به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادق ستاریفرد درباره شیوع آنفلوانزا در مدارس اظهار کرد: شیوع این بیماری همیشه در فصل سرد سال اتفاق میافتد و ابتلای دانشآموزان به بیماریهای فصلی همواره وجود دارد و امسال نسبت به سالهای گذشته گزارش نگران کننده در این زمینه نداشتیم.
وی تصریح کرد: مطابق معمول و بر اساس دادههایی که از اقصی نقاط کشور بهویژه مناطق سردسیر دریافت میشود، اکنون وضعیت شیوع این نوع بیماری نگران کننده نیست.
معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش افزود: نحوه مواجهه مدارس با همهگیری آنفلوانزا به طور مشخص از سوی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
ستاریفرد یادآور شد: بر اساس این ابلاغیه، اگر احیاناً در یک نقطه از کشور و در یک مدرسه همهگیری بیماری را شاهد باشیم، به افراد چگونگی مواجه شدن با این مساله آموزش داده شده است و باید به گونهای تدبیر شود که دچار یک همهگیری گسترده و فراگیر نشویم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش دارد و شرایط مدیریت شده است. اکنون هم که فصل امتحانات دانشآموزان است، جای نگرانی نیست.
به گزارش ایمنا، بیماری آنفلوانزا شایعترین بیماری عفونی و سریعالانتقالترین بیماری با این طیف گسترده است؛ وقتی بیماری آنفلوانزا در جامعه شایع میشود اجتناب و دوری کردن از آن سخت میشود ولی استفاده از راههای پیشگیری برای جلوگیری از ابتلاء بهویژه در میان دانشآموزان بسیار مؤثر هستند.
در این شرایط دانشآموزان با فاصلههای کم در کلاس درس مدارس قرار میگیرند که این موضوع باعث افزایش این بیماری میشود و باید با آموزش صحیح به دانشآموزان بهویژه در مقطع ابتدایی از شیوع آن کاسته شود؛ در واقع با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزا در بین جمعیت دانش آموزی لازم است که اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در میان دانش آموزان و در سطح همه مدارس انجام شود.
در این راستا، تشویق و ترغیب دانش آموزان و معلمان به شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه و تشویق و ترغیب آنها در زمینه دست نزدن به چشمها، بینی و دهان هنگام بیمار بودن در زمانی که دستها آلوده هستند، از مهمترین موارد پیشگیری از آنفولانزا است که از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است.
منبع: ایرنا