شعارسال: مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، از ادامه تخصیص ارز ترجیحی به دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات پزشکی به ارز ۲۸,۵۰۰ تومان تغییر خواهد یافت؛ برای جبران این افزایش نرخ ارز و جلوگیری از تحمیل هزینه‌ها به مردم، حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

افزایش ۷ برابری قیمت دارو در سال ۱۴۰۴؛ هزینه ۳۰ همتی تغییر ارز دارو بر روی شانه‌های مردم یا دولت؟

او تأکید کرد که با تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۲۸,۵۰۰ تومان، قیمت تجهیزات پزشکی وابسته به ارز، به ویژه کالا‌های وارداتی، می‌تواند تا ۷ برابر افزایش یابد. با این حال، در صورت تأمین مابه‌التفاوت ارزی، این افزایش هزینه به مردم منتقل نخواهد شد.

پیرصالحی همچنین اشاره کرد که ۴۰ تا ۵۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شود، اما برخی از این تجهیزات وابسته به قطعات وارداتی هستند. بنابراین، میزان افزایش قیمت تجهیزات پزشکی بستگی به وابستگی آن‌ها به ارز خواهد داشت.

احتمال افزایش قیمت دارو در اواخر سال ۱۴۰۳

براساس گزارش صداوسیما، محمدرضا ظفرقندی در ۱۴ دی در خصوص افزایش قیمت دارو گفت که افزایش نرخ ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۱۴۰۴ ممکن است بازار دارویی کشور را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به افزایش قیمت دارو‌ها شود.

او افزود: با توجه به نوسانات ارز، قیمت دارو‌ها تغییراتی خواهد داشت و این موضوع کاملاً طبیعی است. دولت وظیفه دارد از قیمت دارو حمایت کرده و مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز را به بیمه‌ها پرداخت کند تا بار مالی این تغییرات به دوش مردم نیافتد. به‌عنوان مثال، بیمه‌های دولتی همچون تأمین اجتماعی و سلامت باید خدمات درمانی را با نرخ بالاتری پوشش دهند تا شرایط درمانی با قیمت مناسب‌تری برای مردم فراهم شود.

تعیین تکلیف افزایش قیمت دارو از زبان وزیر بهداشت:

وزیر بهداشت درباره اصلاح قیمت حدود ۱۰ درصد اقلام دارویی که تولید آن‌ها برای تولید کننده زیان‌ده بود، توضیح داد و تاکید کرد که این اصلاح قیمت‌ها توسط دولت و بیمه‌ها تحت پوشش قرار گرفته است. دارو‌هایی که اصلاح قیمت شده‌اند اغلب تزریقی و پماد‌های استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند. همچنین ۸۰ درصد دارو‌های تزریقی، بیمارستانی هستند و به محض تجویز و مصرف در صورت حساب بیمارستان توسط بیمه پرداخت می‌شوند. مکاتبات لازم با بیمه‌ها صورت گرفته که این ما به التفاوت قیمت از سوی بیمه‌ها پرداخت شود. به عنوان مثال آمپول دگزا حدود ۴۵۰۰ تومان قیمت داشت؛ این در حالی است که این رقم، قیمت پوکه و بسته‌بندی آن هم نمی‌شود. این چنین قیمت‌گذاری دستوری برای تولید کننده قابل دوام نیست، کارخانه خوابیده است و با این قیمت نمی‌تواند تولید داشته باشد. ادامه این روند منجر به کمبود‌های دارویی می‌شد. نهایتاً هم می‌بایست همین آمپول را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان و بالاتر از هند وارد می‌کردیم.

افزایش ۷ برابری قیمت دارو در سال ۱۴۰۴؛ هزینه ۳۰ همتی تغییر ارز دارو بر روی شانه‌های مردم یا دولت؟

لیست قیمتی برخی از دارو‌ها که رد فضای مجازی منتشر شده، خلاف صحبت‌های وزیر است. داروسازی زهراوی، با مجوزی که از سوی سازمان غذا و دارو دریافت داشته است، نرخ فروش محصولات خود را تا ۵ برابر (۴۱۵ درصد)، افزایش داد. بر طبق این لیست، شرکت شبه‌دولتی داروسازی زهراوی متعلق به سازمان تامین اجتماعی و از جمله عرضه‌کنندگان اصلی دارو در ایران، قیمت ۱۶ قلم از تولیدات خود را از ۱۲ تا ۴۱۵ درصد (۵ برابر) افزایش داده است.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

source