شعارسال: خروج دارو‌های سرطانی از بخش شیمی‌درمانی در بیمارستان شریعتی تهران چند روز پس از خبر تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی‌درمانی در بیمارستان ولیعصر تبریز منتشر شد. ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳، کامران محمدیان مسئول روابط عمومی بیمارستان شریعتی تهران در واکنش به اخباری مبنی بر خروج برخی دارو‌ها از یکی از واحد‌های درمانی بیمارستان دکتر شریعتی تهران (درمان سرطان و پیوند بیمارستان شریعتی) توسط یکی از پرسنل این بیمارستان، از تعلیق فرد خاطی خبر داد و تاکید کرد پرونده در مرجع قضایی همچنان در حال پیگیری است. وی ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه، بررسی جامع و دقیق موضوع را با هدف کشف علل آن و پیشگیری از تکرار موارد مشابه، از وظایف اصلی مدیریت بیمارستان دانسته بود. در توضیحات روابط عمومی آمده بود که: وقوع این اتفاق در بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰۲)؛ توسط حراست و مسئولین بیمارستان شریعتی کشف شده و بلافاصله پس از رصد و پیگیری‌های لازم، فرد مورد نظر تعلیق گردیده و برای بررسی بیشتر به مراجع قضایی معرفی شده و برخورد‌های لازم و در چارچوپ قوانین صورت پذیرفته است.

درخواست استعفا برای رئیس و مدیر بیمارستان شریعتی در ماجرای خروج دارو از یکی از بخش های تخصصی

هرچند، در بیانیه‌ی بیمارستان آمده که دزدی دارو‌ها خیلی زود کشف و متوقف شد، مسئول روابط عمومی هم همین ادعا را مطرح کرده، ولی به نظر می‌رسد و احتمال داده می‌شود که واقعیت چیز دیگری است. در شبکه‌های اجتماعی شایعاتی پخش و نوشته شده بود مبنی بر اینکه، دزدی دارو‌های شیمی‌درمانی در این بیمارستان ۷ تا ۸ سال ادامه داشته و سوپروایزر بخش عامل اصلی این تخلف بوده است؟! از طرف دیگر حسین عبدلی – نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس- در گفتگو با رسانه ها، ارز دولتی را مقصر اصلی معرفی کرده، در بخشی از صحبت هایش بیان داشته است که «نسخه الکترونیک باید برای تمام دارو‌ها درست شود و فقط از طریق پزشک تجویز و مصرف شود، اما این تخلف قطعاً خارج از قاعده بوده و خیانت انباردار یا یکی از پرسنل را شاهد بوده است.». این توضیحات در کنار شایعات، احتمال دزدی از انبار و دارو‌های بخش بستری را تقویت نموده که ممکن است ۷-۸ سال طول کشیده باشد، به ویژه آن‌که سوپروایزری با سابقه عامل اصلی بوده، برعکس بیمارستان تبریز که یک کمک بهیار خاطی اصلی معرفی شده است.

درخواست استعفا برای رئیس و مدیر بیمارستان شریعتی در ماجرای خروج دارو از یکی از بخش های تخصصی

محمد رییس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در واکنش به این خبر به یکی از رسانه‌ها گفته بود که بازار سیاهی که برای این دارو‌های حیاتی و گران‌قیمت ایجاد شده، آسیبی که در این زمینه به مردم وارد می‌شود و همچنین آسیب به حرمت جامعه پزشکی، مشخصاً متوجه کسانی است که ترک فعل انجام داده‌اند و علیرغم تکلیف قانونی، برای راه‌اندازی و اجرایی شدن این سامانه اقدامی نکرده‌اند. وقتی داروی گران قیمت ۱.۵ میلیارد تومانی پیوند کلیه با نسخه پزشک و در شرایطی که خود پزشک در جریان نیست، از داروخانه اخذ و در بازار آزاد به فروش رفته، این آسیبی است که به مردم و همچنین به پزشک وارد شده و مشخصاً جرم متوجه کسانی است که مانع اجرای امضای دیجیتال شدند. درخواست جدی سازمان نظام پزشکی از سازمان بازرسی و دیوان محاسبات آن است که به این موضوع ورود کنند و افرادی که به تکلیف قانونی خود عمل نکرده و مانع اجرای سامانه شدند، بازخواست شوند.

درخواست استعفا برای رئیس و مدیر بیمارستان شریعتی در ماجرای خروج دارو از یکی از بخش های تخصصی

علیرضا چیذری رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی در واکنش به خبر خروج دارو از یکی از واحد‌های درمانی بیمارستان شریعتی و توضیحات مدیر روابط عمومی این بیمارستان در این زمینه نوشت: اجازه بدهید برخورد مدیریتی و دور از رفتار‌های پوپولیستی ایجاد شود. کارمند بله مقصر و خاطی، اما باید و حتما و تاکیدا رئیس و مدیر بیمارستان استعفا دهند و یا اگر ندادند عزل شوند. این امر یکباره نبوده که بگویند اشتباه است بلکه مدت‌ها جاری بوده است. اینقدر مدیریت فشل بوده که بخش پژوهش کاشف بی‌اثری و قاعدتا مرگ بیمار بوده است. جان‌های از دست رفته، خانواده‌های یتیم شده و … را چه کسی پاسخگو است؟ نمی‌خواهم کارزار عزل درست کنم، اما رئیس و مدیر، خود شرافتمندانه بروند تا اطمینان به کرامت بیمار بازگردد.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

source