خوراکیهای مفید برای آنفولانزا
هنگامی که بیمار هستید، بدن بیش از هر زمان دیگری به غذاهای مغذی نیاز دارد. نمونههایی از غذاهای مقوی را در ادامه بررسی میکنیم.
سوپ مرغ
سوپ مرغ از ایام قدیم به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود. این غذا بسیار مغذی است و به تامین مایعات مورد نیاز بدن در هنگام درگیری با آنفولانزا کمک میکند. اگرچه شواهد علمی برای حمایت از خواص درمانی آن وجود ندارد، اما وقتی بیمار هستید با معده شما مهربان است.
سیر
سیر میتواند انتخاب خوبی برای چاشنی غذاهایی مانند سوپ باشد. این گیاه میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و ممکن است کمک کند که کمتر سرما بخورید. البته برای تایید این ادعا مطالعات بزرگتر و بهتری لازم است.
زنجبیل
زنجبیل میتواند به تسکین معده درد و حالت تهوع کمک کند. برخی مطالعات نشان میدهد که این گیاه دارویی با التهاب نیز مبارزه میکند. میتوانید زنجبیل را به صورت تازه رنده شده یا پودر به غذاها اضافه کنید یا از خواص دمنوش زنجبیل برای سرماخوردگی بهره ببرید.
چای و دمنوشهای گیاهی
با مصرف چای سبز و چای اولانگ مقدار زیادی آنتی اکسیدان دریافت میکنید. شما میتوانید برای کمک به رفع گرفتگی بینی، بخار چای را تنفس کنید. برای تسکین گلو درد، یک قاشق عسل و کمی آب لیموی تازه به آن اضافه کنید. این ترکیب، سرفههای شبانه را کاهش میدهد و خواب را در کودکان بیمار بهبود میبخشد. البته توجه داشته باشید که نباید به کودکان زیر 12 ماه عسل داده شود.
موز
هضم موز معمولا برای معده آسان است. اگر دچار تهوع، اسهال و استفراغ شدهاید، موز وعده غذایی مناسبی برای شما است.
آب گوشت
آب یا عصاره گوشت سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است و از کم آبی بدن جلوگیری میکند. همچنین میتواند به تسکین گلودرد و رفع گرفتگی بینی کمک کند.
میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C
ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی در ارتباط است و ممکن است به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. از مواد غذایی سرشار از ویتامین C میتوان به مرکبات، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کیوی، فلفل دلمه، سیب زمینی، توت فرنگی و گوجه فرنگی اشاره کرد.
ماست
ماست منبع خوبی از پروبیوتیکها است. پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. همچنین یک مطالعه کوچک نشان داده است که پروبیوتیکها ممکن است شدت آنفولانزا را در برخی از افراد کاهش دهند.
ادویهها
افزودن برخی ادویهها به رژیم غذایی مانند زنجبیل و زردچوبه، ممکن است به کاهش علائم آنفولانزا کمک کند. این ادویهها دارای خواص ضد التهابی هستند و میتوانند به از بین بردن احتقان کمک کنند. شما میتوانید زنجبیل را به چای نیز اضافه کنید و یا از خواص شیر و زردچوبه بهره ببرید. فلفل تند نیز میتواند به پاکسازی مجراهای سینوسی و کاهش تجمع مخاط در آنها کمک کند.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان مصرف شیر و زردچوبه
خوراکیهای مضر برای آنفولانزا
به همان اندازه که شناختن خوراکیهای مفید برای آنفولانزا مهم است، خوراکیهایی که باید از آنها دوری کنید نیز اهمیت دارند.
- الکل سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و میتواند مبارزه با آنفولانزا را سختتر کند.
- کافئین میتواند بدن را دهیدراته کند. بنابراین بهتر است از قهوه، چای سیاه غلیظ، نوشابه و سایر نوشیدنیهای حاوی کافئین دوری کنید. علاوه بر این، کافئین یک محرک است و ممکن است توانایی بدن برای مبارزه با آنفولانزا را کاهش دهد.
- غذاهای چرب مانند غذاهای سرخ شده، پیتزا و فست فود هضم سختی دارند.
- قند ساده که در غذاها و نوشیدنیهایی مانند آب نبات، نوشیدنیهای شیرین و آبمیوههای صنعتی به مقدار زیاد وجود دارد، میتواند اسهال را طولانیتر کند.
- لبنیات را محدود مصرف کنید. شیر و فرآوردههای آن، حاوی قند لاکتوز هستند. هضم لاکتوز هنگام ابتلا به اسهال ویروسی، برای برخی از افراد دشوار است.
- غذاهای فرآوریشده مانند فست فود و غذاهای آماده به دلیل سطوح بالای فرآوری، حاوی مواد مغذی کمتری هستند.
سخن پایانی
اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، استراحت کنید، هیدراته بمانید و غذاهای مغذی بخورید. شما میتوانید از راهنمای تغذیه در دوران آنفولانزا که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز برای شما آوردیم، استفاده کنید. اگر علائم بیماری شدید است یا هیچ نشانهای از بهبودی مشاهده نمیکنید، به پزشک مراجعه نمایید.
source