سکته مغزی و عفونت دهان: هر چند ممکن است پیدایش ارتباط بین عفونت دهان و سکته مغزی را بی‌درنگ تصور نکنید، اما تحقیقات فوق‌العاده‌ای در این زمینه انجام شده است. محدود کردن سلامت دهان و دندان ضعیف می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد و در نتیجه خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز افزایش دهد.

اگر تعداد باکتری‌های بدخیم موجود در دهان به حدی افزایش یابد که عفونت دهان به وجود بیاید، این عفونت می‌تواند وارد جریان خون شود و باعث التهاب رگ‌های خونی نیز شود. این امر، لخته شدن خون را افزایش می‌دهد. اگر این لخته‌ها، رگ‌های مغز را مسدود کنند، جریان خون به ناحیه بافت مغزی که رگ، اکسیژن را به آن می‌رساند کاهش می‌یابد و آن ناحیه از سلول‌های مغز شروع به مردن می‌کنند و در نتیجه منجر به سکته مغزی می‌شود.

راه دیگر که سلامت دهان و دندان می‌تواند بر خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد، ایجاد بیماری لثه است. بیماری لثه یک عفونت لثه است که می‌تواند به بافت‌ها و استخوان‌های نگهدارنده دندان آسیب برساند. برخی از باکتری‌های دخیل در بیماری لثه نیز با افزایش التهاب یا سلول‌های آزاد شده در جریان خون مرتبط هستند، که این امر موجب می‌شود بیماری لثه با افزایش خطر سکته مغزی و سایر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط باشد.

در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا التهاب ناشی از بیماری لثه منجر به التهاب عروقی (مربوط به بیماری قلبی و سکته مغزی) می‌شود یا برعکس، اما در کل، مطالعات نشان می‌دهد که بین این دو ارتباطی وجود دارد. در واقع، التهاب مرتبط با بیماری لثه با شرایطی مانند دیابت، برخی سرطان‌ها و حتی بیماری آلزایمر نیز مرتبط است.

بموجب این، مراقبت از بهداشت دهان و دندان ضروری است. دندان‌های خود را حداقل دوبار در روز مسواک بزنید. به طور منظم و روزانه از نخ دندان استفاده کنید و از دهان شویه ضد باکتریایی نیز استفاده کنید. با رعایت صحیح و منظم بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، باکتری‌ها تحت کنترل درمی‌آیند و دیگر نمی‌توانند باعث مشکلی شوند. با این حال، بدون رعایت بهداشت دهان و دندان و با وجود عوامل دیگر مانند قرار گرفتن در معرض فلوراید، رژیم غذایی ناسالم، ژنتیک، بیماری‌های سیستمیک و محرک‌های خارجی مانند نیکوتین، سطح باکتری‌های بدخیم در دهان می‌تواند به حدی افزایش یابد که می‌تواند باعث عفونت‌های دهان مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود و در نتیجه می‌توانند باعث سکته مغزی نیز شوند.

پیروی از توصیه‌های دندانپزشک و اقدامات بهداشتی دهان و دندان می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات بهداشت دهان و دندان که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود را کاهش دهد.