جمهوریت– محمد عطریانفر، تعدد احزاب بدون داشتن فعالیت‌های حزبی را موجب تنزل جایگاه احزاب در کشور دانست و گفت: قانون اساسی و قانون احزاب نحوه تشکیل احزاب را مشخص کرده‌اند، اما نظام انتخاباتی کشورمان بر ساختار حزبی منطبق نیست.

وی ادامه داد: اگر انتخابات مبتنی بر احزاب بود، آنها می‌توانستند با رقابت‌های منطقی و جلب افکار عمومی قدرت سیاسی و اداره کشور را در دست بگیرند، اما وقتی اینطور نیست، روند تأسیس احزاب مسیر دیگری را طی خواهد کرد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی عنوان کرد: وقتی نظام انتخاباتی حزبی نیست، احزاب دچار نوعی آشفتگی و رهاشدگی هستند و این عمده‌ترین اشکالی است که می‌توانیم به نحوه تأسیس حزب فعالیت احزاب در ایران وارد کنیم.

عطریانفر اظهار کرد: اگر قصدی بر اصلاح قانون احزاب داشته باشیم باید از منظر آسیب شناسانه ورود کرده و مشکل را حل کنیم، البته نحوه تشکیل احزاب مطابق قانونی که در مجلس تصویب شده است، دارای ضعف و خلاهایی است و صرف اینکه گروه اندکی دور هم جمع شوند و با کسب گواهی سو پیشینه و یا یک مدرک دانشگاهی امکان تأسیس حزب داشته باشند، کافی نیست.

وی ادامه داد: تعیین شروط مناسب‌تری برای تأسیس احزاب از جمله آنکه تعداد قابل توجهی از افراد جامعه مثلاً ۵۰ هزار نفر برای تأسیس یک حزب باید همسو و هم نظر باشند می‌تواند زمینه‌ای باشد که گروه‌های کوچک حزب تأسیس نکنند.

عطریانفر گفت: اصلاح نظام انتخاباتی منطبق با نظام رقابت‌های حزبی و همچنین اصلاح قانون احزاب در نحوه کسب مجوز تأسیس و فعالیت حزبی می‌تواند آینده بهتری را برای احزاب ایران ترسیم کند.

بیشتر بخوانید:

 

 

 

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=254757

source