ریاست جمعیت مبارزه با دخانیات ایران، محمدرضا مسجدی در اظهاراتی خبری، در مورد ارتباط گسترده ای که این سازمان با مختلف دستگاه ها از جمله دولت، مجلس، قوه قضائیه، دانشگاه ها، وزارت آموزش و پرورش، شهرداری و صدا و سیما دارد، گفت: “در چند دهه ای که از تأسیس ما می‌گذرد، ما با دستگاه های مختلفی ارتباط گرفته ایم و این همکاری ها به کارهای عمیقی منجر شده است.”

وی افزود: “یکی از اقدامات اخیر ما، راه اندازی یک میز اختصاصی برای کنترل مصرف دخانیات در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. این تلاش bizi به نتایج خوبی رسانده است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پنج بسته مرتبط با خودرو و صنعت و تبلیغات در فضای مجازی و مصرف دخانیات در اماکن عمومی و بخش آموزش و پرورش برای ما فرستاد و ما پس از یک سال و نیم تلاش، این بسته ها را تهیه کرده ایم و بتوانسته ایم این طرح را در شورای عالی انقلاب فرهنگی راه اندازی کنیم.”

مسجدی خاطر نشان کرد: “یکی از بازسازنده ها در کشور، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است که مستقیما زیر نظر رئیس جمهور قرار دارد. این سازمان به همवत از سایر ارگان ها ارتباط بوده است.”

وی ادامه داد: “دخانیات یک موضوع پیچیده است. وزارت بهداشت برای مثال تنها متولی عوارض دخانیات است و با توجه به این موضوع بیش از ۲۰ سازمان دستمت بندی و غیر دست مت بندی مانند صنعت، تبلیغات، گمرک، مجلس، نیرو انتظامی و قوه قضائیه از این موضوع برای مدنظر قرار گرفته اند.”

مسجدی در پاسخ به این پرسش که برنامه دولت برای کاهش مصرف دخانیات و سیگار الکتریکی چیست، گفت: “در بحث مبارزه با مصرف دخانیات ما به هموت نیاز داریم. باید شاهد بود که در این صحنه یک ارگان به تنهایی وارد عمل نشود بلکه باید در این کار خواست و کمک مردم نیز قرار داشته باشد و خواست و کمک مردم هم به باید دولت با سایر دستگاه های ذی ربط هماهنگی کند.”

وی خاطر نشان کرد: “قانون جامع کنترل و مبارزه ملی ۴ دهه است که در کشور وجود دارد اما به این مقررات و آئین نامه ها متاسفانه عمل نشده است. با توجه به همین قانون اگر بیفتیم استعمال دخانیات ممنوع است و برای کاهش آن باید به تلاش جمعی رسید. خانواده ها اگر بدانند ۱۰ الی ۱۵ درصد اعتیاد بچه ها از استعمال سیگار شروع می شود، با حساسیت بیشتری به نوجوانان خود پرداخته اند تا بتوانند در بحث دخانیات با ارگان های دیگر نیز مشارکت لازم را داشته باشند.”

مسجدی افزود: “موضوعی که امروزه در کشور خیلی نگران کننده است، موضوع تبلیغات در فضای مجازی و نمایش خانگی است. هر چقدر هم که مدارس و خانواده تلاش کند اما اثر فضای مجازی یا بازیگر مورد علاقهش در یک سریال نمایش خانگی روی نوجوان برای خود یک جاودی بیشتری می گذارد.”

وی تصریح کرد: “جامعه هنری کشور باید بداند که در مبارزه با استعمال دخانیات یک مسئولیت اجتماعی جدی در برابر افراد جامعه دارد. متاسفانه اما در عمل طوری رفتار می کنند که به عادی سازی این رفتارهای پرخطر در جامعه دامن می زنند.”

مسجدی در پاسخ به این پرسش که آمار مصرف دخانیات امروزه در کشور چگونه است، گفت: “طبق آمار دبیر خانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، ۸۵ درصد اعتیادها از سیگار و قلیان آغاز می شود. سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در ایران تولید می شود و ۷۳ درصد سیگار داخل کشور توسط دو شرکت بین المللی تولید می شود.”

وی افزود: “استعمال سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال ۱۳۳ درصد رشد داشته و همچنین مصرف قلیان در دانش آموزان پایه هفتم کشور به ۳۶ درصد رسیده است.”

مسجدی خاطر نشان کرد: “امروزه بیش از ۱۴ درصد ایرانی ها بین سنین ۲۵ تا ۶۴ سالگی دخانیات مصرف می کنند. متاسفانه، روند مصرف دخانیات در بانوان نسبت به آقایان حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.”