در این مقاله به بررسی و تحلیل نقش وکیل خانواده در پرونده های دعاوی خانوادگی میپردازیم
دعاوی حوزه خانواده نه تنها برای طرفین عقد نکاح بلکه به دلیل جایگاه ویژه ای که نهاد خانواده در جامعه دارد به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده است. قانونگذار برای اینکه هیچ یک از طرفین این عقد که زن و شوهر میباشند نتواند از دیگری سوء استفاده کرده یا با تهدید و استفاده از زور حقوق دیگری را پایمال کند قوانین و مقررات زیادی تصویب کرده است.
برای استفاده از این حمایت های قانونی که هم برای زن و هم برای شوهر در قوانین و مقررات پیش بینی شده است در ابتدا لازم است نسبت به آنها آگاهی داشته و راهکار استفاده از آنرا بدانیم. به همین دلیل است که به راحتی و با استفاده از وکلای خانواده برای بهرمندی از حمایت های قانونی میتوانید اقدام نمایید. این حمایت های قانونی دارای انواع مختلفی هست که در ادامه به بررسی نقش وکیل خانواده در هر یک از آنها میپردازیم.
وکیل خانواده برای گرفتن حضانت فرزند
از مهمترین مسائل در دعاوی خانواده میتوان به حضانت فرزندان اشاره کرد که معمولا هر یک از زوجین برای گرفتن حضانت در دادگاه تلاش میکند. بر اساس ماده 1169 قانون مدنی حضانت فرزندانی که پدر و مادر آنها جدای از هم زندگی میکنند تا سن هفت سالگی با مادر و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ با پدر است.
البته این ماده قانونی بیان کننده حالت عادی میباشد اما در صورتی که مادر یا پدر صلاحیت بر عهده گرفتن حضانت فرزند را نداشته باشند دادگاه تصمیم گیرنده است. بنابراین، اگر زن یا شوهر دارای مشکلات اخلاقی و اعتیاد داشته و یا توانایی مالی برای بزرگ کردن فررزند را نداشته باشند میتوان به کمک وکلای خانواده، دادخواستی مبنی بر دریافت حضانت را به دادگاه خانواده تقدیم کرده و با ارائه مستندات و مدارک محکمه پسند، برای دریافت آن اقدام کرد. پس از صدور رای دادگاه، پدر یا مادر حق جلوگیری از تحویل فرزند به کسی که دادگاه حضانت را به او داده است را نخواهند داشت و برای تحویل فرزند اجبار خواهند شد.
راهکارهای قانونی برای استرداد جهیزیه زن
جهیزیه به وسایلی گفته میشود که در ابتدای تشکیل زندگی مشترک تهیه میشود. بر اساس عرف جامعه معمولا تهیه جهیزیه بر عهده زن میباشد البته بهتر است بدانید که تهیه اثاثیه برای زندگی مشترک در حد متعارف بر اساس قوانین بر عهده مرد گذاشته شده است. استرداد جهیزیه زمانی مطرح میشود که زن ترک منزل کرده باشد و خواهان این مسئله باشد که اموالی که برای زندگی مشترک تهیه کرده، حال که دیگر قصد زندگی مشترک را ندارد به او بازگردانده شود.
بنابراین اگر شوهر خودش این اموال را بازگرداند مشکلی نیست و در غیر این صورت باید دعوای استرداد جهیزیه اقامه نماید. استفاده از وکیل خانواده یا مشورت از وی در این خصوص بسیار حائز اهمیت است زیرا که لیست اموال برده شده و اثبات آن نزد مقام قضایی نیاز به داشتن دانش حقوقی و همچنین تجربه کاری در این زمینه خواهد داشت. برای مثال زمانی که در زمان بردن جهیزیه لیست تهیه شده به امضای شوهر نرسیده باشد میتوان از طریق فاکتورهای خرید آن برای اثبات این امر استفاده کرد.
مشاوره حقوقی برای حقوق زن در ازدواج
مرد و زن در انعقاد عقد نکاح دارای حقوق و تکالیفی هستند ک قانونگذار بر عهده آنها گذاشته است. زنان برای اینکه بتوانند با استفاده از قانون از حقوق خود دفاع نمایند باید نسبت به حقوقی زن پیش از ازدواج آشنایی و آگاهی کامل داشته باشند. مطالب و مقالات مختلفی هستند که در این خصوص به بیان حقوق زن در ازدواج پرداخته اند اما با توجه به اینکه شاید برخی از آنها به روز نبوده یا از سوی متخصصین نوشته نشده باشد بهتر است برای آگاه شدن از این حقوق، به سراغ وکیل خانواده رفته و در خصوص حقوق زن در ازدواج از وی مشاوره حقوقی خانواده دریافت نمایید. به خصوص از حقوقی که امروزه زنان برای داشتن آن تلاش نیکنند حق طلاق است، که باید بر اساس اصول و قواعد حقوقی و به صورت رسمی به زن داده شود و در غیر این صورت امکان استفاده از آن برای زوجه وجود نخواهد داشت.
وکیل خانم در دعاوی خانواده
یکی از خواسته های خانم ها برای احقاق حقوقشان از طریق مراجع قضایی این است که امور وکالتی ایشان را یک وکیل خانم انجام دهد. البته باید بدانید که این خواسته بیشتر ریشه در مسائل روانشناسی دارد و وکلای خانواده آقا نیز برای احقاق حقوق موکل خود نهایت تلاش لازمه را انجام داده و بر اساس اخلاق حرفه ای رفتار خواهند کرد. اما موکلین زن بیشتر خواستار استفاده از وکیل خانم در طلاق هستند زیرا به راحتی و بدون خجالت میتوانند مسائل و مشکلات زندگی مشترک خود را بیان کرده تا وکیل با استفاده از همین جزئیات بتواند در دادگاه دفاعیات لازم را انجام دهد. همچنین درک متقابل میان وکیل و موکل در این موارد بیشتر خواهد بود و احساس بهتری به موکلین میدهد.
طلاق توافقی به کمک وکیل خانواده
یکی از حوزه هایی که وکیل خانواد میتواند به کمک زوجین آمده و با آگاه سازی آنها از بسیاری از درگیریهای بی مورد جلوگیری نماید طلاق توافقی میباشد. زمانی که هم زن و هم شوهر خواستار طلاق و جدایی هستند، بهترین روش برای این کار استفاده از طلاق توافقی میباشد. برای این اقدام لازم است زوجین علاوه بر اینکه نسبت به حقوق خود در عقد نکاح و طلاق آگاهی دارند، برای رهایی از پیگیری های قضایی بر سر مسائل مختلف توافق نمایند. از جمله این مسائل میتوان به مهریه، جهیزیه، حضانت فرزند و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. بنابراین بدون پرداخت هزینه های دادرسی و هزینه های جانبی میتوانند از یکدیگر جدا شده و زندگی جدیدی را آغاز نمایند.
نتیجه گیری
زوجین میتوانند با دریافت کمک و راهنمایی وکیل خانواده از حمایت های قانونی پیش بینی شده مطلع شده و در زمان لزوم از آنها استفاده نمایند. مراجعه به وکیلی که هم دارای تخصص و هم تجربه باشد در این زمینه میتواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند. بنابراین در انتخاب یک وکیل خوب نهایت دقت را به خرج داده یا از موسسات حقوقی مجاز استفاده نمایید.
منبع مقاله : https://atras.ir
source