خوراکی های شیرین

این خوراکی‌ها ممکن است طعم خوبی داشته باشند، اما میان وعده‌های قندی علاوه بر سایر مضراتی که دارند، به سطوح بالاتر التهاب نیز کمک می‌کنند. مطالعه‌ای نشان داد کسانی که به طور منظم غذاهای شیرین مصرف می‌کردند 23 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی از جمله افسردگی بودند.

نوشابه های گازدار

خوردن شکر برای سلامت روانی شما اصلا مناسب نیست. یک مطالعه بر روی نوجوانان چینی نشان داده است افرادی که روزانه نوشابه می‌نوشند، به طور قابل توجهی سطوح بالاتری از افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: موسیقی درمانی برای افسردگی

غذاهای پرچرب

برخی از غذاهای پرچرب با اثرات منفی در مغز مرتبط هستند و به طور بالقوه بر علائم افسردگی تاثیر می‌گذارند. چربی‌های ترانس موجود در فست فودها و غذاهای سرخ شده یکی از چربی‌هایی است که باید از آن اجتناب کنید. بر اساس تحقیقات، این چربی‌ها می‌توانند به افزایش التهاب در بدن کمک کنند، که این امر ممکن است علائم افسردگی را افزایش دهد.

غذاهای پر چرب

مطالعه‌ای روی موش‌ها نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده، از جمله اسید پالمیتیک، ممکن است سیگنال‌های مرتبط با افسردگی را در مغز افزایش دهد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که این فقط یک مطالعه بود و روی موش ها بود، نه انسان ها. تحقیقات بیشتری در مورد اثرات سلامتی انواع چربی ها بر افسردگی در افراد مورد نیاز است.

  • همچنین توجه به این نکته مهم است که برخی از غذاهای کامل که دارای چربی مفید زیادی هستند، می‌توانند برای مغز بسیار مفید باشند، بنابراین می‌توانید آن‌ها را جایگزین چربی‌های ناسالم کنید. این موارد عبارتند از ماهی‌های چرب که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، روغن زیتون، آووکادو و آجیل.

بیشتر بخوانید: مولتی ویتامین ضد افسردگی و استرس

گوشت فرآوری شده

مصرف زیاد گوشت‌های فراوری شده در سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی سلامت روان تبدیل شده است. مطالعات متعدد نشان می‌دهند که بین مصرف این نوع گوشت‌ها و افزایش خطر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیمی وجود دارد. گوشت‌های فراوری شده معمولا حاوی مقادیر زیادی سدیم، نیترات، نیتریت و سایر مواد افزودنی هستند که می‌توانند به سیستم عصبی آسیب رسانده و التهاب را در بدن افزایش دهند. التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بروز افسردگی است.

گوشت فراوری شده

  • چربی‌های ترانس که در بسیاری از این غذاها وجود دارند، می‌توانند به دیواره رگ‌ها آسیب رسانده و جریان خون به مغز را کاهش دهند. کاهش جریان خون به مغز می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد سلول‌های عصبی و در نتیجه، افسردگی شود. گوشت‌های فراوری شده عبارتند از سوسیس و کالباس، گوشت‌های کنسرو شده، بیکن و…

بیشتر بخوانید: روش های درمان افسردگی سالمندان در خانه

سخن پایانی

برخی از غذاها می‌توانند بر خلق و خو و احساسات ما تاثیر بگذارند. بنابراین، با انتخاب عادات غذایی سالم و اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده و قندهای اضافه، می‌توان به بهبود سلامت روان کمک کرد. با این حال، مهم است به یاد داشته باشیم که رژیم غذایی تنها یک بخش از پازل سلامت روان است. برای درمان افسردگی، مراجعه به پزشک و روانشناس و انجام درمان‌های دارویی و روان‌درمانی نیز ضروری است. تغذیه سالم می‌تواند به عنوان یک مکمل درمان، به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

source