سس سویا

سس سویا می‌تواند باعث تورم در بدن و صورت شما شود. این امر به دو عامل مربوط می‌شود:

  • سس سویا معمولی حاوی مقدار زیادی نمک است.
  • حاوی گلوتن است.

حتی اگر سس سویا بدون سدیم را انتخاب کنید، سطح گلوتن ممکن است باعث ورم و پف شما شود، به خصوص اگر به گلوتن حساسیت دارید.

بیشتر بخوانید: سریع ترین درمان های خانگی برای پف صورت و بدن

گلوتن

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. ثابت شده است که این پروتئین پاسخ التهابی را تقویت می‌کند و باعث می‌شود که صورت ملتهب یا پف کرده به نظر برسد. علاوه بر این، گلوتن می‌تواند باعث مشکلات رنگدانه پوست، مانند لکه‌ها و مناطق تیره‌تر روی چانه شود. افراد مبتلا به بیماری سلیاک، به گلوتن حساس هستند.

گلوتن

شکر

مصرف بیش از حد قند می‌تواند باعث افتادگی پوست و افزایش سطح انسولین شود. علاوه بر این، شکر تعادل باکتریایی در روده را مختل می‌کند که این امر می‌تواند منجر به شیوع بیماری در صورت، شانه‌ها و سینه شود.

شیر و سایر لبنیات

شیر با وجود نمک کم، یکی دیگر از مواد غذایی است که باعث پف صورت می‌شود. این مسئله به این دلیل است که شیر حاوی لاکتوز است، قندی که هضم آن برای بسیاری از افراد دشوار است. عدم تحمل لاکتوز وضعیتی است که بسیاری از افراد ممکن است تا اواخر عمر از آن آگاه نباشند زیرا ممکن است در هر سنی ایجاد شود. اگر علائمی مانند نفخ شکم یا صورت پس از نوشیدن شیر یا خوردن محصولات لبنی مانند پنیر دارید، ممکن است به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید.

الکل

الکل با احتباس آب در بافت‌های صورت، باعث پف صورت می‌شود. بنابراین، برای جلوگیری از پف صورت باید از مصرف الکل پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث پف زیر چشم می شود؟

گوشت فرآوری شده

به همان اندازه که از گوشت فرآوری شده لذت می‌برید، هضم آن به دلیل نمک زیاد، مواد نگهدارنده و محتوای چربی بالا ممکن است دشوار باشد. بنابراین، غذاهایی مانند سوسیس، ژامبون و بیکن می‌توانند باعث پف صورت شوند. علاوه بر این، گوشت قرمز محتوای پروتئین بالاتری دارد و بیشتر از گوشت بدون چربی باعث پف کردن صورت می‌‎شود.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی به طور کلی مغذی و مفید است اما می‌تواند باعث پف چشم شود. زیرا این ماده غذایی حاوی سمی به نام سولانین است که می‌تواند به طور قابل توجهی به ورم و پف در برخی از نواحی بدن از جمله چشم‌ها کمک کند. ممکن است برخی افراد با مصرف گوجه فرنگی بیشتر از دیگران دچار تورم صورت شوند.

کافئین و نوشیدنی های گازدار

اگر شما هم جزو افرادی هستید که قهوه و چای علاقه دارند، باید بدانید که کافئین با تورم دور چشم مرتبط است. نوشابه‌های گازدار نیز علاوه بر این که حاوی مقدار زیادی قند هستند، کافئین هم دارند و موجب پف صورت می‌شوند.

کافئین و نوشیدنی های گازدار

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات‌هایی مانند نان، برنج سفید و ماکارونی به دلیل احتباس آب و افزایش التهاب در بدن باعث نفخ صورت می‌شوند. بنابراین، مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده را محدود کنید و آن‌ها را با غذاهای کامل مانند سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و دانه‌ها جایگزین کنید.

بیشتر بخوانید: علت پف کردن و ورم صورت در صبح چیست؟

غذاهای سرخ شده و فرآوری شده

غذاهای سرخ شده، چرب یا فرآوری شده حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای چرب امگا 6 هستند که ویژگی‌های ضد التهابی مشابه اسیدهای چرب امگا 3 ندارند. بنابراین، اسیدهای چرب امگا 6 در مقایسه با اسیدهای چرب امگا 3 در نظر گرفته می‌شوند. اسیدهای چرب امگا 3 در غذاها و مواد غذایی مانند سالمون، روغن نارگیل و روغن زیتون بکر یافت می‌شوند.

سخن پایانی

حفظ سلامت و زیبایی پوست تنها به رعایت برنامه‌ای منظم از مراقبت‌های پوستی وابسته نیست، بلکه رژیم غذایی نیز نقش کلیدی در این میان دارد. با شناخت غذاهایی که می‌توانند به بروز پف صورت کمک کنند، می‌توانید انتخاب‌های هوشمندانه‌تری داشته باشید و از این مشکل پیشگیری کنید. به یاد داشته باشید که داشتن پوست سالم و شاداب نیازمند توازن در تمامی ابعاد زندگی است؛ از خواب کافی و مدیریت استرس تا تغذیه مناسب.

source