به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، علت بسیاری از رفتارها، انحرافات و اختلالات روانی، آسیبهایی است که افراد در کودکی دیدهاند. شناخت کودک درون و آسیبهای آن، به ما کمک میکند در جهت بهبود وضعیت روحی خود گام برداریم.کودک درون بخشی از روان هرفرد است که هر دو بعد مثبت و منفی کودکی را دربرمیگیرد و مهم است که بتوانیم با این بخش حساس خود ارتباط برقرار کنیم.
کودک درون، نمایانگر اولین خود اصیل شماست که وارد این جهان شده است و شامل ظرفیت شما برای تجربه شگفتی، شادی، معصومیت، حساس بودن و پاسخگویی است. وقتی کودک درون ما فعال میشود هیجان، نیرو و انرژی بیشتری کسب میکنیم و وقتی از او جدا میشویم، احساس بیحالی، بیحوصلگی، خستگی، نارضایتی و خالی بودن میکنیم.
مهمترین عاملی که میتواند باعث آسیب کودک درون شود عدم احساس امنیت افراد در کودکی و غفلت والدین از برطرف کردن نیازهای جسمی، عاطفی و روانی کودک است. نشانههای متعددی برای آسیبدیدگی کودک درون وجود دارد که از آن جمله میتوان به اضطراب در شروع یک کار جدید، احساس ناکافی بودن، احتکار، برقراری روابط ناسالم، بیهویتی، درگیریهای مکرر با دیگران، ناتوانی درنه گفتن، احساس گناه، کمالگرایی و … اشاره کرد.
اگر کودک درون ما آسیب دیده، لازم است ارتباط با او را اولین اولویت زندگیمان قراردهیم و به درمان آن کمک کنیم تا زندگی شادتری داشته باشیم و از سلامت روان و جسم خود مراقبت کنیم. برای از بین بردن احساسات بد مانند احساس گناه، شرم، ترس، نفرت، نفرت از خود و خشم و …با کودک درون خودصحبت وعلت راریشهیابی کنید.کودک درون خودرابه رسمیت بشناسید و با احترام و مهربانی با او رفتار کنید.
آلبوم عکسهای قدیمی را مرور و کودکی خود را دوباره کشف کنید. کاری که دوست داشتید به عنوان یک کودک انجام دهید را دوباره دنبال کنید. بنشینید و به آنچه دوست داشتید در کودکی انجام دهید فکر کنید و برای انجام آنها وقت بگذارید.