شعارسال: متخصصان بیماریهای تنفسی فعال در بیمارستانها میگویند که امسال واکسن پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا به تعداد کافی وارد کشور نشد. پیش از این نهم مهرماه، رئیس وقت سازمان غذا و دارو اعلام کرد که مجوز واردات دو میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن ۴ ظرفیتی آنفلوآنزا صادر شده که بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز آن در داروخانههای کشور توزیع شده است، اما قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به هممیهن میگوید که امسال حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار واکسن آنفلوآنزا توزیع شد که بخشی از آن واکسن ایرانی بود؛ آماری که با اعلام رئیس وقت سازمان غذا و دارو تفاوت بسیاری دارد. کشور از اواخر آذرماه، وارد پیک آنفلوآنزای نوع A شد و از اسفندماه پیک دیگری شروع میشود که آنفلوآنزای نوع B است؛ ویروسی که شدت کمتری نسبت به نوع A دارد. تب، بدن درد و گلودرد از نشانههای آنفلوآنزاست. در تهران نیز آنفلوآنزا، راینو ویروس و ویروس کووید، بیشترین تعداد ابتلا را دارند: نکته قابل توجه این است که ویروس آنفلوآنزا، با شدت و سرایت بیشتری همراه است و درصد ابتلا به آن هم بهطور مداوم بیشتر میشود.
گروههای پرخطر که کودکان زیر ۵ سال هم جزو آنها هستند، باید واکسینه میشدند که ظاهراً این اتفاق بهطور گسترده صورت نگرفت (البته گروههای پرخطر تا آخر فصل هم میتوانند واکسن بزنند). ابتلا به این بیماری در کودکان میتواند شدیدتر باشد که این مسئله باعث شده تا بخش کودکان مراکز درمانی، با بستری تعداد زیادی از این افراد مواجه شوند. تب، سردرد، آبریزش بینی، علائم گوارشی، گلودرد، گوش درد و… ازجمله شایعترین علائم ابتلا به آنفلوآنزاست که شدت آن بستگی به شرایط افراد دارد. برخی از پزشکان معتقدند که این بیماری، درمان اختصاصی دارد، بهویژه اگر یک تا سه روز اول عفونت باشد و داروی موثر بر آن هم تامیفلو است. هرچند که در زمان همه گیریها عموما با کمبود داروی پکسلووید برای کرونا و نایاب بودن تامیفلو، برای آنفلوآنزا مواجه هستیم و با کمال صدها تاسف برخی از پزشکان داروهای اشتباه تجویز میکنند و با حجم زیادی از تجویز داروی ازیترومایسین، دگزامتازون و بتامتازون برای این بیماران مواجهایم. نکته مهم دیگر، پرهیز از خوددرمانی است. باید پزشک تشخیص دهد که چه درمانی در نظر گرفته شود و آیا بیمار نیاز به بستری دارد یا خیر. میزان مرگ بیماران بالا نیست. این وضعیت تا یکماه دیگر که سرما پابرجاست، ادامه دارد.
مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره شیوع ویروس تنفسی معتقد است که، صحبت بر سر این است که ممکن است ویروس جدید پاندمی شود. ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H ۱ N ۱ پاندمی شود. ما الان در ایران و اروپا بعد از مسافرتهای کریسمس تعداد زیادی بیمار داریم. اگر با آنفولانزا H ۱ N ۱ با شکل جدید مواجه باشیم، واکسنهای فعلی روی آن اثر ندارد و باید در واکسنهای سال بعد گنجانده شود. اگر این سویه جدید در واکسنها دیده نشده باشد، باید واکسن پنج ظرفیتی ساخته شود.
شیوع ویروس “متاپنوموویروس انسانی” (HMPV) در کودکان استانهای شمالی چین:
ویروسی به نام “متاپنوموویروس انسانی” (HMPV) بهویژه در میان کودکان، در استانهای شمالی چین شیوع یافته است. متاپنومو انسانی (HMPV) یک ویروس تنفسی شناخته شده در سال ۲۰۰۱ است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا ایجاد میکند. این بیماری بیشتر در فصول زمستان و بهار شیوع پیدا میکند. علائم متاپنومونیه شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا بوده یعنی با سرفه، تب، آبریزش بینی و گلودرد همراه است که در موارد شدیدتر، میتواند باعث ذاتالریه و برونشیت شود؛ این ویروس هوابرد بوده و از طریق تماس با ترشحات فرد آلوده و قطرات تنفسی منتقل میشود. از آنجایی که در موارد شدیدتر احتمال پنومونی وجود دارد، ممکن است از اکسیژندرمانی و یا ضد التهابها نیز استفاده شود. از آنجایی که جنس ژنوم ویروس از RNA است، شاید ضد ویروسهایی که برای سایر ویروسهای شبیه به این موثر هستند، بتوانند در مقابله با متاپنومونیه نیز موثر باشند. لومیسیتابین از جمله داروهایی است که در برخی مطالعات به اثر گذاری آن اشاره شده است.
تعداد بازدید : 1
نوروویروس گوارشی در ایران:
نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو میشود. این ویروس گوارشی ویروسی شبیه کرونا (البته کمی خفیفتر) بوده که تمام دستگاههای بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر میکند. این ویروس در مدفوع یا استفراغ افراد مبتلا به وفور وجود داشته و همچنین میتواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند. در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است. افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. شایعترین علائم شامل اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده بوده و سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد است.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون
source