رژیم غذایی نامناسب
زمانی که شما برای مدتی بیش از نیاز روزانه خود کالری مصرف میکنید، افزایش وزن و افزایش ذخیره چربی رخ خواهد داد. در نتیجه، رژیمهایی که حاوی مقدار زیادی غذاهای پرکالری با مواد مغذی کم هستند، میتوانند خطر افزایش وزن و سطح چربی شکم را در فرد افزایش دهند. چربیها بالاترین میزان کالری در هر گرم را دارند و در نتیجه میتوانند کالری دریافتی شما را به سرعت افزایش دهند. غذاهای شیرین و فرآوری شده از علل شایع افزایش وزن و چاقی هستند و میتوانند متابولیسم بدن را کاهش دهند.
- چربیهای ترانس با ایجاد التهاب میتوانند منجر به چاقی شوند. این چربیها در بسیاری از غذاها از جمله فست فودها و محصولات پخته شده مانند کلوچه و کراکر وجود دارد. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که چربیهای ترانس را با چربیهای سالم مانند غلات کامل، چربیهای تک غیراشباع و چربیهای اشباع نشده چندگانه جایگزین کنید.
بیشتر بخوانید: لاغری شکم با روغن زیتون
عدم تحرک و فعالیت بدنی مناسب
عدم فعالیت بدنی یک عامل خطر اولیه برای چاقی و افزایش درصد چربی بدن است. علاوه بر این، افزایش وزن و کم تحرکی میتواند شروع ورزش را برای فرد سختتر کند. زمانی که فرد کالری کمتری نسبت به مصرف خود از طریق فعالیت میسوزاند، بدن این مقدار اضافی را به عنوان چربی ذخیره میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین روش برای از بین بردن چربی زیر شکم
استرس
هورمون استروئیدی به نام کورتیزول به کنترل و مقابله با استرس در بدن کمک میکند. زمانی که شما در موقعیت خطرناک یا پرفشاری قرار میگیرید، بدن کورتیزول ترشح میکند که بر متابولیسم شما تاثیرگذار است. مردم اغلب زمانی که احساس استرس میکنند برای آرامش به دنبال غذا میروند. کورتیزول باعث میشود که کالری اضافی در اطراف شکم و سایر نواحی بدن برای استفاده بعدی باقی بماند.
ژنتیک
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ژنهای افراد میتوانند در چاق شدن آنها نقش داشته باشند. دانشمندان میگویند که ژنها بر رفتار، متابولیسم و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با چاقی تاثیرگذار هستند. علاوه بر این، عوامل محیطی و رفتار نیز بر احتمال چاق شدن افراد تاثیر میگذارد.
نداشتن خواب کافی
تحقیقات نشان میدهد که نداشتن خواب کافی با افزایش چربی احشایی بدن مرتبط است. علاوه بر این، خواب نامناسب با افزایش مصرف غذا نیز ارتباط دارد که این امر در ایجاد چربی شکمی نقش دارد. به یاد داشته باشید نداشتن خواب کافی و خوب ممکن است به طور بالقوه منجر به رفتارهای غذایی ناسالم، مانند خوردن احساسی شود.
اختلالات هورمونی
عدم تعادل هورمونی میتواند موجب افزایش وزن در ناحیه شکم شود و به دلایل زیر رخ میدهد:
- تیروئید کم کار
- کورتیزول بالا
- مقاومت به لپتین
- استروژن کم یا زیاد یا تستوسترون پایین در مردان
- یائسگی، احتباس مایعات یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در زنان
ابتلا به برخی بیماریها
بسیاری از بیماریها نیز میتوانند موجب افزایش چاقی شکمی شوند که عبارتند از بیماریهای غدد درونریز، بیماریهای کبدی، بیماری قلبی عروقی و بیماریهای رودهای.
بیشتر بخوانید: چه بیماری باعث چاقی می شود؟
سخن پایانی
چاقی زیر شکم تنها یک مسئله زیبایی نیست، بلکه به عنوان یک هشدار در مورد سلامت کلی بدن شناخته میشود. عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی، تغذیه نامناسب و وضعیتهای هورمونی میتوانند در ایجاد این نوع چاقی مؤثر باشند. شناسایی علل و درک پیامدهای آن میتواند به شما کمک کند تا گامهای مؤثری برای بهبود سلامت خود بردارید. تغییرات کوچک در رژیم غذایی و فعالیت بدنی میتوانند تأثیرات زیادی داشته باشند.
source