مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در سراسر جهان، حتی در جمعیت های جوان تر رشد چشمگیری یافته است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، از هر چهار نفر یک نفر در معرض خطر سکته مغزی در دوره ای از زندگی خود قرار دارد. در حالی که عواملی مانند فشار خون بالا، دیابت، رژیم غذایی و سبک زندگی از عوامل شناخته شده هستند، مطالعات اخیر همچنین به خواب به عنوان یک جزء کلیدی در خطر سکته اشاره کرده اند.
نواندیش: مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در سراسر جهان، حتی در جمعیت های جوان تر رشد چشمگیری یافته است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، از هر چهار نفر یک نفر در معرض خطر سکته مغزی در دوره ای از زندگی خود قرار دارد. در حالی که عواملی مانند فشار خون بالا، دیابت، رژیم غذایی و سبک زندگی از عوامل شناخته شده هستند، مطالعات اخیر همچنین به خواب به عنوان یک جزء کلیدی در خطر سکته اشاره کرده اند.
به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، هلث سایت در مورد ارتباط کیفیت خواب و خطر سکته مغزی نوشت: کیفیت خواب، مدت زمان و وجود اختلالات خواب ممکن است همگی بر استعداد سکته مغزی تأثیر بگذارند و درک اینکه چگونه خواب بر سلامت مغز و پیشگیری از سکته تأثیر می گذارد ضروری است. برای کاهش خطر سکته مغزی، ارائه بینش در مورد استراتژی های پیشگیرانه و مکانیسم های بیولوژیکی درگیر عاملی کلیدی است.
درک سکته مغزی: انواع و عوامل خطر
پارگی عروق خونی (سکته مغزی هموراژیک). عوامل خطر شایع سکته مغزی عبارتند از فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و مسائل مربوط به سبک زندگی مانند چاقی. فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی است که فشار مداوم بر رگ های خونی وارد می کند و حساسیت به سکته را افزایش می دهد. دیابت همچنین با آسیب رساندن به رگ های خونی در طول زمان نقش مهمی ایفا می کند و خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. بیماری قلبی، به ویژه شرایطی مانند فیبریلاسیون دهلیزی، می تواند منجر به لخته شدن خون شود که در نهایت ممکن است باعث سکته شود. علاوه بر این، عوامل سبک زندگی بیشتر به آسیبپذیری سکته مغزی کمک میکنند. در حالی که این عوامل خطر به خوبی شناخته شده اند، تحقیقات اخیر به نقش مهم خواب در خطر سکته مغزی توجه کرده است و نشان می دهد که کیفیت خواب، مدت زمان و اختلالات نیز ممکن است بر احتمال تجربه سکته مغزی تأثیر بگذارد.
چگونه خواب بر خطر سکته مغزی تأثیر می گذارد
مطالعات نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین کیفیت خواب، مدت زمان و خطر سکته مغزی وجود دارد. در اینجا روشهای مختلفی که خواب میتواند بر خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد، آورده شده است:
خبرجدید: قیمت و محل عرضه آمپول آریلیا و پرولیا؟ کاربرد آن چیست؟ + کاربرد و دوره زمانی تزریق
مدت زمان خواب و خطر سکته مغزی
خواب خیلی کم – خواب کمتر از شش ساعت در شب با افزایش فشار خون، چاقی و بیماری قلبی مرتبط است که همگی از عوامل خطر سکته مغزی هستند.
خواب بیش از حد – مطالعات نشان می دهد که خواب مداوم بیش از 9 ساعت در شب ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش دهد. خواب بیش از حد ممکن است نشان دهنده بیماری های زمینه ای، از جمله اختلالات قلبی عروقی یا متابولیک باشد که می تواند افراد را مستعد سکته مغزی کند.
آپنه انسدادی خواب (OSA) که با دوره های مکرر مسدود شدن جریان هوا در طول خواب مشخص می شود، آپنه یک عامل خطر مهم برای سکته مغزی است. هر دوره آپنه منجر به کاهش مختصری در سطح اکسیژن خون می شود که باعث افزایش فشار خون می شود. احتمال سکته مغزی در این بیماران دو تا سه برابر بیشتر از افراد بدون این اختلال است.
بی خوابی با سطوح بالاتر التهاب، تصلب شرایین (تنگ شدن رگ های خونی) و فشار خون بالا همراه است که همگی از عوامل خطر سکته مغزی هستند.
سندرم پای بی قرار (RLS) منجر به کیفیت خواب ضعیف می شود.
source