به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن (UCL) در انگلیس به نتایج جالبی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد ورزش نه تنها به بهبود سلامت جسمی کمک می‌کند، بلکه عملکرد مغز را تا یک روز پس از انجام فعالیت بدنی افزایش می‌دهد.

پیش از این، تحقیقات در محیط‌های کنترل‌شده نشان داده بودند که بعد از ورزش، عملکرد شناختی مانند تمرکز و حافظه به طور موقت بهبود می‌یابد. اما مشخص نبود که این بهبود تا چه مدت ادامه می‌یابد. در این تحقیق جدید، محققان دریافتند که بزرگسالان ۵۰ تا ۸۳ ساله پس از انجام فعالیت بدنی متوسط تا شدید، حتی یک روز بعد در آزمون‌های حافظه عملکرد بهتری دارند.

جالب است بدانیم که کسانی که زمان کمتری را به نشستن اختصاص می‌دهند یا به طور منظم ۶ ساعت یا بیشتر می‌خوابند، امتیاز بهتری در این آزمون‌ها کسب می‌کنند. خواب عمیق یا خواب موج آهسته که در آن ضربان قلب کاهش می‌یابد و فشار خون پایین می‌آید، تأثیر مثبتی بر حافظه دارد و در واقع یکی از عواملی است که ارتباط میان ورزش و بهبود حافظه را توضیح می‌دهد.

دکتر میکیلا بلومبرگ، سرپرست گروه تحقیقاتی، توضیح داد که فعالیت بدنی متوسط یا شدید می‌تواند به سادگی شامل پیاده‌روی سریع یا بالا رفتن از پله‌ها باشد و نیازی به ورزش‌های سنگین یا منظم ندارد.

در کوتاه‌مدت، ورزش باعث افزایش جریان خون به مغز و ترشح ناقل‌های عصبی مانند نوراپی‌نفرین و دوپامین می‌شود که به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کنند. این تغییرات شیمیایی به طور موقت تأثیرگذار هستند، اما اثرات طولانی‌مدت مانند بهبود خلق‌وخو تا ۲۴ ساعت پس از ورزش نیز مشاهده می‌شود.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که حتی فعالیت‌های بدنی ساده و متوسط می‌توانند تأثیرات مثبت و ماندگاری بر مغز داشته باشند، نه تنها در کوتاه‌مدت، بلکه در طول روزهای بعد نیز.

source