ویکتوریا عمرانی فرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه افسردگی مجموعهای از علائم است که طی مدت زمانی مشخص وجود داشته باشد و بر عملکرد فرد تأثیر بگذارد، اظهار کرد: علائم مرکزی افسردگی اساسی شامل خلق گرفته است و فردی که درگیر این اختلال باشد، از زندگی خود لذتی نمیبرد.
وی با بیان اینکه افراد درگیر با اختلال افسردگی از فعالیتهایی که برای آنها لذتبخش بوده است دست میکشند یا لذتی از انجام آنها نمیبرند، افزود: برای تشخیص ابتلای فردی به افسردگی اساسی، حداقل دو هفته باید علائم مذکور در فرد بروز و نمود داشته باشد.
متخصص روانپزشکی با اشاره به سایر علائم این اختلال تصریح کرد: تغییر در اشتها و کم یا زیاد شدن آن، تغییر در خواب، اشکال در تمرکز به صورت فراموشکاری روزمره یا سایر مشکلات و بروز تغییرات حرکتی مانند بیقراری یا کند شدن حرکات فرد، از جمله علائم ملموس اختلال افسردگی به شمار میرود.
عمرانی فرد با بیان اینکه افرادی که به صورت دائم خود را سرزنش میکنند یا احساس گناه دارند، از زندگی خسته هستند و افکار ناامیدانه را تجربه میکنند، نیز احتمال میرود که درگیر با اختلال افسردگی شده باشند، ادامه داد: نمود هر یک از علائم مذکور ممکن است به شکل مختلف در زندگی روزمره افراد ظاهر شود.
وی با اشاره به اینکه افراد درگیر با اختلال افسردگی ممکن است حالتهای درونی خود را با جملات متفاوتی بیان کند، گفت: علائم اختصاصی برای اختلال افسردگی وجود ندارد و افرادی که علائم مذکور را تجربه میکنند، باید توسط روانشناس یا روانپزشک بررسی و سپس ابتلای آنها به این اختلال محرز شود.
متخصص روانپزشکی با بیان اینکه تشخیص اختلال افسردگی اهمیت بالایی دارد و درمان آن نیازمند توجهی ویژه است، اضافه کرد: افراد درگیر با این اختلال لذتی از زندگی نمیبرند و احساس خوبی ندارند، در واقع رنجی که خود فرد میکشد، عارضهای قابل توجه است، همچنین این اختلال تأثیر بسیاری بر ارتباطات فردی و اجتماعی فرد میگذارد و عملکرد او را تحت تأثیر قرار میدهد.