دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فصل پاییز، این فصل را زمان تغییرات دما و کاهش تدریجی نور خورشید و آلودگی هوا شناسایی کردند. در این میان، میوههای پاییزی با توجه به غنی بودن از مواد مغذی و ترکیبات آنتیاکسیدانی، نقشی کلیدی در تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر آسیبهای محیطی ایفا میکنند.
یکی از میوههای پاییزی که خاصیت محافظتی ضدالتهابی دارد انار است. انار حاوی ترکیبات فنلی با غلظت بالایی از آنتی اکسیدان است که از جمله تانن، پلی فنل، فلاونوئید و ویتامین C است. وجود این ترکیبات در انار به کاهش التهاب و بهتر شدن گردش خون کمک میکند.
در ادامه، متخصصان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خواص خرمالو را بیان کردند. این میوه منبعی غنی از بتاکاروتن، لوتئین و ویتامین C و A و آهن است که به حفظ سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی و محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک میکنند. خرمالو با خاصیت سمزدایی خود به کاهش اثرات مضر فلزات سنگین موجود در هوای آلوده کمک میکند.
این متخصصان، ضمن اشاره به خواص بِه، بیان کردند که این میوه منبع طبیعی پلیفنولها، ویتامین E و C، فیبر پکتین است که خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارند. بِه با Properties وسیعی از آنتی اکسیدان، فیبر و پکتین، فیبر و پکتین به بهبود هضم و کاهش کلسترول بد خون کمک میکنند. همچنین، وجود ویتامین C در بِه، به تقویت سیستم ایمنی و تولید کلاژن کمک میکند.
ویژگیهای پرتقال را نیز این متخصصان تشریح کردند. پرتقال، یکی از محبوبترین میوههای فصل پاییز است که سرشار از ویتامین C و A است. وجود ویتامین C در پرتقال به تقویت سیستم ایمنی و بهبود جذب آهن کمک میکند. علاوه بر این، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند هسپریدین، اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانی را دارد که میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
در ادامه، این متخصصان، خواص سیب را تشریح کردند. سیب سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهایی مانند کوئرستین است. کوئرستین، دارای خواص ضد التهابی و آنتیهیستامینی است که میتواند به کاهش علائم آلرژی و آسم کمک کند. فیبر موجود در سیب نیز به بهبود هضم و کاهش وزن کمک میکند.
کیوی، یکی از میوههای پاییزی است که سرشار از ویتامین C، فیبر و آنتیاکسیدانهای لوتئین و بتا کاروتن است. کیوی به دلیل محتوای بالای ویتامین C، تأثیر قابلتوجهی در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد دارد. وجود فیبر محلول و نامحلول در کیوی، آن را به گزینهای ایدهآل برای بهبود عملکرد گوارشی و پیشگیری از مشکلاتی مانند یبوست تبدیل کرده است.
در این میان، بسیاری از میوههای پاییزی شناخته شده هستند که در فصل پاییز برای سلامتی ما به وفور در دسترس هستند. برخی از آنها عبارتند از:
– انار که منبعی غنی از ویتامین C و مواد مغذی است و مفید برای رفع تنفس و کاهش اثرات آلودگی هوا است.
– خرمالو که حاوی بتاکاروتن و ویتامین C است و مفید برای حفظ سلامت چشم است.
– بِه که منبعی غنی از ویتامین E و فیبر است و مفید برای سلامت پوست است.
– پرتقال که سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان است و مفید برای پیشگیری از بیماریهای قلبی است.
– سیب که حاوی فیبر و آنتیاکسیدان است و مفید برای بهبود هضم و کاهش علائم آلرژی است.
– کیوی که سرشار از ویتامین C و فیبر است و مفید برای بهبود عملکرد گوارشی است.
فعالیتهای این متخصصان نشان میدهد که میوههای پاییزی برای سلامتی ما نقشสำคتی دارند. با Consumption مناسب این میوهها، میتوانیم به سلامت خود پایداریم.