خواص گوشت شترمرغ
وقتی نوبت به گوشت میرسد ذهن اکثر مردم بلافاصله به سمت گوشت گاو یا مرغ میرود. با این حال، آیا تا به حال به فواید گوشت شترمرغ فکر کردهاید؟
دارای چربی و کلسترول پایین
گوشت شترمرغ به دلیل محتوای چربی بسیار کم آن یک انتخاب عالی برای افراد آگاه به سلامت است. در مقایسه با گوشت گاو یا مرغ، گوشت شترمرغ حاوی چربی کمتری است. علاوه بر این، گوشت شترمرغ کلسترول پایینی دارد که این ویژگی آن را به گزینهای ایده آل برای کسانی که نگران سلامت قلب خود هستند، تبدیل میکند.
محتوای پروتئین بالا
پروتئین برای ساخت و ترمیم بافتهای بدن ما ضروری است. گوشت شترمرغ منبع فوق العادهای از پروتئین با کیفیت بالا است. در واقع، در هر وعده پروتئین بیشتری نسبت به گوشت گاو و مرغ دارد. گنجاندن گوشت شترمرغ در رژیم غذایی میتواند به رشد ماهیچهها، مدیریت وزن و حمایت از عملکرد کلی سلولی کمک کند.
سرشار از مواد مغذی ضروری
گوشت شترمرغ یک غذای غنی از مواد مغذی است که مملو از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است. این گوشت یک منبع عالی از آهن است که برای حمل اکسیژن در سراسر بدن و جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مهم است. علاوه بر این، گوشت شترمرغ حاوی ویتامینهای ضروری B مانند ویتامین B12 است که نقش حیاتی در حفظ عملکرد اعصاب و تولید گلبولهای قرمز دارد.
بیشتر بخوانید: از این خواص روغن شتر مرغ غافل نشوید
هضم آسان و راحت
گوشت شترمرغ به دلیل داشتن چربی کم و بافت لطیف بسیار قابل هضم است. اغلب برای افرادی که حساسیتهای گوارشی دارند یا کسانی که به دنبال گوشتی هستند که برای معده ملایم باشد توصیه میشود.
پتانسیل آلرژی زایی کمتر
بسیاری از افراد از آلرژی یا حساسیت غذایی، به ویژه به گوشتهای معمولی مانند گوشت گاو یا مرغ رنج میبرند. با این حال، گوشت شترمرغ پتانسیل حساسیتزایی نسبتا کمی دارد و این امر آن را جایگزین مناسبی برای کسانی میکند که دچار عدم تحمل هستند. بافت لاغر و لطیف آن نیز هضم آن را آسان میکند و سلامت دستگاه گوارش را ارتقا میدهد.
بدون هورمون و آنتی بیوتیک
گوشت شترمرغ با کیفیت بالا معمولا از مزارعی تهیه میشود که از دستورالعملهای سختگیرانه رفاه حیوانات پیروی میکنند. آنها بدون استفاده از هورمونها یا آنتیبیوتیکها پرورش مییابند و گوشتی تمیزتر و طبیعیتر دارند.
دارای اسیدهای چرب سالم
گوشت شترمرغ حاوی تعادل مطلوبی از اسیدهای چرب ضروری است. این گوشت به طور طبیعی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که برای سلامت قلب، عملکرد مغز و کاهش التهاب در بدن مفید است.
ارزش غذایی گوشت شترمرغ
رنگ قرمز گوشت شترمرغ به دلیل وجود میوگلوبین است، پروتئینی که پس از قرار گرفتن در معرض اکسیژن قرمز میشود. ظاهر و طعم آن تقریبا شبیه گوشت گاو است و در اکثر دستور العملهایی که به گوشت قرمز نیاز دارند، یک جایگزین عالی برای گوشت گاو است. تنها تفاوت در پخت گوشت شترمرغ این است که به دلیل چربی کمتر، سریعتر از گوشت گاو پخته میشود و گوشت شترمرغ مانند گوشت گاو جمع نمی شود، بنابراین محصول پخته تری را آماده می کنید. از دماسنج گوشت برای بررسی پخت و پز استفاده کنید. گوشت شترمرغ بسیار قرمز است، بنابراین به سختی میتوان پخت آن را تنها با چشم تشخیص داد.
- گوشت شترمرغ به مراتب سالمتر از گوشت گاو است. یک وعده استیک شترمرغ دو تا سه گرم چربی و 110 تا 125 کالری دارد. اما یک وعده استیک گوشت گاو چهار تا پنج گرم چربی و 125 تا 130 کالری دارد.
- یک وعده گوشت چرخ کرده شترمرغ دارای 9 گرم چربی و 165 کالری است، در حالی که بخش کوچکی از گوشت چرخ کرده گاو دارای 15 گرم چربی و 250 کالری است.
مضرات گوشت شترمرغ
با اینکه گوشت شترمرغ به عنوان یک منبع پروتئین سالم و کمچرب شناخته میشود، اما مانند هر ماده غذایی دیگری، مصرف بیش از حد یا استفاده نادرست از آن میتواند عوارضی داشته باشد.
- همانند هر نوع پروتئین دیگری، امکان دارد برخی افراد به پروتئین موجود در گوشت شترمرغ آلرژی داشته باشند. علائم آلرژی به گوشت شترمرغ میتواند شامل خارش، تورم، مشکل در تنفس و در موارد شدیدتر، شوک آنافیلاکسی باشد.
- مصرف بیش از حد هر نوع گوشتی، حتی گوشت شترمرغ، میتواند باعث مشکلات گوارشی مانند یبوست یا اسهال شود.
- گوشت شترمرغ حاوی پورین است که در بدن به اسید اوریک تبدیل میشود. افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند یا سطح اسید اوریک بالایی دارند، باید در مصرف این گوشت احتیاط کنند.
- مانند هر نوع گوشتی، گوشت شترمرغ نیز در صورت آلودگی به باکتریهایی مانند سالمونلا یا اشریشیا کلی میتواند باعث بیماری شود. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که گوشت شترمرغ به طور صحیح تهیه و پخته شود.
طبع گوشت شترمرغ
در طب سنتی، گوشت شترمرغ طبعی گرم و خشک دارد. این بدان معناست که مصرف زیاد آن برای افرادی که طبع گرم دارند یا در فصلهای گرم سال، میتواند باعث ایجاد برخی مشکلات شود.
بهترین قسمت گوشت شترمرغ برای پخت و پز
گوشت شترمرغ به دلیل طعم لذیذ، بافت نرم و ارزش غذایی بالا، به یکی از محبوبترین گوشتها در دنیای آشپزی تبدیل شده است. هر قسمت از این گوشت ویژگیهای خاص خود را دارد و برای پخت غذاهای مختلف مناسب است. برخی از بهترین قسمتهای گوشت شترمرغ عبارتند از:
- فیله شترمرغ نرمترین و لطیفترین قسمت گوشت است و طعم بسیار لذیذی دارد. به دلیل بافت نرم، برای تهیه استیک، کباب و غذاهای گریل شده بسیار مناسب است.
- ران شترمرغ نیز بسیار خوش طعم و پرطرفدار است. بافت آن کمی محکمتر از فیله است و برای پخت غذاهایی مانند خورشت و آبگوشت مناسبتر است.
- سینه شترمرغ معمولا برای تهیه غذاهایی مانند شنیسل و سوخاری استفاده میشود. بافت سینه شترمرغ کمی خشکتر از فیله و ران است.
- گوشت گردن شترمرغ برای تهیه سوپ و خورشتهای آبکی بسیار مناسب است. بافت این قسمت از گوشت کمی محکمتر است و به پخت طولانیتری نیاز دارد.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به طور کامل درمورد گوشت شترمرغ صحبت کردیم. وقتی صحبت از کیفیت تغذیه به میان میآید، گوشت شترمرغ ترکیبی قانع کننده از پروتئین بدون چربی، محتوای چربی کم، اسیدهای چرب سالم و ویتامینها و مواد معدنی ضروری را ارائه میدهد. این گوشت یک جایگزین مغذی و خوشمزه برای گوشتهای سنتی است که آن را به انتخابی ایدهآل برای افرادی که رژیم غذایی سالم و متعادلی دنبال میکنند تبدیل میکند.
source