براساس یافتن گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، درد مفاصل معمولاً در دست‌ها، ستون فقرات، زانوها و پاها احساس می‌شود. بسیاری از افراد درد، درد ضربان‌دار یا احساس سوزش در نواحی مفصلی دارند که با فعالیت زیاد تشدید می‌شود. بیماری‌های مزمن، افسردگی، اضطراب، استرس و اضافه وزن، خطر بروز درد مفاصل را افزایش می‌دهد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که ورزش و تغذیه مناسب به بهبود سلامت مفاصل کمک می‌کند. در ادامه به بررسی مواد غذایی مفید برای بهبود درد مفاصل می‌پردازیم.

**دانه‌ها و آجیل**

دانه‌ها و آجیل مانند بادام، فندق، گردو و بادام‌زمینی، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و خواص ضدالتهابی دارند. این مواد غذایی، دارای فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و منابع مناسبی از چربی‌های اشباع‌نشده و تک‌غیراشباع است که برای مفاصل و قلب مفید است.

**توت‌ها**

توت‌ها مانند زغال‌اخته، شاه‌توت، توت‌فرنگی و تمشک، سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از بدن و مفاصل در برابر رادیکال‌های آزاد و التهاب محافظت می‌کند.

**سبزیجات چلیپایی**

سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و گل‌کلم، حاوی سولفورافان است که یک ترکیب شیمیایی برای مهار التهاب مفاصل است. افراد باید پیش از مصرف این سبزیجات، آن‌ها را به‌درستی بشویند تا آفت‌کش‌ها و کودهایی که در طول کشت استفاده می‌شود، پیش از مصرف به‌صورت کامل از بین برود.

**روغن زیتون**

روغن زیتون، یکی از مواد غذایی سالم برای مفاصل و قلب انسان است. توصیه می‌شود برای داشتن مفاصل سالم‌تر، روغن زیتون به رژیم غذایی اضافه شود. این روغن سالم می‌تواند خطرات مرتبط با التهاب را کاهش دهد.

**شکلات تلخ**

شکلات تلخ یک غذای سالم و دارای خاصیت ضدالتهابی است. التهاب مزمن منجر به بروز دیابت، آرتریت و حتی سرطان می‌شود. خواص ضدالتهابی موجود در شکلات تلخ به محافظت از بدن در برابر اثرات مخرب التهاب کمک می‌کند.

**دیگر مواد غذایی مفید برای مفاصل**

مواد غذایی دیگری نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به غذا اضافه کرد و از مزایای آن برای مفاصل بهره برد. این مواد غذایی شامل فلفل قرمز، زردچوبه، سیر، زنجبیل، اسفناج و انگور است. افراد باید پیش از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک مشورت کنند.