این بیماری، به سرعت پیشرفت نموده و باعث می‌شود که فرد بیمار توانایی خود را برای مراقبت از خود از دست دهد. با توجه به این‌که نگهداری و مراقبت از سالمندانی که به آلزایمر مبتلا هستند؛ کاری بسیار سخت است، بنابراین می‌توانید برای حل این مشکل از شرکت پرستاری تهران، پرستاران با تجربه و مجربی را استخدام نمایید. تا به بهترین شکل ممکن از عزیزان شما مراقبت کنند.

برای جلوگیری از پیشرفت آلزایمر چه باید کرد؟

پیشرفت بیماری آلزایمر یا فراموشی، می‌تواند باعث شود که عملکرد مغزی فرد دچار اختلال شده و به مرور زمان توانایی‌های مغزی بیمار دچار تحلیل گردد. از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از آلزایمر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • با پیشرفت زود هنگام آلزایمر، تشخیص آن در مراحل اولیه بیماری می‌تواند برای جلوگیری از آلزایمر کمک زیادی کند؛ زیرا با تشخیص زودهنگام آن می‌توان سرعت بیماری را کاهش داد و کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشید.
  • یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری نماید، استراحت کردن به اندازه کافی و دور شدن از هرگونه اضطراب و استرس است؛ به عبارت دیگر، افراد مبتلا به این بیماری باید به ذهن و بدن خود استراحت کافی داده و به فعالیت‌های پیچیده فکر نکنند.
  • استفاده منظم از مواد غذایی سالم که حاوی ویتامین Eاست می‌تواند برای پیشگیری از آلزایمر مفید واقع شود.
  • انجام فعالیت‌هایی مانند رقصیدن، یاد گرفتن موسیقی، انجام یوگا، مدیتیشن و هم‌چنین، بازی‌هایی مانند شطرنج و تخته نرد می‌تواند در پیشگیری از آلزایمر تاثیر زیادی بگذارد.
  • خوابیدن به اندازه کافی: خوابیدن به اندازه کافی، می‌تواند به پاکسازی آمیلوئیدها از مغز کمک نماید و درنتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آلزایمر در سنین بالا شود. آمیلوئیدها، به مجموعه‌ای از پروتئین‌های فیبردار گفته می‌شود که باعث ایجاد انواع مشکلات جدی در بدن شده و هم‌چنین اختلال در عملکرد اندام‌های بدن را به دنبال دارند. به همین علت، با استراحت کافی در شبانه‌روز، علاوه بر پاکسازی مغز می‌توانید به پیشگیری از آلزایمر کمک نمایید.
  • مصرف دارو: در صورتی که فردی از خانواده شما و یا اطرافیان شما به آلزایمر مبتلا بوده‌اند، با مشاهده علائم کوچک، به پزشک مراجعه نموده و تخت نظر پزشک داروهای تجویز شده را مصرف نمایید. تا از ایجاد و پیشرفت بیماری آلزایمر جلوگیری کنید.

به نقل از سایت www.nhs.uk برای جلوگیری از آلزایمر:

مطالعه
یادگیری زبان های خارجی
نواختن آلات موسیقی
داوطلب شدن در جامعه محلی شما
شرکت در ورزش های گروهی مانند بولینگ
تلاش برای فعالیت ها یا سرگرمی های جدید
حفظ یک زندگی اجتماعی فعال

پیشگیری از آلزایمر

راه های پیشگیری از آلزایمر در جوانی

پیشگیری از آلزایمر در جوانی، دارای اهمیت زیادی بوده و نیاز به پشتکار و تعهد دارد. با انجام برخی از فعالیت‌های ورزشی و امور دیگر جوانان می‌توانند به سلامت مغز خود کمک نموده و از ایجاد آلزایمر در جوانی پیشگیری کنند. راه های پیشگیری از آلزایمر در جوانی عبارت‌اند از:

کاهش اضطراب، استرس و بهبود کیفیت خواب

یکی از راه های جلوگیری از آلزایمر در جوانی، کنترل اضطراب و افزایش کیفیت خواب است. این دو از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین عواملی هستند که می‌توانند ابتلا به آلزایمر را در جوانان افزایش دهند. با کاهش سطح استرس و هم‌چنین بهبود کیفیت خواب، علاوه بر کمک به سلامت بدن، سلامت مغز و عملکرد شناخنی مغز بهبود می‌یابد.

انجام چکاپ‌های منظم برای جلوگیری از الزایمر در سنین کم

یکی دیگر از راه های پیشگیری از آلزایمر در جوانی، انجام چکاپ های منظم است؛ زیرا زمانی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می‌توان آن را مدیریت نموده و پیشرفت آن را کاهش داد.

پیشگیری از الزایمر جوانان با رژیم غذایی سالم

داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب، یکی دیگر از روش‌های پیشگیری از آلزایمر در افراد جوان است. در این رژیم غذایی از میوه‌ها، حبوبات، سبزیجات، غلات کامل، ماهی و روغن زیتون استفاده کنید. استفاده از این مواد غذایی به سلامت مغز و کاهش التهاب کمک می‌کند. هم‌چنین، با مصرف مواد مغذی و داشتن سبک زندگی سالم، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری‌ نورودژنراتیو کاهش یافته و افراد در سالمندی می‌توانند استقلال خود را حفظ نمایند.

تمرینات مغزی مناسب آلزایمر

برای جلوگیری از آلزایمر در جوانان، انجام فعالیت‌های ورزشی تاثیرگذار است. انجام برخی از بازی‌های فکری مانند چینش پازل و هم‌چنین حفظ کردن چیزی، بازی‌هایی مانند شطرنج و تخته‌نرد می‌تواند کمک زیادی به افزایش فعالیت مغز کند.

حفظ سلامت قلب برای پیشگیری از الزایمر در جوانان

عوامل زیادی از جمله داشتن فشار خون و کلسترول بالا و هم‌چنین ابتلا به دیابت، باعث می‌شود که فرد به بیماری‌های قلبی عروقی دچار شود. که در نتیجه می‌تواند باعث ایجاد آلزایمر گردد. با استفاده از داروهایی که به کاهش فشار خون کمک می‌کنند می‌توان از ابتلا به آلزایمر پیشگیری نمود.

عدم مصرف یا ترک سیگار

سم‌های شیمیایی موجود در سیگار، باعث افزایش التهاب مغز می‌گردد. و با ایجاد خونریزی عروقی، به سلول‌ها استرس وارد می‌کند. که همه‌ی این موارد می‌تواند باعث ایجاد آلزایمر شود. طبق تحقیقات صورت گرفته، ترک سیگار حدود 30% تا 50% درصد از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری می‌نماید.

جلوگیری از آلزایمر در سنین کم با حفظ ارتباطات اجتماعی

داشتن ارتباط اجتماعی می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند. زیرا با افزایش ارتباطات اجتماعی، سلول‌های عصبی موجود در مغز تقویت گشته و باعث بهبود حافظه و تفکر می‌شود.

جلوگیری از آلزایمر

جلوگیری از آلزایمر در سالمندان

روش‌های زیادی وجود دارد که سالمندان با انجام دادن آن‌ها می‌توانند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند. با استفاده از روش‌های موثر می‌توان به ایجاد نورون و هم‌چنین مسیرهای عصبی جدید در مغز کمک کرد و حافظه را تقویت نمود. برای جلوگیری از ایجاد آلزایمر در سالمندان بهتر است فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

  1. فعال نگه داشتن مغز با استفاده از تمرین‌ها و فعالیت‌هایی مانند مطالعه کتاب
  2. آموزش یک زبان جدید به سالمندان
  3. انجام دادن انواع بازی‌های فکری مناسب سالمندان
  4. انجام بازی‌های فکری مانند سودوکو و حل جدول
  5. روزنامه خواندن
  6. گوش دادن به موسیقی و رادیو با دقت زیاد
  7. گشتن در طبیعت و بازدید کردن از موزه‌ها و آثار باستانی
  8. استفاده از یک رژیم غذایی سالم که شامل غلات کامل، انواع میوه‌ها و سبزیجات، صدف، ماهی، آجیل‌ها، چربی‌های سالم مانند روغن زیتون و روغن کنجد است.
  9. کاهش مصرف آمینو اسید هموسیستئین برای جلوگیری از ایجاد آلزایمر
  10. مصرف غذاهایی که سرشار از ویتامین‌های B و اسید فولیک هستند.
  11. افزایش مشارکت اجتماعی و روابط اجتماعی برای پیشگیری از این بیماری

بهترین ورزش برای پیشگیری از آلزایمر

یکی از موثرترین و بهترین روش‌های پیشگیری از بیماری آلزایمر، انجام فعالیت‌های ورزشی به صورت منظم و روزانه است. ورزش می‌تواند تاثیرات مثبتی بر افزایش جریان خون مغز گذاشته و با کاهش التهاب و هم‌چنین استرس به تولید عوامل رشد عصبی کمک کند. از بهترین ورزش‌هایی که می‌توان به سلامت مغز و هم‌چنین بهبود علائم آلزایمر کمک کرد عبارت‌اند از:

ورزش هوازی برای پیشگیری از الزایمر

یکی از بهترین ورزش‌ها برای جلوگیری از ایجاد آلزایمر، انجام ورزش‌های هوازی است. انجام این ورزش، علاوه بر بهبود سلامت قلب و تقویت خلق‌وخوی، به تقویت سیستم ایمنی بدن و هم‌چنین تمیز کردن رگ‌ها کمک می‌کند. با انجام ورزش‌های هوازی، فرد تنفس عمیق کشیده و اکسیژن را به مغز و خون انتقال می‌دهد. ورزش‌های هوازی، با افزایش سلامت مغز، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.

جلوگیری از بیماری الزایمر با ایروبیک

یکی دیگر از ورزش‌هایی که می‌تواند از ایجاد بیماری آلزایمر جلوگیری کند، ایروبیک است. ایروبیک می‌تواند حافظه را تقویت نموده و احتمال ایجاد آلزایمر را کاهش دهد.

پیشگیری از آلزایمر با پیاده‌روی سریع و پیلاتس

پیاده‌روی سریع و پیلاتس، یکی از ورزش‌های هوازی قدرتمند بوده که تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از بیماری آلزایمر دارد. تحقیقات نشان داده است که بهبود عملکرد حافظه، ارتباط مستقیمی با افزایش اتصال به ماده سفید موجود در مغز دارد؛ و می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

یوگا برای جلوگیری از آلزایمر

یکی دیگر از ورزش‌های موثر در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، یوگا است. افرادی که دارای فعالیت بدنی بیشتری در روز هستند می‌توانند استرس خود را کاهش دهند و از انواع بیماری‌های مغزی و آلزایمر جلوگیری کنند. انجام یوگا، تاثیر زیادی در درمان برخی از بیماری‌ها مانند فشارخون، استرس و التهاب دارد. زیرا با انجام یوگا، مغز در حالت بیداری دارای وضعیت متفاوتی بوده و در هنگام انجام تمرینات اطلاعات بین حافظه کوتاه مدت و هم‌چنین حافظه بلند مدت تقویت می‌گردد.

آلزایمر

مراحل بیماری آلزایمر

علائم آلزایمر در هر فردی متفاوت بوده و می‌تواند با گذشت زمان شدیدتر شود. به طور معمول، افراد مبتلا به آلزایمر، 4 تا 8 سال بعد از مبتلا شدن شانس زندگی کردن دارند. هم‌چنین، با انجام فعالیت‌های تاثیرگذار ممکن است فرد تا 20 سال هم به زندگی خود ادامه دهد. مراحل بیماری آلزایمر، به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم‌بندی می‌گردد؛ که در ادامه به بررسی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

  • مراحل اولیه یا خفیف آلزایمر

اولین مرحله بیماری آلزایمر که خفیف است، فرد زندگی مستقلی داشته و کارهای روزانه را خودش انجام می‌دهد. در این مرحله از بیماری، فرد ممکن است برخی از موضوعات و یا کلمات آشنا را فراموش کند.

  • مرحله میانی یا متوسط

این مرحله از بیماری آلزایمر، طولانی‌ترین مرحله بوده و ممکن است تا سال‌ها ادامه یابد. از مهم‌ترین علائم آلزایمر در مرحله میانی یا متوسط، عصبانی شدن، ناامید شدن، انجام رفتارهای عجیب و ادا کردن کلمات به صورت درهم است. به‌طورکلی، در این مرحله به سلول‌های عصبی مغز آسیب وارد شده و فرد در انجام فعالیت‌های روزمره خود با مشکل مواجه خواهد شد.

در این صورت، فرد مبتلا به آلزایمر در مرحله متوسط نیاز به کمک گرفتن از دیگران دارد تا بتواند فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد. به همین دلیل فرد بیمار نیاز به مراقبت بیشتری داشته که شما می توانید با استخدام کردن پرستار سالمند و هم‌چنین استفاده از داروهایی تجویز شده توسط پزشک، روند ایجاد اختلال در مغز را کنترل نمایید.

  • مرحله آخر یا شدید بیماری آلزایمر

در مرحله آخر یا شدید بیماری آلزایمر، فرد دچار علائم زوال عقل شدید شده و علاوه بر این‌که توانایی انجام فعالیت‌های روزانه خود را از دست می‌دهد، نمی‌تواند حرکات خود را کنترل نماید. در این مرحله، فرد بیمار کلمات و جملات بی‌معنی را بیان می‌کنند و گاهی در گذشته خود سیر می‌نمایند.

جلوگیری از آلزایمر در سالمندان

این افراد در این مرحله می‌توانند با گوش کردن به موسیقی و لمس نمودن آن‌ها به آرامش برسند. به‌طورکلی، افراد مبتلا به این بیماری در مرحله آخر، در برابر عفونت‌های بدنی آسیب‌پذیرتر بوده و به دلیل از بین رفتن آگاهی آن‌ها نسبت به محیط اطراف خود، نیاز به مراقبت‌های شبانه‌روزی دارند. گاهی اوقات برخی از این بیماران توانایی خود را در اموری مانند حرف زدن، بلعیدن غذا و نشستن از دست می‌دهند.

سوالات متداول

آیا با تشخیص به موقع بیماری آلزایمر می‌توان آن را پیشگیری کرد؟

با تشخیص به موقع و زودهنگام بیماری آلزایمر، می‌توان در مراحل اولیه آن را کنترل نمود و از پیشرفت زیاد آن پیشگیری نمود. هم‌چنین تشخیص زودهنگام، در روند درمان موثر است.

از چه سنی باید برای پیشگیری از بیماری آلزایمر اقدام نمود؟

بااینکه بیماری آلزایمر بیشتر با افزایش سن ایجاد می‌شود؛ ولی ممکن است برخی از افراد در سن کمتر از 65 سالگی به این بیماری مبتلا شوند.

source