مهران کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به اهمیت تشخیص و مداخله بهنگام در اختلال طیف اوتیسم اظهار کرد: اوتیسم پر شیوع‌ترین اختلال رشدی است. به گزارش DSM-۵، در حال حاضر میزان شیوع اختلال طیف اوتیسم در سراسر جهان هم در کودکان و هم در بزرگسالان حدود ۱ درصد است. این بدین معنا است که در کشوری مانند ایران با جمعیتی حدود ۸۹ میلیون نفر احتمال می‌رود حدود ۸۹۰ هزار نفر (در سطوح مختلف)، فرد دارای اختلال، وجود داشته باشد و این تعداد هر روز در حال رشد است.

وی افزود: به همین دلیل اهمیت تشخیص و مداخلات توانبخشی بهنگام این اختلالات در سنین طلایی مداخلات که همان دو تا پنج سال را نشان می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان تصریح کرد: با توجه به تنوع و وسعت برنامه‌های مداخله‌ای به منظور اجرای برنامه درمانی منظم تر و دارای ساختار، تدوین و اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم در دستور کار معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور قرار گرفته است.

کریمیان توضیح داد: در حال حاضر در استان خوزستان از مجموع ۱۳ مرکز اوتیسم ۱۱ مرکز به عنوان پایگاه غربالگری، تشخیص و مداخله بهنگام در این اختلال مشغول فعالیت هستند.

وی اضافه کرد: غربالگری افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به دو روش انجام می‌شود که از طریق مراجعه به سامانه غربالگری اختلال طیف اوتیسم به آدرس Autism.behzisti.net و انجام آزمون غربالگری هیوا توسط یکی از والدین یا مراجعه به پایگاه‌های غربالگری اختلال طیف اوتیسم تحت نظارت سازمان بهزیستی در سطح استان انجام می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: تاکنون تعداد ۲ هزار و ۱۶ نفر در کمیسیون‌های پزشکی بهزیستی سطح استان تشخیص NDD دریافت کرده‌اند که شامل اختلالات طیف اوتیسم و اختلالات یادگیری هستند.

source