سکته قلبی به چه علت ایجاد میشود؟
پیش از پاسخ به پرسش “چرا دیابت باعث سکته قلبی می شود؟” بهتر است با فاکتورهای اصلی و مهم این پدیده آشنا شویم. وقتی میشنویم که فردی دچار سکته و یا حملات قلبی شده، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد، اضافه وزن و چاقی است؛ اما دلایل متنوع دیگری نیز میتواند برای این مشکل وجود داشته باشد. یکی دیگر از فاکتورهای اصلی مشکلات قلبی و بروز مواردی همچون سکته، سن افراد است؛ به گونهای که پس از 40 سالگی، احتمال اینکه فرد با معضلات این چنینی درگیر شود، رفته رفته و به تدریج افزایش مییابد و در افراد بالای 70 سال، به اوج خود میرسد.
ارتباط میان دیابت و سکته قلبی
همانطور که بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، سن و اضافه وزن در ابتلا به مشکلات و بیماریهای قلبی نقش مهمی ایفا میکنند و به تبع آن، ریسک بروز سکته قلبی را نیز افزایش میدهند. این 2 فاکتور در واقع فاکتورهای عمومی به حساب میآیند که تقریبا میتوانند برای اغلب افراد خطر آفرین باشند؛ اما در مورد افراد دیابتی، اوضاع کمی متفاوت است. به طور کلی افراد مبتلا به دیابت، 2 تا 4 برابر افراد عادی در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و یا بروز سکته قرار دارند و به همین علت، بالا بودن ریسک مرگ در اثر سکته قلبی در افراد دیابتی قابل پیشبینی است. اما دقیقا چرا دیابت باعث سکته قلبی می شود؟ دلیل آن قابل بررسی است.
قند خون بالا، میزان آسیب پذیری رگهای خونی را به مراتب افزایش داده و آنها را در معرض آسیب شدید قرار میدهد. این آسیب دیدگی میتواند منجر به انسداد رگها و در نتیجه بروز سکته قلبی شود.
زنگ خطرهای سکته قلبی
چه زمانی باید به بروز سکته قلبی شک کنید؟ چه نشانههایی را باید به عنوان یک علامت هشدار ارزیابی کنید؟
- اگر زمانی که راه میروید یا در حال انجام فعالیتهای ورزشی سبک هستید، احساس درد در قفسه سینه دارید،
- چنانچه این درد همراه با احساس خستگی شدید و یا تنگی نفس است،
- اگر ضربان قلب شما در هر دقیقه در حالت استراحت، بالای 100 است
- و یا اگر مرد جوانی هستید که اختلال نعوظ را تجربه میکنید،
باید کمی در این خصوص نگران شوید و پیش از هر اقدام دیگری، سریعا خود را به پزشک متخصص برسانید.
نکات مهم
اگر شما هم دیابت دارید و یا به هر دلیلی ریسک بروز سکته قلبی در شما بالا است، بهتر است پیش از وقوع هر رخداد ناگواری، دست به کار شده و یک سری اقدامات را در این راستا انجام دهید تا خطر این تهدید را تا جای ممکن از خود دور کنید. از جمله مهمترین و حیاتیترین اقداماتی که میتوانید در این راستا انجام دهید، عبارتاند از:
- ترک سیگار
- کاهش وزن
- رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل
- ورزش، تحرک و داشتن فعالیت بدنی
- کنترل فشار خون
- کنترل سطح کلسترول خون
- مشورت با پزشک متخصص در خصوص اینکه مصرف آسپرین برای شما مجاز است یا خیر!
- مشخص کردن یک هدف برای پایین آوردن سطح قند خون ناشتا و تلاش در راستای دستیابی به این هدف
برای اینکه از هر گونه مشکلات و بیماریهای قلبی دور بمانید، این اقدامات را همین الان شروع کرده و با جدیت پیگیری کنید؛ چرا که فردا ممکن است دیر باشد!
جمع بندی
در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی علت این موضوع که چرا دیابت باعث سکته قلبی می شود، پرداختیم و راهکارهایی را جهت کاهش ریسک بروز آن، به شما معرفی کردیم. به طور کلی اگر مبتلا به دیابت هستید، باید بدانید که وظیفه شما در مراقبت از خود، دو چندان است و نیاز دارید تا بیش از سایرین به سلامت خود اهمیت دهید. به عنوان آخرین نکته به شما اکیدا توصیه میکنیم که حتما در صورت مشاهده کوچکترین علائمی، در اسرع وقت به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و وضعیت خود را به صورت دقیق برای وی شرح دهید و از او کمک بخواهید. در صورتی که جزو گروه دیابتیها هستید و یا در دایره اطرافیان نزدیک خود، افراد مبتلا به دیابت دارید، برای ما از شرایط و تجربیات خود و چالشهایی که با آن رو به رو هستید، بنویسید.
source