آیا دیابت بی مزه خطرناک است؟
دیابت بی مزه معمولا مشکلات جدی ایجاد نمیکند. بزرگسالان تا زمانی که آب کافی بنوشند به ندرت در اثر آن میمیرند. اما خطر مرگ برای نوزادان، سالمندان و کسانی که بیماریهای روانی دارند بیشتر است. این امر ممکن است به این دلیل باشد که آنها در تشخیص تشنگی خود مشکل دارند یا نمیتوانند کاری برای آن انجام دهند.
- یک فرد به طور متوسط 1 تا 2 لیتر ادرار در روز دفع میکند. افراد مبتلا به دیابت بی مزه میتوانند 3 تا 20 لیتر در روز ادرار دفع کنند که این وضعیت پلی اوری نامیده میشود. خروجی زیاد ادرار میتواند شما را به طور خطرناکی با کم آبی مواجه کند. همچنین تعادل الکترولیتهای سدیم و پتاسیم را که برای عملکرد خوب اعصابتان نیاز دارید، از بین خواهد برد.
- چهار نوع دیابت بی مزه وجود دارد. هر کدام میتوانند دلایل، درمانها و چشمانداز بلندمدت متفاوتی داشته باشند. در بیشتر موارد، میتوانید با مراقبتهای پزشکی، وضعیت را به خوبی مدیریت کنید.
بیشتر بخوانید: ادرار زیاد نشانه چیست؟
دیابت بی مزه چه زمانی رخ میدهد؟
این اختلال زمانی رخ میدهد که بدن شما به اندازه کافی هورمونی به نام وازوپرسین نمیسازد. بدن به این هورمون برای متعادل نگه داشتن میزان مایعات بدن نیاز دارد. یک علت شایع آن، آسیب به سر است، به ویژه آسیب به بخشی از مغز که وازوپرسین میسازد یا غده هیپوفیز مجاور که این هورمون در آنجا ذخیره میشود. دیابت بی مزه ممکن است به علت عفونت، جراحی، تومور و… رخ دهد. ممکن است برخی از نوزادان به دلیل اختلالات ژنتیکی با دیابت بی مزه متولد شوند. یک رژیم غذایی کم سدیم (نمک) میتواند برای درمان برخی از موارد خفیف یا متوسط دیابت بی مزه کافی باشد.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز بررسی کردیم که آیا دیابت بی مزه خطرناک است یا خیر. دیابت بی مزه، اگرچه میتواند زندگی را تحت تاثیر قرار دهد، اما با تشخیص به موقع و درمان مناسب، قابل کنترل است. با رعایت رژیم غذایی مناسب، مصرف داروهای تجویز شده و پیگیری منظم پزشک، افراد مبتلا به دیابت بی مزه میتوانند زندگی عادی و فعالی داشته باشند. مهمترین نکته، آگاهی از بیماری و همکاری با پزشک است.
source