به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ فاخره بهبهانی: مدتی است که برخی تولید و عرضه کنندگان آب قلیایی به خصوص در فضای مجازی تبلیغات گسترده ای در مورد آب‌های قلیایی که با نام‌های مختلف در حال تولید است، می‌کنند و گفته می‌شود که این آب‌ها خواص درمانی مفیدی دارند.

دکتر محمد علی زارعیان، پزشک متخصص طب سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با خبر آنلاین می گوید: در خصوص آب‌های قلیایی تحقیقات کافی انجام نشده و دلایل گفته شده از سوی مدعیان، مستند علمی و شواهد بالینی تایید شده ای ندارد و اغلب خواص درمانی منتشر شده در مورد این آب‌ها از قبیل خاصیت آنتی اکسیدانی  بالا، قابلیت سم زدایی و پاکسازی بدن، تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد سرطانی بودن، انرژی زایی و… در حد یک ادعاست.

آب قلیایی خواص درمانی دارد؟

ادعای سلامت‌بخشی آب قلیایی

آب قلیایی، آبی است که pH آن بالاتر از آب‌های معمول و لوله کشی یا برخی از آب‌های معدنی است. البته این pH در حدی نیست که آب را تلخ کند، زیرا اگر pH خیلی بالا برود، مزه آب به سمت تلخی می رود. دکتر زارعیان با اشاره به اینکه تاکنون چندین ادعای اصلی در زمینه مصرف آب قلیایی مطرح شده است بیان می‌کند، اولین ادعا، بحث تاثیر آب قلیایی جهت پیشگیری از بروز پوکی استخوان است که در مطالعه انجام شده، آب قلیایی در جمعیتی محدود مقایسه شده و نتیجه آن قابل تعمیم نیست.

از سوی دیگر در مقاله ای مروری، رژیم غذایی قلیایی نسبت به رژیم اسیدی در تامین سلامت استخوان برتری ندارد. دومین ادعایی که درباره آب قلیایی مطرح شده بحث تاثیر آن بر پیشگیری و بهبود سرطان است که شواهدی مبنی بر تاثیر آب قلیایی بر پیشگیری یا درمان سرطان با آب قلیایی وجود ندارد. ادعای دیگر مسئله درمان ریفلاکس اسید و محتویات معده است. نوشیدن آب قلیایی در صورت تایید در مطالعات بالینی می‌تواند به عنوان مکمل درمان در مداوای ریفلاکس گوارشی مورد استفاده قرار گیرد، اما نمی‌توان به تنهایی به عنوان یک نوشیدنی درمانی به آن اکتفا کرد و افراد دچار مشکلات گوارشی باید با داروهای مرتبط تحت کنترل قرار گیرند. البته در این مورد مطالعه بالینی انجام نگرفته و تنها به مطالعه آزمایشگاهی بسنده شده و هنوز نیاز به مطالعات بیشتری است و در مجموع شواهد قابل قبولی به نفع نوشیدن آب قلیایی وجود ندارد و تاثیرات مثبت و منفی این فراورده نیازمند مطالعات بیشتر است.

 

 

source