ویتامین D برای کنترل قند خون
تحقیقات انسانی نشان دادهاند که احتمالا بین ویتامین D و کنترل قند خون در انواع مختلف دیابت ارتباطی وجود دارد. این شواهد، به ویژه درمورد ارتباط با دیابت نوع ۲ به دست آمده است.
یکی از عوامل مهم در بروز دیابت نوع ۲، مقاومت به انسولین است. این اختلال به این معناست که سلولهای بدن واکنش کمتری به انسولین تولیدی نشان میدهند. مطالعات در انسانها و حیوانات نیز تأثیر ویتامین D را در بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم متابولیسم گلوکز تأیید کردهاند.
علاوه بر این، کمبود ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماری عروق کرونر قلب، رتینوپاتی و نوروپاتی دیابتی ارتباط دارد. بنابراین، حفظ سطح مطلوب ویتامین D از طریق تابش نور خورشید، مصرف مواد غذایی غنی از آن و یا استفاده از قرص ویتامین D میتواند در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ و کاهش عوارض آن مؤثر باشد.
فولیک اسید
سطوح بالای ترکیبی به نام هموسیستئین با بیشتر شدن مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. از آنجایی که مصرف قرص فولیک اسید یکی از راههای کاهش هموسیستئین است، ممکن است به کاهش سطح گلوکز خون نیز کمک کند.
اگرچه مطالعاتی وجود دارند که تاثیر مثبت فولات روی هموستاز گلوکز و کاهش مقاومت به انسولین را تایید میکنند؛ در حال حاضر هیچ دوز استانداردی از فولات برای کنترل قند خون توصیه نمیشود. با این حال، مصرف 1 میلیگرم اسید فولیک یک بار در روز بهعنوان دوزی که برای حمایت از افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی مورد مطالعه قرار گرفته است، پیشنهاد میشود.
کروم
اگرچه کروم یک ویتامین نیست اما یکی از مهمترین ابزارها برای کنترل قند خون و میل به مصرف شیرینیجات محسوب میشود. کمبود این ماده معدنی ممکن است به افزایش سطح قند خون منجر شود. کروم در طیف گستردهای از مواد غذایی از جمله گوشت، غلات کامل، میوهها و سبزیجات یافت میشود.
تحقیقات نشان دادهاند که مکمل کروم میتواند تأثیر مثبتی بر کاهش قند خون ناشتا، انسولین و HbA1c در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد. برخی مطالعات همچنین تأیید کردهاند که این مکملها عملکرد متابولیک انسولین را بهبود بخشیده و عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی را، بهویژه در افراد دارای اضافه وزن، کاهش میدهند. از بین انواع قرص کروم، کروم پیکولینات تأثیر بیشتری در کاهش مقاومت به انسولین داشته و میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
جذب کروم از منابع غذایی معمولا محدود است و سطح این ماده معدنی با افزایش سن کاهش مییابد. مکملهای کروم پیکولینات که معمولا حاوی ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم کروم هستند، برای بهبود کنترل گلوکز خون مؤثر شناخته شدهاند. این نوع مکمل مؤثرترین شکل کروم بوده و ایمنی آن در مطالعات مختلف حیوانی و آزمایشهای بالینی انسانی به اثبات رسیده است.
سخن پایانی
کنترل قند خون برای افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت حیاتی است. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، سه مکمل مؤثر در کمک به کنترل قند خون را معرفی کردیم. لازم به ذکر است که حتی اگر یک مکمل به کاهش سطح قند خون کمک کند، نمیتوان آن را به عنوان جایگزین داروهای دیابت در نظر گرفت. برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت، توصیه میشود که تغییرات در سبک زندگی ایجاد شود. این تغییرات شامل اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف کربوهیدراتهای فرآوری شده، کاهش وزن در صورت اضافه وزن، و انجام ورزشهای منظم است. این اقدامات باید در کنار مصرف دارو و مکملها برای بهبود وضعیت قند خون به کار گرفته شوند.
source