از علائم کمبود ویتامین دی در زنان: ضعیف شدن سیستم ایمنی
ویتامین D به طور مستقیم با سلولهایی که مسئول مقابله با عفونتها هستند، ارتباط دارد. اگر زود به زود دچار بیماری میشوید، ممکن است به خاطر سطح پایین ویتامین D باشد. تحقیقات نشان دادهاند که بین کمبود ویتامین D و عفونتهای دستگاه تنفسی، مانند سرما خوردگی، برونشیت و ذات الریه، ارتباط وجود دارد. یک مطالعه که در سال 2020 انجام شد، نشان داد که کمبود ویتامین D، احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی را بالا میبرد؛ بیماریهایی چون:
برخی مطالعات دیگر که در سال 2019 صورت گرفت، نشان داد که مصرف مکملهای ویتامین D به کاهش خطر عفونتهای دستگاه تنفسی کمک میکند. با این حال، اگر شما جزو افرادی هستید که به طور مکرر دچار عفونت یا بیماری میشوید، بهتر است در این خصوص حتما با یک متخصص مشورت کنید.
خستگی مفرط، یکی از عوارض کمبود ویتامین دی در زنان
تحقیقات و مطالعات بسیار زیادی در زمینه ارتباط کمبود ویتامین D و احساس خستگی مفرط انجام شد که تقریبا نتایج حاصل از اغلب آنها، وجود این ارتباط را تایید میکردند. به همین دلیل، در صورتی که شکایت خود از این میزان خستگی را با یک متخصص در میان بگذارید و در آزمایشات اخیر شما، کمبود این ویتامین مشهود باشد، به احتمال بسیار بالایی مکمل ویتامین D برای شما تجویز خواهد شد.
کمر درد و استخوان درد دارید؟
ویتامین D نقش بسیار مهمی در جذب کلسیم دارد؛ از این رو، ویتامینی ضروری برای حفظ سلامت و استحکام استخوانها به شمار میآید. زمانی که درد استخوان و یا کمر درد دارید، یکی از دلایلی که میتوان به آن شک کرد، کمبود ویتامین D است. تا کنون تحقیقات بسیار زیادی برای کشف ارتباط میان کمیود این ویتامین و استخوان درد شدید، انجام شده است. بیشتر این تحقیقات نشان دادهاند که بسیاری از افراد مبتلا به دردهای مزمن استخوان و یا بسیاری از افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، دچار کمبود این ویتامین هستند.
افسردگی هم یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین دی در زنان است.
کمبود ویتامین D با اضطراب و افسردگی ارتباط مستقیم دارد؛ به ویژه در افراد مسنتر. با وجود مطالعات متعدد، هنوز نمیتوان به طور قطعی در این خصوص اظهار نظر کرد. با مرور نتایج تحقیقات مختلف، مشخص شد که مصرف مکملهای ویتامین D به کاهش علائم افسردگی کمک میکنند.
زخمهایتان خیلی دیر بهبود مییابند؟
یکی از مهمترین علائم کمبود ویتامین دی در زنان این است که زخمهای پوستی و جراحات مختلف، به شدت دیرتر از حالت معمول بهبود مییابند و این موضوع، ضمن مطالعات مختلف و طی سالهای متمادی، اثبات شده است. این امر، میتواند دلایل متعددی داشته باشد که محتملترین آنها عبارتاند از:
- با توجه به آزمایشات صورت گرفته، اینطور به نظر میرسد که ویتامین D میتواند در فرایند تولید سلولهای پوستی جهت ترمیم زخم مربوطه، بسیار اثر گذار باشد.
- دیگر علت محتمل این موضوع، تاثیری است که این ویتامین در شناسایی و بهبود التهاب دارد که این مسئله نیز به نوبه خود، امری به شدت مهم در ترمیم و بهبود زخم به شمار میآید.
ریزش مو دارید؟
این موضوع کاملا واضح و مشهود است که کمبود هر کدام از ویتامینها و مواد مغذی میتواند منجر به افزایش ریزش مو شود. حتی در بسیاری از مطالعات ثابت شده است که سطوح پایین این ویتامین میتواند با بیماریهای خود ایمنی نظیر آلوپسی آره آتا که موجب ریزش موی شدید میشود، ارتباط مستقیم داشته باشد. بر همین اساس، میتوان نتیجه گرفت که تامین مقدار ویتامین D مورد نیاز بدن در زنان، میتواند در کاهش ریزش مو و افزایش رشد آن به شدت موثر باشد.
درد عضلانی هم میتواند از علائم کمبود ویتامین دی در زنان باشد.
درد عضلانی دلایل گوناگون و متفاوتی دارد که به نظر میآید کمبود ویتامین D میتواند یکی از دلایل بالقوه آن باشد. در خصوص ارتباط این دو، میتوان اینگونه توضیح داد که گیرندههای ویتامین D بر روی سلولهای عصبی که انتقال دهنده سیگنالهای درد عضلانی هستند، وجود دارد؛ از این رو، ممکن است کمبود این ویتامین موجب ایجاد اخلال در عملکرد این سلولها شده و در بروز دردهای مزمن عضلانی نقش داشته باشد.
اضافه وزن هم یکی دیگر از نشانهها است.
جالب است بدانید که سطوح پایین ویتامین D میتواند ریسک چاقی و اضافه وزن را افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2020 انجام شد که نشان دهنده ارتباط احتمالی میان کمبود ویتامین D و تجمع چربی در اطراف شکم بود؛ البته این پدیده در میان مردان بسیار فراگیرتر از زنان، ارزیابی شد.
جمع بندی
در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی علائم کمبود ویتامین دی در زنان پرداختیم و به طور مفصل هر یک را شرح دادیم. همانطور که احتمالا تا کنون متوجه شدهاید، ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینها برای عملکرد بهینه بخشهای مختلف بدن است و رفع کمبود آن، اقدامی بسیار حائز اهمیت به شمار میآید. توجه کنید که مکملهای این ویتامین در دوزهای مختلف وجود دارند و تشخیص این که کدام یک برای شما مناسبتر است، بسته به وضعیت شما و تشخیص پزشکتان دارد.
source