تقویت سلامت مغز، از خواص چلغوز

با گنجاندن آجیل کاج در رژیم غذایی می‌توان از پیری یا زوال مغز جلوگیری کرد. آهن موجود در چلغوز برای ذخیره و انتقال اکسیژن در خون حیاتی است. علاوه بر این، منیزیم موجود در آجیل کاج می‌تواند به بهبود عملکرد افرادی که در دوران نوجوانی از اضطراب و افسردگی رنج می‌برند نیز کمک کند.

  • آجیل کاج منبعی از امگا 3 است که حاوی 31.4 میلی‌گرم در هر 28 گرم است. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت، میزان مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان 1.1 گرم برای زنان و 1.6 گرم برای مردان است. می‌توانید با پاشیدن یک مشت چلغوز روی پاستا یا اضافه کردن آن‌ها به نان تست و آووکادو، میزان دریافت امگا 3 خود را کمی افزایش دهید.

فواید چلغوز، منبع غنی از روی

روی یک عنصر ضروری است که از علل ناباروری جلوگیری می‌کند. مقدار کافی روی موجود در چلغوز به بهبود تعداد اسپرم کمک می‌کند. علاوه بر این، روی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کند. طبق مطالعات انجام شده مصرف منظم زینک از بروز سرماخوردگی نیز جلوگیری می‌کند.

سرشار از منیزیم

آجیل چلغوز منبع غنی منیزیم است. دوز کافی منیزیم از نوسانات خلقی و افسردگی جلوگیری می‌کند. منیزیم زمانی که در شب مصرف شود به افراد کمک می‌کند تا حواس و ماهیچه‌های خود را آرام کنند و خواب شبانه با کیفیتی داشته باشند.

sufficient-sleep

خواص چلغوز برای جلوگیری از دیابت و بهبود سطح قند خون

شاخص گلیسمی چلغوز پایین است که این امر عملکرد انسولین را بهبود می‌بخشد. بنابراین، دانه کاج خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. مطالعات حیوانی نشان داده است که مصرف عصاره دانه کاج ممکن است به کاهش سطح گلوکز خون ناشتا کمک کند. جایگزینی یک غذای غنی از کربوهیدرات با چربی‌های اشباع نشده چلغوز می‌تواند اثرات مفیدی بر سطح قند خون داشته باشد.

  • علاوه بر این، 28 گرم چلغوز 109 درصد از ارزش روزانه منگنز معدنی را تامین می‌کند که با خطر کمتر دیابت مرتبط است.
  • ترکیبات فنلی موجود در آجیل کاج به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن موجود در بدن کمک کرده و کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد. با این حال، این نتیجه بر اساس مطالعات حیوانی است و مطالعات انسانی محدود است.

کمک به حفظ وزن سالم و جلوگیری از پرخوری

آجیل کاج حاوی ترکیبی از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم است که همگی به شما کمک می‌کنند تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. با اینکه آجیل یک ماده مغذی پرکالری است، اگر در اندازه مناسب مصرف شود موجب افزایش وزن نمی‌شود. انتخاب آجیل برای میان وعده به جای غذاهای فرآوری شده می‌تواند به کاهش گرسنگی شما کمک کند. اسیدهای چرب موجود در چلغوز با مدیریت وزن نیز مرتبط هستند.

over-eating

خواص چلغوز، افزایش انرژی

چلغوز سرشار از کربوهیدرات‌های انرژی‌زا است. مواد مغذی موجود در این آجیل باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و بهبود کلسترول خوب (HDL) در بدن می‌شود. وجود آلفا توکوفرول به بدن کمک می‌کند تا چربی‌ها را به انرژی تبدیل کند و این آجیل سرشار از آلفا توکوفرول است، از این رو فرآیند چربی سوزی را در بدن تحریک می‌کند. اسکوالن عنصر حیاتی دیگری در چلغوز است که به کاهش سریع‌تر کلسترول LDL کمک می‌کند.

مفید برای سلامت قلب

90 درصد چربی موجود در چلغوز غیراشباع است و در نتیجه برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی مفید است. چربی اشباع شده در این آجیل فقط به 10 درصد است، بنابراین از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. سطوح بالای کلسترول بد یا لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. پینولنیک اسید یک اسید چرب غیر اشباع است که منحصرا در روغن این آجیل وجود دارد و می‌تواند به کاهش سطح کلسترول LDL در خون کمک کند.

خواص چلغوز برای جلوگیری از حمله ویروس

با مصرف چلغوز می‌توان از شیوع آنفولانزا و ویروس تبخال جلوگیری کرد. وجود پلی ساکاریدها در آجیل به مبارزه با بسیاری از ویروس‌هایی که سلامتی را تهدید می‌کنند کمک می‌کند. همچنین روغن آجیل دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد فشار خون است. اثر دیورتیک روغن چلغوز آن را به گزینه سالم‌تری برای مصرف به عنوان روغن تبدیل می‌کند.

خواص چلغوز برای سلامت پوست

چلغوز منبع غنی ویتامین E است و 9.33 میلی‌گرم ویتامین ای در هر 100 گرم از آن وجود دارد. ویتامین E به آلفا توکوفرول نیز معروف است که برای حفظ رطوبت پوست مفید است.

skin-health

آجیل چلغوز، سرشار از خواص آنتی اکسیدانی

چلغوز حاوی انواع مختلفی از آنتی اکسیدان‌ها مانند لیکوپن، کاروتنوئید، توکوفرول‌ها، کاتچین و گالوکاتچین است. همه این آنتی اکسیدان‌ها به بهبود عملکرد بهینه اندام‌ها کمک می‌کنند و پوست را سالم نگه می‌دارند. بهتر است این آجیل را خام بخورید نه بو داده، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد که سطح آنتی اکسیدان‌ها هنگام برشته شدن آجیل کاهش می‌یابد.

خواص چلغوز برای زنان

منیزیم به رشد ساختاری سالم استخوان‌ها کمک می‌کند، از این رو زنان باردار و مسن که برای عملکرد مطلوب بدنشان به تراکم استخوان بالا نیاز دارند، باید این عنصر جادویی را به طور منظم مصرف کنند. منیزیم موجود در چلغوز حمل و نقل کلسیم را در بدن تسهیل می‌کند و این امر به نوبه خود از درد مفاصل و سایر دردهای بدن که به پیری مربوط می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

  • علاوه بر این، آجیل کاج سرشار از آهن و یک ماده مغذی حیاتی است که برای ذخیره اکسیژن و انتقال آن به اندام‌های حیاتی بدن مورد نیاز است. چلغوز در دوران بارداری نیز مفید است، زیرا مقدار مناسبی از آهن را برای زنان باردار فراهم می‌کند. علاوه بر این، قرار دادن آن در برنامه غذایی مادران باردار، موجب سلامت و رشد مغز کودک می‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، خواص چلغوز را بررسی کردیم. این آجیل یک منبع غنی از مواد مغذی است. مشخصات غذایی آجیل کاج شامل پروتئین، فیبر، اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند ویتامین E، آهن، منیزیم و منگنز است. آجیل کاج با بسیاری از پیامدهای سلامتی مثبت مانند بهبود سلامت قلب، کنترل قند خون و مدیریت وزن مرتبط است. با این حال، در صورت داشتن حساسیت، از مصرف آن خودداری کنید.

source