یک مطالعه اخیر که شامل بیش از 22000 بزرگسال ایتالیایی بود، نشان می دهد که خوردن غذاهای فوق العاده فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است.
نواندیش: یک مطالعه اخیر که شامل بیش از 22000 بزرگسال ایتالیایی بود، نشان می دهد که خوردن غذاهای فوق العاده فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است.
به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، هلث نیوز در مورد تاثیر غذاهای فرآوری شده بر سلامت بدن نوشت: پیری بیولوژیکی تصویر دقیق تری از سلامت بدن ما ارائه می دهد تا صرفاً به سن نگاه کنیم و می تواند تحت تأثیر انتخاب های سبک زندگی مانند رژیم غذایی قرار گیرد.
محتوای ضعیف مواد غذایی غذاهای فوق فرآوری شده تنها به میزان ضعیفی مسئول این پیوند بود، که به این معنی است که جنبه های دیگر این غذاها ممکن است پیری بیولوژیکی ما را تسریع کنند.
محققان معتقدند که “ویژگی های غیر مغذی” ممکن است تا حدی مقصر این موضوع باشند، از جمله:
ساختارشکنی ماتریس غذایی که به تجزیه مواد غذایی کامل به مواد مغذی جدا شده اشاره دارد.
مواد مضری که در طی فرآوری مواد غذایی تشکیل می شوند.
تماس طولانی مدت با مواد بسته بندی مواد غذایی ناسالم.
این یافته ها که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، به شواهد فزاینده ای کمک می کند که غذاهای فوق فرآوری شده بر سلامت و طول عمر ما تأثیر منفی می گذارد.
محققان دادههای حاصل از مطالعه Moli-sani را تجزیه و تحلیل کردند، یک مطالعه بزرگ مبتنی بر جمعیت که از سال 2005 تا 2010 در منطقهای در جنوب ایتالیا انجام شد.
مطالعه Moli-sani رژیم غذایی افراد را با استفاده از یک پرسشنامه دقیق فراوانی غذا با 188 ماده غذایی مورد بررسی قرار داد.
غذاهای فوق فرآوری شده با استفاده از طبقه بندی Nova شناسایی شدند و به عنوان درصدی از کل مواد غذایی مصرف شده در روز اندازه گیری شدند و مصرف به پنج سطح از زیاد به پایین تقسیم شد.
برای ارزیابی کیفیت رژیم، محققان از امتیاز رژیم مدیترانه ای استفاده کردند که از 0 تا 9 امتیاز متغیر بود.
این امتیاز بر اساس مصرف بیشتر غذاهای رژیم مدیترانهای سنتی مانند میوهها، سبزیجات، آجیل، دانهها، حبوبات و ماهی بود، در حالی که مصرف گوشت و لبنیات کمتر در مقایسه با سطح متوسط در گروه مورد مطالعه بود.
در این تجزیه و تحلیل، محققان از یک برنامه یادگیری ماشینی استفاده کردند که 36 بیومارکر مختلف خون را برای تعیین سن بیولوژیکی شرکت کنندگان بررسی کرد.
برخی از این نشانگرهای خون عبارتند از:
لیپیدهای خون مانند تری گلیسیرید و کلسترول
نشانگرهای متابولیسم گلوکز، مانند گلوکز خون و انسولین
نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C.
با مقایسه سن بیولوژیکی با سن واقعی، هدف آنها تخمین سرعت پیر شدن افراد از نظر بیولوژیکی بود.
آنها سپس از روش های آماری برای تجزیه و تحلیل این تفاوت سنی با در نظر گرفتن عوامل خطر شناخته شده استفاده کردند و به این جمع بندی رسیدند که غذاهای فوق روند پیری را تسریع می کند.
source