به گزارش پایگاه خبری دانا دکتر مهری مهراد با اشاره به کمپین سلامتی مردان در ماه نوامبر (Movember) افزود: بر اساس آمار‌های جهانی از هر ۹ مرد یک نفر مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده می‌شود و از هر ۴۴ مرگ سرطانی، یک مرگ به خاطر این بیماری است.

وی ادامه داد: شایعترین علت مرگ و میر مردان ایرانی پروستات بوده و اهمیت شیوع این بیماری مهم است، زیرا سرطان پروستات بیشتر در مردان بالای ۵۵ سال شایع بوده و علت این بیماری نامشخص است.

عضو هیات رئیسه انجمن بین‌المللی نورویورولوژی ادامه داد: این سرطان آنقدر آرام پیشروی می‌کند که معمولا موجب مرگ زودرس نمی‌شود ,، ولی اگر تشخیص به موقع داده نشود ممکن است به سایر قسمت‌های بدن انتشار یابد، وسبب مرگ و میر میشود.

مهراد اظهارداشت: درد و تورم در ناحیه نشیمنگاه، وعلائم تحریکی و انسدادی مانند جریان ادرار ضعیف، شروع ادرار با تاخیر، سوزش و تکرر ادرار، کاهش شدید وزن و خستگی از علایم این سرطان بوده و اگر مراحل اولیه تشخیص داده شود، فقط با هورمون درمانی کاملا درمان می‌شوند؛ و اگر سرطان دیر تشخیص داده شود 

از طریق جراحی، پرتودرمانی، کاملا قابل درمان است.

معاینات منظم و چکاپ ارولوژی می‌توانداز سرطان پروستات پیشگیری کند.

 ریسک فاکتور‌های سرطان پروستات شامل؛ چاقی، غذا‌های چرب، سابقه فامیلی و عدم رعایت بهداشت جنسی است.

این اورولوژیست ادامه داد: در سن ۴۰ سالگی پروستات اغلب مردان بزرگ می‌شود که بزرگی خوش خیم پروستات می‌تواند باشد.

ولی این اختلال می‌تواند در مردان جوان‌تر نیز ایجاد شود، معاینات منظم می‌تواند مشکلات پروستات را ظاهر کند و اگر به موقع تشخیص داده شود درمان آن امکان پذیر است.

مهراد با بیان اینکه علایم پروستات ممکن است نشان دهنده سرطان نیز باشد، تصریح کرد: مردان باید با معاینات دوره‌ای هر ۶ ماه این بیماری را جدی بگیرند و به مراکز ارولوژی مراجعه کنند.

اگر مراقبت پزشکی به تاخیر افتد بیماری پیشرفت خواهد کرد و درمان را سخت‌تر می‌کند.

وی فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی را دو اصل مهم در آگاه سازی مردم برای چکاب‌های سالیانه عنوان کرد و افزود: به دلیل شرم از بیان مشکل‌ها در ناحیه مثانه و پروستات برخی از مردان وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که به مرحله حاد رسیده باشند و این نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد که مراجعات برای این مشکلات باید هر سال و به‌صورت منظم باشد.

عضو هیات رئیسه انجمن بین‌المللی نورویورولوژی تصریح کرد: اگر این بیماری‌ها زود تشخیص داده شود، درمان راحت‌تری هم دارد، در غیر اینصورت بیماری پیشرفت کرده ودیگر کاری نمی‌توان برای آن انجام داد.

به گفته مهراد، مصرف زیاد غذا‌هایی آماده، کنسرو‌ها و مواد غذایی که خوب پخته نمی‌شوند و سریعا آماده می‌شوند از جمله فست فود‌ها، سیگار کشیدن و استنشاق دود می‌تواند ابتلا به سرطان پروستات و مثانه را افزایش می‌دهد.

آمار‌های منتشرشده از آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان نیز نشان می‌دهد که سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان در جهان است (با نرخ بروز ۲۹.۳ و مرگ ۷.۶ در هر صد هزار نفر). در حالت طبیعی اندازه غده پروستات با سن، افزایش می‌یابد در نتیجه با افزایش سن، خطر ابتلا به انواع بیماری‌های پروستات و سرطان پروستات بیشتر می‌شود.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت MehradODC.com مراجعه کنند.

source