بهزاد برکتین در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه از شیر مادر به عنوان مایع طلایی تغذیه نوزاد یاد می‌شود و تغذیه نوزاد با شیر مادر می‌تواند فواید بسیاری برای نوزاد و مادر داشته باشد، اظهار کرد: بیماری‌های عفونی، گوارشی، سیستم تنفسی و دستگاه ادراری در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند به مراتب کمتر دیده می‌شود و IQ این نوزادان از نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند ، بیشتر است.

وی افزود: تغذیه با شیر مادر، خطر درگیر شدن نوزاد با بدخیمی‌ها مانند لوسمی را کاهش می‌دهد و بعضی از بیماری‌های خطرناک برای نوزادان مانند نکروز روده، در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، کمتر دیده می‌شود و میزان درگیر شدن این نوزادان با پوسیدگی دندان و آسم و آلرژی‌ها نیز کمتر از سایر نوزادان است.

متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه ترکیبات شیر مادر از مواد ایمنی‌بخشی است که نوزاد به آنها نیاز دارد، تصریح کرد: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد، تحریک احساس بویایی، تکامل عصبی نوزاد و ایجاد احساس امنیت و حمایت در نوزاد، از جمله دیگر فوایدی است که تغذیه با شیر مادر برای نوزاد به همراه دارد.

برکتین با بیان اینکه بهترین مکان زیست برای نوزاد پس از تولد، مکانی در تماس با بدن مادر است، ادامه داد: تغذیه نوزاد با شیر مادر کمک می‌کند که مادر زودتر به وزن پیش از زمان بارداری خود بازگردد، همچنین این اقدام خطر ابتلای مادر به بعضی سرطان‌ها از جمله سرطان رحم را کاهش می‌دهد.

وی گفت: باوری نادرست میان برخی مادران رواج یافته است و برخی نگرانی دارند که با تغذیه نوزاد از شیر مادر، مادر دچار پوکی استخوان شود، اما مادرانی که نوزاد از شیر آنها تغذیه می‌کند، سلامت استخوان بهتری دارند و کمتر به پوکی استخوان دچار می‌شوند.

متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان اضافه کرد: آغوز، نخستین شیری است که بدو زایمان ترشح و به عنوان نخستین واکسن برای نوزاد در نظر گرفته می‌شود، چراکه حاوی میزان پروتئین بالا و مواد ایمنی‌بخش بسیاری است و با توجه به اهمیت آغوز، تلاش می‌شود نوزادان بستری شده در بخش ویژه نوزادان نیز از آغوز تغذیه شوند.

source