دکتر مریم مشهدی، پزشک متخصص طب سنتی در گفتگو با خبر آنلاین میگوید: درمان قطعی فیبرومهای رحمی فقط و فقط با جراحی و خروج فیبروم یا برخی روشهای جدید مثل آمبولیزاسیون در طب رایج امکانپذیر است. طب سنتی یک طب مکمل است و میتواند به تخفیف علایم فیبرومها کمک کند. تجربیات نشان دادهاست که فیبرومهایی که خونریزی و درد ندارند میتوانند با داروهای گیاهی و اقدامات طب سنتی تا حدودی کنترل شوند و علایم را برای مدتی تخفیف دهند. در طب سنتی برای کنترل دردهای لگنی و شکمی ناشی از فیبرومها داروهای گیاهی و دستورات غذایی متنوعی پیشنهاد شدهاند.
فیبروم، نوعی تورم سفت و سخت
طب رایج فیبرومها یا همان میومهای رحمی را تودهها یا تومورهای خوشخیم و غیرسرطانی رحم مینامد. اما طبق گفتگو با دکتر مشهدی، فیبرومها در طب سنتی یک نوع تورم هستند که معمولاً جزو اورامهای سفت و سخت هستند و اغلب سبب خونریزیهای شدید قاعدگی میشوند. اغلب فیبرومها در سنین بالای ۳۰ سال بیعلامت یا با علامت خود را نشان میدهند.
با سبک نادرست زندگی، تغذیه نامناسب و شرایط استرسزا ریسک ابتلا به فیبروم را افزایش میدهند.
فیبروم با علائم خفیف قابل کنترل است
فیبرومها را میتوان از علایمی نظیر خونریزیهای شدید، لکهبینی مابین قاعدگی، درد کمر یا لگن، تکرر ادرار و بزرگ شدن رحم و تورم در ناحیه شکم تشخیص داد. اگر فیبرومها بی علامت یا علایم خفیف باشند، میتوانند با اصلاح سبک زندگی کنترل شوند. اما انواع دردناک و خونریزیدار نیاز به درمانهای پیشرفته و اورژانسی دارند. فیبرومهایی که علامت خاصی ندارند و رحم را اشغال نمیکنند نیاز به درمان خاصی ندارند و محدودیتی در بارداری ندارند. اما انواع فیبرومهای دردسرساز بهتر است پیش از بارداری درمان شوند.
اقداماتی که ممکن است برعکس عمل کنند
دکتر مشهدی میگوید: هر چند که بادکش درمانی یا حجامت میتواند در کنترل علایم فیبروم مؤثر باشد، اما باید در تجویز این اقدامات درمانی محتاط عمل کرد. اگر این اقدامات درمانی بدون تجویز معتبر متخصصان طب سنتی و طب رایج انجام شود، ممکن است خونریزی یا بزرگ شدن فیبروم را تشدید کند. بنابراین برای کنترل علایم فیبرومهای رحمی به متخصص زنان و متخصص طب سنتی مراجعه کنید و از مراجعه به متخصصان غیرمجاز و غیرمتخصص جلوگیری کنید.