شدیدترین عوارض مصرف زیاد سیر افزایش خطر خونریزی به خصوص برای افرادی است که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند یا تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. خوردن یک تا ۲ حبه سیر در روز میتواند فواید سلامتی از جمله بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، کاهش التهابات و کاهش ریسک برخی از بیماریها مانند بیماری قلبی و عروقی داشته باشد.
با این حال، مصرف بیش از ۲ حبه سیر میتواند باعث بوی بد دهان، سوزش سر دل، مشکلات معده و سایر عوارض جانبی ناخوشایند شود. سیر به دلیل طعم و عطر تندش، ادویه مورد علاقه بسیاری از سرآشپزهای خانگی است. این گیاه تند و خوشمزه به دلیل خواص دارویی آن با چندین فواید سلامتی مرتبط است. با این حال، برخی از دوستداران سیر ممکن است تعجب کنند که مصرف بیش از حد آن میتواند عوارضی در پی داشته باشد.
سیر دارای خواص ضد ترومبوتیک است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لختههای خون جلوگیری کند. اگرچه خونریزی ناشی از سیر غیرمعمول است، اما مطالعهای نشان داد که فردی پس از جراحی افزایش خونریزی را تجربه کرد. علت این امر احتمالاً یک مکمل غذایی بود که فرد مصرف میکرد، حاوی روغن ماهی و ۱۰ میلیگرم کنسانتره سیر بود.
بسیاری از افراد باذا سطح گوگردی بالایی دارند که به بوی بد دهان منجر میشود. این بدبو کمترین عدد می تواند هرچه بیشتر منجر به ایجاد بوی بد دهان شود. به این ترتیب استفاده از سیر می تواند منجر به ایجاد آتشی در حلق پیداکند. مصرف بیش از حد سیر ممکن است منجر به ایجاد مشکل در معده و روده شود. سیر یک ادویه تند و خوشمزه است که از کربوهیدراتهایی مانند فروکتان پُر است. کربوهیدرات فروکتان، توسط روده کوچک جذب نمیشود. این و اساساً باعث نفخ گاز و سوزش در معده می شود.
یک مطالعات نزدیک به فعالیت ها نشان می دهد مصرف زیاد سیر ممکن است برای سیستم گوارش ضعیف باشد. سیر از ادویه تند غذاها است و حاوی فروکتان است که تها منجر به مشکل گوارشی است و کربوهیدرات های تخمیر کننده و قابل جذب نمی باشند و حاصله باعث نفخ و گاز نیز می شود. موضوعی که برای بسیاری افراد دردسرساز است و برای آنها می تواند یک مشکل داشته باشد. و اگر مصرف یک مکمل غذایی حاوی روغن ماهی و کنسانتره سیر با این شرایط یک مشکل جدی می شود.