آژانس بهداشت سازمان ملل اعلام کرد که استفاده از اولین آزمایش تشخیصی “ام پاکس” را تأیید کرده است. این آزمایش، که کلیدی در مبارزه با بیماری آبله میمونی است، راهی برای کشورهایی می شود که با شیوع این بیماری مواجه هستند.

این روزها، با وخیم شدن شرایط، بیشتر از ۸۰۰ نفر در آفریقا به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. به همین علّت، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که تأیید استفاده از این آزمایش حیاتی است تا کمک به گسترش ظرفیت تشخیصی در این کشورها شود.

این آزمایش با نام Alinity m MPXV، امکان تشخیص ویروس ام پاکس از نمونه‌های گرفته شده از ضایعات انسانی را فراهم می‌کند. با تشخیص DNA از نمونه‌های ضایعات کورکی یا تاولی، کارکنان آزمایشگاهی و بهداشتی می‌توانند موارد مشکوک به ام پاکس را تأیید کنند.

با این حال، ظرفیت آزمایش محدود است و تأخیر در تأیید موارد ابتلا به ام پاکس در آفریقا ادامه دارد و به گسترش مداوم ویروس کمک می‌کند. به گفته یوکیکو ناکاتانی، دستیار دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، تأیید این آزمایش نقطه عطفی در گسترش در دسترس بودن آزمایش در کشورهای آسیب دیده است.

سازمان جهانی بهداشت همچنین اولین واکسن ام پاکس را برای استفاده جهانی تایید کرده است. این واکسن، که به عنوان MVA-BN شناخته می‌شود، تاکنون اولین واکسن بیماری آبله میمونی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شده است. این واکسن در ۲ دز به فاصله چهار هفته برای بزرگسالان ۱۸ سال و بالاتر تجویز می‌شود.

افزایش موارد ابتلا به ام پاکس در اروپا و ایالات متحده و خارج از مناطق بومی در سال ۲۰۲۲ سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشت تا در ژوئیه ۲۰۲۲ یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کند. با این حال، این هشدار در ماه مه ۲۰۲۳ به پایان رسید اما این سازمان به مردم توصیه کرده است که همچنان مراقب باشند.