به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،حسین شمالی، سرپرست اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت واردات داروهای حیاتی مانند استامینوفن و متفورمین توضیحاتی ارائه داد. وی با بیان اینکه موجودی مواد اولیه استامینوفن و متفورمین در کشور برای تأمین نیاز ۶ ماه آینده کافی است، به بررسی چالش‌ها و وضعیت واردات این داروها پرداخت.

واردات استامینوفن

شمالی در این باره گفت: «در یک سال اخیر، هیچ ارزی به واردات استامینوفن اختصاص داده نشده است.» وی ادامه داد که تمامی مواد اولیه استامینوفن وارد شده با ارز آزاد و پرداخت تعرفه و عوارض مربوطه صورت گرفته است. تنها مقدار کمی از محموله واردات استامینوفن با ارز ترجیحی نوع ۲ انجام شده که ارز آن در تیرماه سال گذشته تأمین شده است. این به معنای آن است که در شرایط کنونی، تولیدکنندگان مجبور به تأمین مواد اولیه با هزینه‌های بالاتر از ارز آزاد هستند.

وضعیت مصرف استامینوفن

این مقام مسئول به مصرف سالانه استامینوفن اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه موجودی مواد اولیه استامینوفن در کشور برای تأمین نیاز ۶ ماه مصرف کافی است.» این خبر امیدواری‌هایی را برای تأمین نیاز دارویی مردم به وجود می‌آورد و به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، تولیدکنندگان قادر به تأمین نیاز بازار هستند.

واردات متفورمین

در خصوص متفورمین، شمالی توضیح داد که بخش عمده واردات این دارو مربوط به تولیدات تحت لیسانس است که مدتی است دیگر ارزی به آن تعلق نمی‌گیرد. وی افزود: «سایر موارد نیز قبلاً ارز خود را دریافت کرده‌اند.» در سال ۱۴۰۱ به دلیل بدعهدی برخی از شرکت‌ها، کشور با بحران تأمین متفورمین مواجه شد، در حالی که مصرف سالانه این دارو حداقل ۱۶۰۰ تن برآورد شده است.

موجودی متفورمین

شمالی تأکید کرد که اکنون موجودی ماده اولیه تولیدکنندگان برای متفورمین نیز برای تأمین نیاز ۶ ماه کفایت می‌کند. این خبر نیز نویدبخش بهبود وضعیت تأمین این داروی مهم در کشور است.

با توجه به تأکید سرپرست اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو بر تأمین نیاز ۶ ماه آینده کشور به استامینوفن و متفورمین، به نظر می‌رسد که با وجود چالش‌های ارزی، تولیدکنندگان قادر به تأمین نیازهای دارویی مردم هستند. با این حال، نیاز به تدابیر لازم برای بهبود وضعیت ارزی و تسهیل در واردات داروهای حیاتی همچنان احساس می‌شود.

source