به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،پلاستیک و مواد شیمیایی موجود در بسته‌بندی‌های غذایی می‌توانند به سلامت انسان آسیب برسانند. مطالعه‌ای جدید نشان داده که بیش از 3600 ماده شیمیایی مختلف در فرآیند بسته‌بندی مواد غذایی وارد خود غذا شده و سپس به بدن انسان منتقل می‌شوند.

بر اساس گزارش محققان بین‌المللی، 79 مورد از این مواد شیمیایی خطرات جدی از جمله سرطان، جهش‌های ژنتیکی و مشکلات مرتبط با غدد درون‌ریز و تولید مثل را به همراه دارند. مارتین واگنر، استاد زیست‌شناسی از دانشگاه علم و فناوری نروژ، با ابراز شگفتی از این نتایج اظهار داشت: “این عدد خیره‌کننده است و نشان می‌دهد که مواد شیمیایی در تماس با غذاها منبعی مهم برای ورود این مواد به بدن انسان‌ها هستند.”

این تحقیق که برای اولین بار به بررسی سیستماتیک ارتباط میان مواد شیمیایی بسته‌بندی غذا و قرار گرفتن انسان در معرض این مواد پرداخته، نکاتی نگران‌کننده را به همراه دارد. جین مونکه، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیرعامل انجمن بسته‌بندی مواد غذایی، تصریح می‌کند که هرچند مواد بسته‌بندی ممکن است مطابق با مقررات دولتی باشند، اما این به معنای کاملاً ایمن بودن آن‌ها نیست.

یکی از مواد شیمیایی بسیار شناخته شده که در این مطالعه نیز در بدن انسان و مواد غذایی شناسایی شده است، بیسفنول A (BPA) است. این ماده پیش‌تر در بطری‌های نوزادان و سایر محصولات مشابه استفاده می‌شد و با مشکلاتی مانند ناهنجاری‌های جنینی، اختلالات مغزی و رفتاری، و بیماری‌های مزمنی چون دیابت و بیماری‌های قلبی در ارتباط است.

همچنین، مواد پرفلوئوروآلکیل و پلی‌فلوئوروآلکیل (PFAS) که در خون 98 درصد از افراد وجود دارد، و فتالات‌ها که با ناهنجاری‌های تناسلی در نوزادان پسر و کاهش سطح تستوسترون در مردان بالغ مرتبط هستند، از دیگر مواد شیمیایی خطرناک شناخته شده در بدن انسان هستند.

محققان در این مطالعه بیش از 14000 ماده شیمیایی را که در طی فرآیند بسته‌بندی غذا با مواد غذایی تماس دارند، با پایگاه‌های اطلاعاتی بین‌المللی مقایسه کردند. ملانی بنش، یکی از محققان این پروژه، تأکید می‌کند که وجود مواد شیمیایی در بدن به‌تنهایی دلیلی بر مضر بودن آن‌ها نیست، اما باید با دقت بیشتری به این موضوع توجه شود و تلاش‌هایی برای کاهش تماس با این مواد صورت گیرد.

source