به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر جعفر میعاد فر ضمن اعلام این خبر گفت: ایستگاه‌های مراقبت بهداشتی در مرزهای میرجاوه و ریمدان برای جلوگیری از ورود بیماری‌های مسری به کشور مستقر شده‌اند.

میعادفر اظهارکرد: با توجه به حساسیت ویژه ایام اربعین، زائران پاکستانی که وارد پایانه مرزی میرجاوه و ریمدان می‌شوند، تحت دو نوع مراقبت بهداشتی شامل مراقبت حشره‌شناسی و انسانی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ گونه پشه آئدس در منطقه تله‌گذاری شده، مشاهده نشده است، افزود: در بخش مراقبت حشره‌شناسی، پایش تخم، لارو و پشه‌های بالغ در دستور کار قرار دارد و با استفاده از سطل‌های مشکی رنگ که توسط همکاران مراکز بهداشتی به عنوان تله برای جذب پشه‌های ماده استفاده می‌شوند، عملیات صید و بررسی پشه‌ها انجام می‌گیرد.

میعادفر تصریح کرد: در زائرسراهای پایانه مرزی میرجاوه، ملحفه‌های سفیدی پهن می‌شود و پس از استفاده از حشره‌کش‌ها، حشرات صید شده برای بررسی بیشتر و شناسایی پشه آئدس به آزمایشگاه حشره‌شناسی منتقل می‌شوند. این فرآیند در داخل اتوبوس‌های پاکستانی نیز اجرا می‌شود.

رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین در ادامه به مراقبت‌های انسانی اشاره کرد و گفت: در پایانه‌های مرزی میرجاوه و ریمدان، هر زائری که از کشور پاکستان وارد ایران می‌شود، از نظر علائم بالینی نظیر تب، لرز، کاهش هوشیاری، راش‌های پوستی و تب خونریزی‌دهنده معاینه می‌شود و در صورت مشاهده هر یک از این علائم، تست‌های آزمایشگاهی لازم گرفته شده و در صورت مثبت بودن نتایج، آن زائر، قرنطینه و از ورود وی به ایران جلوگیری خواهد شد.

به گزارش وبدا، میعادفر همچنین به آموزش‌های داده شده در خصوص بیماری‌های مسری و تب دنگی به کارکنان پایانه‌های مرزی، نیروهای نظامی و انتظامی، امدادگران هلال احمر و مسئولان کاروان‌های زیارتی، اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها در جهت جلوگیری از شیوع بیماری‌ها و حفظ سلامت عمومی زائران انجام گرفته است.

source