به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نتایج مطالعات نشان میدهد به جای زندگی طولانیتر، افرادی که روزانه مولتیویتامین مصرف میکردند نسبت به افرادی که از آنها استفاده نمیکردند، احتمال مرگ در دوره مطالعه بیشتر بود و این امر باعث شد که محققان اظهار نظر کنند که استفاده از مولتی ویتامین برای بهبود طول عمر پشتیبانی نمیشود.
نیمی از بزرگسالان بریتانیا یک بار در هفته یا بیشتر مولتی ویتامین یا مکملهای غذایی مصرف میکنند که بخشی از بازار داخلی سالانه بیش از نیم میلیارد پوند است، ارزش بازار جهانی مکملها سالانه دهها میلیارد دلار تخمین زده میشود، در ایالات متحده، یک سوم بزرگسالان به امید پیشگیری از بیماری از مولتی ویتامین استفاده میکنند، اما با وجود محبوبیت مولتی ویتامینها، محققان فواید سلامتی را زیر سوال برده و حتی هشدار دادهاند که مکملها میتوانند مضر باشند، در حالی که منابع غذایی طبیعی بتاکاروتن از سرطان محافظت میکند، برای مثال مکملهای بتاکاروتن میتوانند خطر ابتلاء به سرطان ریه و بیماریهای قلبی را افزایش دهند که نشان میدهد مکملها مواد مهمی ندارند، در همین حال آهن که به بسیاری از مولتی ویتامینها اضافه میشود، میتواند منجر به اضافه بار آهن و افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و زوال عقل شود.
محققان هیچ مدرکی مبنی بر کاهش خطر مرگ مولتی ویتامینهای روزانه پیدا نکردند و در عوض چهار درصد خطر مرگ و میر بیشتری را در میان مصرفکنندگان در سالهای اولیه پیگیری گزارش کردند، خطر بیشتر مرگ ممکن است نشاندهنده آسیبهایی باشد که مولتی ویتامینها میتوانند ایجاد کنند یا تمایل افراد برای شروع مصرف روزانه مولتی ویتامینها در هنگام ابتلاء به یک بیماری جدی باشد.
نیل بارنارد، استادیار پزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن گفت: ویتامینها در موارد خاص مفید هستند. از نظر تاریخی ملوانان با ویتامین C از شر اسکوربوت نجات مییابند، در حالی که بتاکاروتن، ویتامینهای C و E و روی به نظر میرسد که دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش میدهند، وضعیتی که میتواند منجر به از دست دادن شدید بینایی شود، یک مطالعه اولیه در سال ۲۰۲۲ شواهدی را نشان داد که مولتی ویتامینها ممکن است زوال شناختی را در سنین بالا کاهش دهند، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز بود.
بارنارد گفت: به جای مصرف مولتی ویتامینها، ما باید غذاهای سالم بخوریم که طیف وسیعی از ریزمغذیها، درشت مغذیها و فیبر را فراهم میکند و در عین حال چربی اشباع شده و کلسترول را محدود میکند.
یک مکمل ویتامین و مواد معدنی به تنهایی مشکلات یک رژیم غذایی ناسالم را رفع نمیکند، اما اگر فردی برای دریافت آنها از غذا تلاش میکند، میتواند به پوشش مواد مغذی کلیدی کمک کند، نمونهای از این ممکن است ویتامین D باشد که در آن بزرگسالان در بریتانیا به عنوان مکمل در زمستان یا گیاهخوارانی که ممکن است از مکمل ویتامین B۱۲ بهرهمند شوند، تشویق میشوند.