به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان، محمدصادق خیاطیان روز سه شنبه(۱۶ مردادماه) در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه دانش بنیان در استان زنجان انجام شده است، اظهار کرد: در این راستا نرخ نفوذ خدمات نوآوری، شکوفایی در استان زنجان  از ۳۰ درصد به ۵۴ درصد افرایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در دهه های گذشته ادبیات اقتصاد دانش بنیان ادبیات غریبی بوده و کمتر کسی شناخت در این خصوص داشت،افزود: در یک دهه اخیر حمایت ویژه ای از اقتصاد دانش بنیان شده است و به یک  ادبیات و گفتمان غالب در کشور تبدیل شده است و به عنوان اولویت های کشور تلقی می شود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، بیان کرد: امروزه اقتصاد دانش بنیان دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورت است و همه به ضرورت این مهم پی برده اند چرا که فناوری عامل اقتدار کشور است.

خیاطیان اظهار داشت: اگر دنبال اقتصاد مبتنی بر ارزش افزوده، توسعه اشتغالزایی، حفظ نخبگان و مهاجرت معکوس آنان هستیم، فعالیت‌های دانش بنیان بهترین بستر برای این امور است که در این موضوع اقدامات موثری انجام شده است.

وی با بیان اینکه در خصوص اقتصاد دانش بنیان در بیش از یک دهه گذشته سیاست ها و رویکردها در حوزه دانش بنیان بیشتر عرضه محور بوده است، افرود: خوشبختانه با قانون جهش تولید درسال ۱۴۰۱، به سمت تقاضا و سرمایه گذاری دانش بنیان توجه ویژه ای شود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، با اشاره به اینکه ۲.۷ درصد سهم واحدها و شرکت‌های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور در اقتصاد دانش بنیان است، اظهار کرد: در دولت سیزدهم و قانون هفتم توسعه مطرح شد تا این سهم به ۷ درصد افزایش یابد.

خیاطیان با بیان اینکه تولید سنتی و صنعتی در کشور ما از سیستم تامین منابع مالی بهره مند است، افزود: در حوزه دانش بنیان و فناوری شرایط متفاوت است و اگر با نظام سنتی در تامین مالی جلو برویم با چالش هایی مواجه خواهد شد،از این رو صندوق نوآوری و شکوفایی برای پر کردن این خلاء نقش آفرینی می کند.

وی با بیان اینکه در صندوق نوآوری و شکوفایی عدالت در سهم استان ها رعایت شود، افزود: تا کنون ۶۲ درصد شرکت های دانش بنیان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور بهره مند شده اند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ درصد شرکت های دانش بنیان استان ها  نتوانسته اند از صندوق حمایت نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند که باید آسیب شناسی شود که یکی از دلایل نبود استاندارهای لازم شرکت ها است.

خیاطیان با بیان اینکه ۷۷ درصد شرکت های دانش بنیان در کشور نوپا هستند، بیان کرد: طی برنامه ریزی های انجام شده هزار شرکت نوپا شناسایی و حمایت خواهند شد تا به شرکت های فناور تبدیل شوند.

وی افزود: طی بررسی های انجام شده در استان زنجان، ۵۰۰ میلیارد تومان خدمات تجمیعی به شرکت های دانش بنیان استان زنجان پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/

source