به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، آزیتا نبی‌زاده با اشاره به اینکه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در واقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی و مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن آن، استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها است، اظهار کرد: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت می‌شود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها است.

وی افزود: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آن‌ها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند باعث بروز مقاومت هم شود؛ به عنوان مثال در بیشتر موارد، گلودرد ویروسی است و نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها را استفاده نادرست از آن اعلام و تصریح کرد: باکتری‌ها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده می‌کنند، در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را حتی یک یا چند روز فراموش کند، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج در نظر گرفته قطع کند یا از آنتی‌بیوتیک مناسب استفاده نکند، باکتری‌ها شروع به تکثیر می‌کنند و در روند تکثیر با تغییرات و جهش‌هایی که اتفاق می‌افتد، نسبت به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند.

وی ادامه داد: در دامپروری به دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن باکتری‌های موجود در بدن حیوانات هم از جمله دلایل بروز مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها است، همچنین گاهی اوقات ساختار ژنتیکی باکتری‌ها خود به خود دچار تغییر و باعث می‌شود آنتی‌بیوتیک قادر به شناسایی باکتری و از بین بردن آن نباشد، از طرف دیگر نیز ممکن است باکتری مقاوم به درمان آنتی‌بیوتیکی به فرد دیگری سرایت کند و بیمار جدید به آنتی‌بیوتیک پاسخ ندهد.

source