سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها، مهمترین دلایل به وجود آمدن مقاومت آنتی بیوتیک ها را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر آزینا نبی.زاده با اشاره به اینکه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در واقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی بوده و مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن آن، استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها است، گفت: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت می شود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌هاست.

وی افزود: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آن‌ها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند باعث بروز مقاومت هم شود. به عنوان مثال اکثر موارد گلودرد، ویروسی بوده و نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک ها را استفاده نادرست از آن عنوان کرد و گفت: باکتری‌ها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده می‌کنند. در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را حتی یک یا چند روز فراموش کند، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج در نظر گرفته قطع کند یا از آنتی‌بیوتیک مناسب استفاده نکند، مثلا داروی فرد دیگری را مصرف کند، باکتری‌ها شروع به تکثیر کرده و در روند تکثیر با تغییرات و جهش‌هایی که اتفاق می‌افتد، نسبت به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته وی، در دامپروری به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری‌های موجود در بدن حیوانات هم از جمله دلایل بروز مقاومت آنتی بیوتیک هاست، همچنین گاهی اوقات ساختار ژنتیکی باکتری‌ها خود به خود دچار تغییر شده و باعث می‌شود آنتی‌بیوتیک قادر به شناسایی باکتری و از بین بردن آن نباشد. از طرف دیگر نیز ممکن است باکتری مقاوم به درمان آنتی‌بیوتیکی به فرد دیگری سرایت کند و بیمار جدید به آنتی‌بیوتیک پاسخ ندهد.

انتهای پیام

source