به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، مجتبی دهقان پور یکی از مزایای آبزی‌پروری را عدم مصرف آب عنوان کرد و گفت: آبزی‌پروری در استخرهای کشاورزی علاوه بر تولید پروتئین ارزشمند منجر به افزایش غنای آب برای بهره‌برداری کشاورزی می شود.

به گفته وی؛ استفاده بهینه از منابع آبی در راستای توسعه آبزی پروری، افزایش سرانه مصرف آبزیان و ارتقاء سبد محصول با توسعه محصولات جدید از جمله سیاست های این سازمان در حوزه شیلات است.
دهقان پور، به تشریح برنامه پنج ساله توسعه آبزی پروری در استان فارس پرداخت و گفت: تهیه بانک اطلاعات استخرهای دارای ظرفیت مناسب برای اجرای طرح، ایجاد تشکل تعاونی در شهرستان ها، تخصیص اعتبار، سهمیه بندی ماهی ریزی در استخرها و پایش مستمر این واحدها از مواردی است که در این برنامه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی حوزه شیلات نقش کلیدی در ایجاد ارزش افزوده و ثبات اقتصادی در تولید آبزیان دارد، افزود: فرآوری و تبدیل آبزیان به محصولات غذایی متنوع، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده موجب ارتقاء سلامت جامعه می شود.

این مقام مسئول با اشاره به صنایع فرآوری شیلات استان فارس، اظهار کرد: صنایع بسته بندی و عمل آوری ماهی و میگو، تولید کنسرو و پودر ماهی، تولید خوراک اختصاصی آبزیان و کارگاه ساخت تجهیزات آبزی پروری در بیش از ۱۸ واحد فعال این استان ظرفیت تولید بیش از صد و یازده هزار و ۵۰۰ تن محصول و ساخت ۵۰۰ کارگاه را دارند.

دهقان پور، به بیان ظرفیت کارخانجات تولید خوراک آبزیان و میزان صادرات آنها پرداخت و افزود: در استان فارس چهار کارخانه تولید خوراک آبزیان در شهرستان های بیضا، مرودشت و شهرک صنعتی شیراز با میزان تولید ۲۲ هزار و ۵۶۴ تن و اشتغال ۱۱۵ نفر فعال هستند.

او تصریح کرد: از این میزان تولید ۱۶ هزار و ۹۶۴ تن به مصرف داخلی می رسد و میزان پنج هزار و ۶۰۰ تن به کشورهای عراق، تاجیکستان، قزاقستان، ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، لبنان، امارات و آذربایجان صادر می شود.

source