عفونت ریه میتواند برای افراد در تمام سنین و به دلایل مختلف ایجاد شود. اما بدیهی است که عفونت ریه در برخی افراد مثل کودکان و نوزادان، سالمندان و افرادی که مبتلا به بیماریهای زمینهای هستند، بسیار خطرناکتر خواهد بود و حتی میتواند موجب مرگ شود. تقریباً 20% مبتلایان به عفونت ریه لازم است بستری شوند و دارو دریافت کنند. رایجترین نوع دارو در چنین شرایطی آنتی بیوتیکها هستند. بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه به نسبت شرایط جسمی فرد و شدت بیماری وی برایش تجویز خواهد شد.
البته درمان عفونت ریه یا همان سینه پهلو، میتواند طبق نظر پزشک متخصص و با توجه به شرایط جسمی بیمار، شدت بیماری و علائم بیمار، با استفاده از سایر روشها نیز انجام شود. استفاده از آنتی بیوتیک خوراکی برای عفونت ریه اغلب در موارد خفیف عفونت کاربرد دارد. اما در موارد شدیدتر، لازم است بیمار بستری شود و به مقدار لازم و طبق دستور متخصص، آنتی بیوتیک تزریقی را به مقدار چندین دوز دریافت کند.
آنچه در این مقاله می خوانیم
درمان عفونت ریه با قرص
اغلب افرادی که دارای علائم عفونت ریه هستند، در اولین مراجعه خود به پزشک در رابطه با قرصهای لازم برای درمان و یا بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه سوال خواهند کرد. حتی برخی ممکن است بدون مراجعه به پزشک و تنها با مشورت با داروساز، اقدام به دریافت و مصرف دارو نمایند. اما بدیهی است که اولین قدم برای درمان عفونت ریه ویزیت و معاینه توسط پزشک متخصص است.
این مراجعه به منظور تشخیص نوع بیماری و شدت آن انجام خواهد شد. چراکه لازم است نوع عفونت ریه مشخص شود و اقدامات لازم برای درمان آغاز شود. انواع عفونتهای ریوی میتوانند عفونت باکتریایی و یا ویروسی باشند. پس از تشخیص توسط پزشک و در صورت صلاحدید ایشان، دارو درمانی به صورت مصرف قرص آغاز خواهد شد.
شما عزیزان برای پاکسازی و تقویت ریه میتوانید از داروخانه آنلاین مثبت سبز اقدام به خرید دارو تقویت ریه نمایید.
معرفی انواع قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه
طبق مواردی که ذکر شد، در قدم اول به منظور درمان عفونت ریه، لازم است معاینات لازم توسط پزشک صورت گیرد. در چنین شرایطی، پزشک میتواند نوع عفونت را تشخیص دهد و با توجه به علائم بیمار و وضعیت سلامت جسمی وی، تعیین کند که آیا لازم است بیمار بستری شود و آنتی بیوتیک تزریقی دریافت نماید یا خیر.
در صورتی که نیاز به بستری وجود نداشته باشد، آنتی بیوتیکهای خوراکی برای بیمار تجویز خواهد شد. این درمان درواقع یک نوع درمان سرپایی محسوب میشود. بسیاری از قرص های چرک خشک کن یا آنتی بیوتیک در شرایط مختلف و بر حسب صلاحدید پزشک، تجویز میشوند. رایجترین و بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه شامل چند مورد میشود که در ادامه آنها را نام بردهایم و به توضیح مهمترین و پرکاربردترین آنها پرداختهایم. لازم به ذکر است که مصرف هیچ یک از این آنتی بیوتیکها نباید به هیچ عنوان به صورت سر خود انجام شود. چراکه میتواند عوارض خطرناکی مثل مقاومت آنتی بیوتیکی شود.
- آموکسی سیلین
- کوآموکسی کلاو
- اسلتامیویر
- سفکسیم
- لووفلوکساسین
- آزیترومایسین
- داکسی سیکلین
بیشتر بخوانید: معرفی انواع قرص چرک خشک کن
سفکیسیم برای عفونت ریه
یکی از رایجترین آنتی بیوتیکهایی که برای عفونت باکتریایی ریه تجویز میشود و مورد استفاده قرار میگیرد، قرص سفکسیم است. این دارو در انواع شربت، کپسول و قرص عرضه شده است. تجویز سفکسیم در مواردی که عفونت ریوی منشأ ویروسی داشته باشد، تجویز نمیشود و البته کاربردی نیز نخواهد داشت. سفکسیم کاربردها و عوارض خاص خود را دارد و مصرف سفکسیم برای افرادی که علاوه بر عفونت ریوی به بیماریهای کلیوی نیز مبتلا هستند، میتواند عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. از این رو لازم است پزشک خود را در جریان بیماری خود قرار دهند تا در صورت صلاحدید پزشک، داروی دیگری به عنوان جایگزین سفکسیم تجویز شود.
همچنین بانوان در طول بارداری نیز برای مصرف این آنتی بیوتیک باید حتماً از یک متخصص مشاوره دریافت کنند. این الزام به این دلیل است که مصرف سفکسیم میتواند مشکلاتی را برای جنین آنها در پی داشته باشد. لازم به ذکر است که داروی سفکسیم در حالت کلی برخی عوارض جانبی همچون کهیر، نفخ، سردرد، سرگیجه، اسهال، تهوع، قرمزی پوست و مشکلات گوارشی را در پی خواهد داشت که در صورت مشاهده هر کدام از این موارد، لازم است مصرف دارو سریعاً متوقف و به جهت ادامه درمان به پزشک مراجعه شود.
قرص آزیترومایسین برای عفونت ریه
آزیترومایسین که در انواع مختلف تزریقی، سوسپانسیون، قطره چشمی، شربت، قرص و کپسول تولید و به دارخانهها عرضه شده است، در درمان عفونت ریه بسیار مؤثر است. هر کدام از این انواع به نسبت شرایط بیمار و بر اساس تشخیص پزشک تجویز میشود. البته با توجه به اینکه اغلب افراد مبتلا به عفونت ریه از قرص آن استفاده کردهاند، آن را بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه میدانند.
در مورد اینکه آزیترومایسین برای چه عفونتهایی کاربرد دارد، باید بگوییم که همانند سفکسیم تنها برای عفونتهایی که منشأ باکتریایی دارند، مؤثر واقع خواهد شد. در واقع برای سایر عفونتهای ریوی این دارو تجویز نمیشود؛ چراکه هیچ گونه کارآیی نخواهد داشت. از عوارض آزیترومایسین میتوان به سردرد اشاره کرد. از این رو افرادی که این دارو را مصرف میکنند، باید به صورت مداوم آب و مایعات مصرف کنند تا از بروز سردرد جلوگیری کرده باشند.
استفاده از آزیترومایسین برای کسانی که مبتلا به بیماریهای کبدی، قلبی و کلیوی هستند بسیار خطرناک است. از این جهت لازم است بیمار در صورت ابتلا به هر کدام از این بیماریها، پزشک را در جریان قرار دهد. بهتر است بدانید آزیترومایسین نباید به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف شود. چراکه در این صورت میتواند صدمههای جدی و جبران ناپذیری را برای کبد و کلیه در پی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آزیترومایسین برای چه عفونت هایی کاربرد دارد ؟
سفالکسین برای عفونت ریه
یکی از راههای درمان عفونت ریه با قرص، استفاده از قرص آنتی بیوتیک سفالکسین است که این دارو نیز همانند آزیترومایسین و سفکسیم، تنها برای عفونتهای ریوی باکتریایی تجویز میشود و کاربرد دارد. سفالکسین در دو نوع کپسول و پودر توسط کارخانجات داروسازی تولید و عرضه شده است و با توجه به صلاحدید پزشک، نوع مناسب آن برای افراد با شرایط مختلف تجویز میشود.
مان مصرف این دارو در حالت ایدهآل، قبل از وعده غذایی اصلی است. اما در صورتی که بیمار مبتلا به بیماریهای مربوط به معده باشد و یا از معده حساسی برخوردار باشد، استفاده از سفالکسین با معده خالی میتواند مشکلات گوارشی را برای وی در پی داشته باشد. از این جهت این افراد میتوانند داروی سفالکسین را به همراه وعده غذایی اصلی خود مصرف کنند.
از جمله عوارض جانبی داروی سفالکسین میتوان به اسهال، سردرد، تهوع، سرگیجه و حتی مشکلات پوستی اشاره کرد. لازم است در صورت مشاهده هر یک از این علائم پس از مصرف دارو، استفاده از آن متوقف شود و علائم به پزشک گزارش شوند. همچنین به جهت ادامه روند درمان پس از قطع مصرف دارو، باید به پزشک مراجعه شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند و از داروی متفورمین یا سایر داروهای مربوط به دیابت استفاده میکنند، لازم است از استفاده سفالکسین بپرهیزند. چراکه مصرف این دارو با داروهای دیابتی تداخل دارویی ایجاد خواهد کرد و میتواند بسیار خطرناک باشد. لذا افراد دیابتی به هیچ عنوان نباید بدون مشورت پزشک از این دارو استفاده کنند.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه پرداختیم و راهکارهای دارویی را نیز برای درمان عفونت ریه معرفی کردیم. بهتر است بدانید در کنار تمام موارد و نکاتی که ذکر شد، داشتن برنامه غذایی مفید و مصرف زیاد مایعات میتواند تأثیر چشمگیری در درمان عفونتهای ریوی داشته باشد. لذا از این موضوع نیز غافل نشوید و مصرف آنها را در کنار دارو درمانی جدی بگیرید.
همچنین داروهای سلامت و تقویت ریه نیز در زمان مشکلات تنفسی و آلرژیک، میتواند راهکاری موثر باشد. با تمام این تفاسیر، مراجعه فوری به پزشک در صورت مشاهده هرگونه علائم عفونت ریوی ضروری است. چرا که میتواند از پیشرفت و تشدید بیماری جلوگیری و روند درمان را تسهیل کند. سوالهای خود را از ما در بخش نظرات مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز بپرسید.
source