کنترل قند خون برای افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت حیاتی است. برخی تحقیقات برای ارزیابی اینکه آیا برخی ویتامین‌ها می‌توانند به کاهش قند خون در افراد مبتلا به پیش دیابت کمک کنند، صورت گرفته است. در این مقاله به بررسی تاثیر ویتامین D روی کنترل قند خون خواهیم پرداخت.

تشخیص پیش دیابت یا پی بردن به بالا رفتن قند خون می‌تواند نگران کننده باشد و هر کسی را تشویق کند تا از تمام گزینه‌های موجود برای جلوگیری از پیشروی وضع و تبدیل به دیابت جلوگیری کند. بعضی افراد در این مواقع برای کنترل قند خون به خرید قرص دیابت روی می‌آورند. آیا مکمل‌های ویتامینی نیز می‌توانند به کنترل قند خون کمک کنند؟

آنچه در این مقاله می خوانیم

قند خون چیست؟

هنگامی که کربوهیدرات می‌خورید، گلوکز در بدن آزاد می‌شود. متعادل نگه داشتن قند خون برای حفظ انرژی و حفظ عملکرد صحیح سایر قسمت‌های بدن مهم است. انسولین، هورمونی است که توسط پانکراس تولید می‌شود و به تنظیم قند خون کمک می‌کند. دیابت نوع 2 به دلیل پاسخ ناکافی بدن به انسولین ایجاد می‌شود. در حالی که دیابت نوع 1 (یک اختلال خود ایمنی) به دلیل تولید ناکافی انسولین ایجاد می‌شود.

پیش دیابت وضعیتی است که در آن سلول‌ها به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی‌دهند؛ در نتیجه، سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است اما به آستانه تشخیص دیابت نوع 2 نمی‌رسد.

ویتامین D و کنترل قند خون

مطالعات انجام شده بر روی انسان احتمال ارتباط بین ویتامین D و هر یک از انواع دیابت را نشان داده است. همچنین شواهدی وجود دارد که از این ارتباط بین ویتامین D و دیابت نوع 2 بیشتر حمایت می‌کند.

مقاومت به انسولین یک عامل کلیدی در ایجاد دیابت نوع 2 است. مقاومت به انسولین به این معنی است که سلول‌های بدن، کمتر به انسولین تولید شده پاسخ می‌دهند. در مطالعات انسانی و حیوانی تاثیر ویتامین D روی بهبود حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز نشان داده شده است.

علاوه بر این، کمبود این ویتامین با افزایش خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماری عروق کرونر قلب، رتینوپاتی و نوروپاتی مرتبط است. بنابراین، حفظ سطح کافی ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دریافت از رژیم غذایی و خرید قرص ویتامین D ممکن است در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2 و عوارض آن نقش داشته باشد.

ویتامین دی

کروم برای کاهش قند خون

کروم ویتامین نیست و یکی از ماده‌های معدنی کمیاب به شمار می‌رود. کمبود کروم ممکن است منجر به افزایش سطح قند خون شود. کروم در بسیاری از غذاها از جمله گوشت، غلات، میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود.

مطالعات، اثرات مکمل کروم را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 روی کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا، انسولین و HbA1c نشان داده است. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مکمل‌های کروم عملکرد متابولیک انسولین را بهبود می‌بخشد و برخی از عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را به ویژه در افراد دارای اضافه وزن کاهش می‌دهد. مشخص شده است که در بین این مکمل‌ها کروم پیکولینات مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد و به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک می‌کند.

کروم غذایی جذب ضعیفی دارد. همچنین سطح کروم با افزایش سن کاهش می‌یابد. مکمل‌های کروم پیکولینات حاوی 200 تا 1000 میکروگرم کروم به بهبود کنترل گلوکز خون کمک می‌کنند. کروم پیکولینات موثرترین شکل مکمل کروم است. مطالعات متعدد حیوانی و آزمایش‌های بالینی انسانی بی‌خطر بودن مکمل‌های کروم پیکولینات را نشان داده‌اند.

سخن پایانی

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، دو مکملی را که به کنترل قند خون کمک می‌کنند به شما معرفی کردیم. توجه داشته باشید که حتی اگر مکملی به کاهش قند خون کمک کند، به این معنی نیست که می‌تواند جایگزین داروی دیابت باشد. مدیریت دیابت صرفا کنترل قند خون نیست، بلکه شامل کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته در بیمار است.

ایجاد تغییرات سبک زندگی شامل اصلاح رژیم غذایی، محدود کردن کربوهیدرات‌های فرآوری شده، کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن و انجام تمرینات ورزشی به صورت روتین در کنار مصرف دارو و مکمل‌ها برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت توصیه می‌شود.

source