ریزش مو می‌تواند با کمبودهای تغذیه‌ای در ارتباط باشد. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم آیا کمبود ویتامین D می‌تواند باعث ریزش مو شود و در این صورت باید برای درمان این کمبود چه کار کنیم.

مردم معمولا درمورد مکمل‌های ویتامین‌ و مواد معدنی و رژیم غذایی به عنوان وسیله‌ای برای پیشگیری یا مدیریت بیماری‌های پوست و مو به ویژه ریزش مو سوال می‌کنند. دلایل متعددی برای مشکوک شدن به ارتباط بین ریزمغذی‌ها و ریزش مو وجود دارد. ریزمغذی‌ها عناصر اصلی در چرخه طبیعی فولیکول مو هستند. در این مقاله به چگونگی ارتباط ویتامین D و رشد مو و اینکه آیا کمبود ویتامین D باعث ریزش مو می‌شود می‌پردازیم.

آنچه در این مقاله می خوانیم

آیا کمبود ویتامین D باعث ریزش مو می‌شود؟

ویتامین D یک ماده مغذی ضروری است که در بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کمبود ویتامین D می‌تواند باعث ریزش مو و سایر مشکلات مو شود. ویتامین D فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند تا رشد کنند. بنابراین، وقتی بدن به اندازه کافی ویتامین D نداشته باشد، موها ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند.

کمبود ویتامین D همچنین ممکن است با آلوپسی areata، نوعی بیماری خود ایمنی که باعث ریزش تکه‌ای مو می‌شود، در ارتباط باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری آلوپسی areata سطح ویتامین D بسیار کمتری نسبت به افراد دیگر دارند.

کمبود ویتامین D همچنین می‌تواند در ریزش مو در افراد بدون آلوپسی نقش داشته باشد. تحقیقات دیگر نشان داده است که زنانی که اشکال دیگری از ریزش مو را تجربه می‌کنند نیز، سطوح پایین‌تری از ویتامین D داشته‌اند.

ویتامین D و رشد مو

ویتامین D بر سلامت بسیاری از قسمت‌های بدن از جمله پوست و مو تاثیر می‌گذارد. ویتامین دی در ایجاد فولیکول‌های جدید مو نقش دارد. فولیکول‌های مو منافذ ریزی هستند که از آن‌ها موهای جدید رشد می‌کند. فولیکول‌های جدید ممکن است به حفظ ضخامت مو کمک کنند و از ریزش زودرس موهای موجود جلوگیری کنند. به دلیل این ارتباط، دریافت مقادیر کافی ویتامین D می‌تواند از رشد و رشد مجدد مو حمایت کند.

درمان کمبود ویتامین D

طبق تحقیقات، وقتی فرد با کمبود ویتامین D مواجه است، موثرترین درمان مصرف مکمل‌های ویتامین D است. در نتیجه، اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، می‌توانید با خرید قرص ویتامین D و مصرف مرتب آن این کمبود را جبران نمایید.

مکمل‌های ویتامین D باید به همراه وعده‌های غذایی، به ویژه وعده‌های غذایی که حاوی مقدار زیادی چربی‌های سالم هستند، مصرف شوند. این چربی‌ها به جذب بیشتر ویتامین دی در بدن کمک می‌کنند. شما می‌توانید به این منظور، از این منابع غذایی استفاده نمایید:

  • آووکادو
  • تخم مرغ
  • دانه چیا
  • برخی از ماهی‌ها شامل سالمون، قزل آلا و ساردین
  • آجیل
  • پنیر

مکمل‌های ویتامین دی در داروخانه آنلاین مثبت سبز در اشکال مختلفی وجود دارند. هنگام درمان سطوح پایین ویتامین D، پزشک هر چند ماه یک بار آزمایش خون شما را بررسی می‌کند تا ببیند سطح ویتامین D در حال افزایش است یا خیر.

ویتامین دی

انجمن غدد درون ریز توصیه می‌کنند که بزرگسالان بین 19 تا 55 سال روزانه IU 600 ویتامین D دریافت نمایند. همچنین مصرف روزانه بین IU 600 تا 800  به بزرگسالان بالای 55 سال و IU 400 تا 600 به کودکان توصیه شده است.

در مواردی که بیماری زمینه‌ای باعث کمبود ویتامین دی می‌شود، این بیماری نیاز به درمان دارد. به طور مثال، بیماری‌های کرون و سلیاک می‌توانند باعث کمبود ویتامین D شوند. این بیماری‌ها تا حدی یا به طور کامل جذب ویتامین D از غذا را مسدود می‌کنند.

برای کمبودهای خفیف، افزایش زمان سپری شده در نور خورشید نیز می‌تواند کمک کننده باشد. با این حال، استفاده از کرم ضد آفتاب و اجتناب از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب برای کاهش خطر آسیب به پوست مهم است.

سخن پایانی

ویتامین D بر بسیاری از جنبه‌های سلامتی و تندرستی افراد از جمله رشد مو تاثیر می‌گذارد. کمبود ویتامین D باعث می‌شود افراد بیشتر با ریزش مو و بسیاری از مشکلات دیگر مواجه شوند. افرادی که نگران ریزش موی ناشی از کمبود ویتامین D هستند، بهتر است از مکمل‌های ویتامین D استفاده کنند و مدت زمان بیشتری را در معرض نور خورشید سپری نمایند.

source