ویتامینها عناصر بنیادی برای ساختار بدن هستند. در صورت کمبود ویتامینها در بدن، خطر ابتلا به بیماریهای مختلف افزایش مییابد. یکی از اثرات مهم ویتامینها، تقویت سیستم ایمنی بدن است. این مواد به رشد و توسعه بدن کمک کرده و نقش مهمی در افزایش سطوح انرژی بدن دارند. اسیدهای چرب ضروری که گاه به نام “ویتامین اف” هم شناخته میشوند، به گروهی از اسیدهای چرب اشاره دارند که برای حفظ سلامت انسان حیاتی به نظر میرسند. زیرا بدن امکان تولید آنها را از دیگر منابع غذایی ندارد.
آنچه در این مقاله می خوانیم
ارتباط ویتامین F و مقاومت بدن
ویتامینها به طور کلی به عنوان آنزیمهایی شناخته میشوند که در بدن وظایف متعددی داشته و در بسیاری از فعالیتهای حیاتی، بهویژه فعالیتهای قلب و مغز، نقش بسزایی دارند. یکی از این آنزیمها که از جمله مهمترین ویتامینهای بدن هستند، ویتامین F است. اما در واقع، ویتامین F به دو نوع چربی نسبت داده میشود. این دو نوع چربی شامل اسید آلفا لینولنیک (ALA) و اسید لینولئیک (LA) هستند و مانند بسیاری از ویتامینهای دیگر، بدن قادر به تولید آنها نیست. تأمین این ویتامین از طریق تغذیه و مصرف مواد غذایی مناسب انجام میپذیرد.
بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث افزایش ابتلا به عفونت می شود ؟
فواید مصرف ویتامین F
اسیدهای چرب، بهویژه اسید لینولئیک، از جمله مؤلفههای اصلی غشاهای سلولی هستند که در فرایند تولید انرژی و انجام فعالیتهای روزانه، بهویژه در دوران رشد کودکان، نقش بسیار مهمی دارند. مزیتهای مصرف ویتامین F شامل موارد زیر است:
- افزایش سرعت جذب کلسیم در استخوانها و افزایش استقامت بافت آنها.
- جلوگیری از التهاب و روماتیسم مفصلی و کاهش درد و سفتی مفاصل.
- پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و کنترل فشارخون.
- تنظیم عملکرد بهینه و رشد سلولهای مغز و شبکیه چشم.
- تأثیر بر ساخت و پیامرسانی انتقالدهندههای عصبی.
- حفظ ساختار سلولی و انعطافپذیری غشاها.
- محافظت از بدن در برابر اشعه ایکس.
- تولید و ذخیره انرژی در بدن.
علائم کمبود ویتامین F
علائم کمبود ویتامین F در بدن شامل موارد زیر میشوند:
- کندشدن فرایند بهبود زخمها.
- کندشدن روند رشد کودکان و نوزادان.
- خشکی و پوستهپوسته شدن پوست.
- آسیبپذیری بیشتر بدن در برابر عفونتها.
منابع ویتامین F
از جمله منابع اسیدهای چرب، میتوان به روغن دانه انگور، روغن تخمکتان، روغن غلات، مغزها و دانهها مانند دانه سویا، گردو، کنجد و دانه آفتابگردان اشاره کرد. علاوه بر این، آووکادو، گوشت و ماهیهایی مانند سالمون و تن نیز حاوی ویتامین F هستند. اسید چرب ضروری امگا 6 در مغزهای خام، دانهها، روغن دانه انگور و روغن تخم کتان و اسید چرب ضروری امگا 3 نیز در ماهی، روغن کانولا و روغن گردو یافت میشود.
ویتامین های تقویتکننده سیستم ایمنی
مسئولیت محافظت از بدن در برابر میکروبها، باکتریها، ویروسها و عوامل بیماریزا به عهده سیستم ایمنی است و بهطورکلی، سلامت بدن به وجود یک سیستم ایمنی قوی و سالم بستگی دارد. اما نباید نقش ویتامینها را در بهبود عملکرد این سیستم دستکم گرفت. در ادامه به بررسی ویتامینهای موثر در تقویت سیستم ایمنی میپردازیم:
ویتامین F
اسیدهای چرب یا ویتامین F شامل لینئولیک اسید (LA) و آلفا لینئولیک اسید (LNA) هستند که جزء اسیدهای چرب ضروری محسوب میشوند. این ویتامین برای رشد طبیعی بدن، حفظ تعادل رفتاری، سلامت غشای سلولی، تعادل هورمونی و عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است. علاوه بر این، ویتامین F نقش مهمی در ترکیب بافت چربیها و تنظیم سطح کلسترول، تولید هورمون آدرنال و تحریک رشد باکتریهای مفید روده دارد. همچنین به جوانی پوست و درخشندگی موها کمک میکند. اسیدهای چرب میتوانند در تسکین درد آرتریت و انتقال تکانههای عصبی نیز مؤثر باشند، درحالیکه کمبود آنها ممکن است منجر به ناتوانی در یادگیری و مشکلاتی در بازیابی اطلاعات شوند.
ویتامین C
ویتامین C یا اسید اسکوربیک یکی از بهترین تقویتکنندههای سیستم ایمنی به شمار میآید. این ویتامین، یک آنتیاکسیدان قدرتمند محسوب میشود که در مبارزه با انواع ویروسها و عفونتها به بدن کمک میکند. افزایش مقدار این ویتامین، باعث تشدید حرکت تهاجمی سیستم ایمنی به سمت عفونت میشود. از منابع غنی این ویتامین میتوان به فلفل قرمز و سبز، کیوی، جعفری، آناناس، گلکلم، کلمبروکلی، انبه، پرتقال، توتفرنگی و گریپفروت اشاره کرد. قابل ذکر است در صورت تامین این ویتامینها از طریق منابع غذایی میتوانید از سایت داروخانه آنلاین مثبت سبز اقدام به خرید قرص ویتامین سی نمایید.
جهت آگاهی بیشتر بخوانید: با این ویتامین سیستم ایمنی بدنتو قوی کن
ویتامین B6
ویتامین B6 نیز نقش مهمی در سطح انرژی و ایمنی بدن دارد و کمبود آن میتواند به خستگی، درد مزمن و کاهش انرژی منجر شود. مصرف روزانه حدود پنجاه تا صد میلیگرم از این ویتامین توصیه میشود. از منابع این ویتامین میتوان سینه مرغ، دانه آفتابگردان، نخود، لوبیا، پسته، دانه کنجد و گوشت گاو را نام برد. برای اطلاع از قیمت قرص ویتامین B6 کلیک کنید.
ویتامین E
ویتامین E یا توکوفرول نیز یک آنتیاکسیدان بسیار قوی محسوب میشود که با تقویت سیستم ایمنی به جنگ با انواع عفونت میرود و کمبود آن علت بروز عفونت و رشد تومور در بدن است. فندق، بادام، اسفناج، آووکادو، بروکلی، انبه، زیتون، کیوی، گوجهفرنگی، دانه آفتابگردان و کدوحلوایی منابع این ویتامین هستند.
برای خرید قرص ویتامین E کلیک کنید.
ویتامین D3
خرید قرص ویتامین D3 با نقش موثرش در کاهش التهاب، عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی فرد به شمار میآید. انواع ماهی، روغن ماهی، تخممرغ، شیر و قارچ از منابع این ویتامین شناخته میشوند.
ویتامین A
ویتامین A یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که برای مبارزه با آنفلوانزا و سرماخوردگی توصیه میشود و کمبود آن مشکلات گوارشی و عفونتهای تنفسی را ایجاد میکند. منابع این ویتامین شامل سیبزمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخممرغ و کره هستند.
اسیدفولیک
اسیدفولیک نیز نقش مهمی در ساخت سلولهای بدن دارد و کمبود آن میتواند باعث کمخونی و اختلالات سیستم ایمنی شود. اسفناج، لوبیاسبز، نخودفرنگی، جگر، قلوه و سیبزمینی از جمله منابع این ویتامین محسوب میشوند. البته برای جلوگیری از کم خونی و خانم ها قبل از بارداری با مشورت پزشک می توانند بعد از بررسی قیمت قرص فولیک اسید ، آنرا از داروخانه آنلاین مثبت سبز خرید کنند.
ویتامین K
نقش مهمی بر سلامت قلب، استخوان، سیستم گوارش و سیستم ایمنی دارد، در سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج، کلمبروکلی و برخی از محصولات لبنی یافت میشود.
سخن پایانی
برای تقویت سیستم ایمنی بدن، باید تنوع در تغذیه خود ایجاد نمود و از انواع مختلف غذاها استفاده کرد. ویتامینهای A،F ، K، D، E، C ،B6 از مهمترین ویتامینها برای تقویت سیستم ایمنی هستند. این ویتامینها را از منابع گوناگونی مانند گوشت، ماهی، سبزیها و لبنیات میتوان تهیه نمود. از این ویتامینها که خواص زیادی برای سلامتی بدن دارند، باید به اندازهای استفاده کرد که مصرف زیاد آنها باعث مسمومیت نشود. همچنین در صورت مصرف یک داروی خاص، پیش از استفاده از مکمل، جهت جلوگیری از تداخل دارویی احتمالی با پزشک یا کارشناسان دارویی داروخانه آنلاین مثبت سبز مشورت نمایید.
source