در بین مشکلات پوستی، جوش صورت یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد ممکن است با آن مواجه شوند. جوش صورت تاثیر زیادی می‌تواند در زیبایی شخص بگذارد و زمانی که شما با روش‌های مختلف آن را از بین ببرید ممکن است جای آن روی صورت باقی بماند. سابسیژن جای جوش یکی از درمان‌های موثر برای از بین بردن جای جوش‌های صورت است و موجب می‌شود زیبایی پوست خود را حفظ کنید.

جوش یا آکنه یک بیماری شایع التهاب پوستی است که در 90 درصد افراد به ویژه نوجوانان رخ می‌دهد. در بیشتر مواقع، پس از رفع جوش با محصولات مراقبت پوست صورت و یا سایر روش‌ها، جای آن روی پوست به صورت یک فرورفتگی باقی می‌مانند که تاثیر منفی بر زیبایی ظاهری افراد دارد. عمل سابسیژن جای جوش یک روش مناسب با اثرات دائمی برای رفع فرورفتگی‌ها و جای جوش است که بدون هیچ‌گونه برشی و تنها از طریق ایجاد یک سوراخ کوچک در پوست انجام می‌شود.

آنچه در این مقاله می خوانیم

سابسیژن جای جوش چیست؟

سابسیژن، روش جراحی زیرجلدی برای درمان جای جوش قدیمی است. معمولا روش سابسیژن برای نوعی جای جوش به نام جای جوش یا اسکار گرد یا چرخشی (Rolling scar) توصیه می‌شود. اسکارهای چرخشی توسط رشته‌های فیبروتیک بافت پوست ایجاد می‌شوند که لایه‌های بالایی پوست را به بافت زیرین متصل می‌کنند. در اصل، تشکیل این رشته‌های فیبروتیک، بخشی از مکانیسم طبیعی بدن برای زخم ایجاد شده روی پوست است. این فرآیند توسط التهاب و تحریک ناشی از جوش آغاز می‌شود.

سابسیژن جای جوش

طی عمل سابسیژن، از یک سوزن نوکور، کانولا یا سوزن زیرپوستی با گیج شماره 18 یا 20 برای سوراخ کردن سطح پوست استفاده و سپس، با لبه تیز سوزن اتصالات رشته‌های فیبروتیک جای جوش قطع می‌شود. با قطع این اتصالات، رشته‌های فیبروتیک آزاد می‌شوند و پوست تحریک می‌شود تا کلاژن جدید بسازد و در نتیجه، بافت پوست ظاهری صاف‌تر و یکدست‌تر خواهد داشت. اگر سابسیژن به همراه عمل‌های زیبایی مخصوص پر کردن پوست انجام شود، فیلر مستقیما به جای جوش تزریق می‌شود تا فرورفتگی ایجاد شده پر و سطح پوست صاف‌تر شود.

انجام سابسیژن همراه با فیلرهای پوستی هیالورونیک اسید، از نظر زیبایی نتایج بسیار بهتری را خواهد داشت. شایع‌ترین عوارض جانبی انجام سابسیژن جای جوش به همراه پرکننده‌های پوستی، بروز جزئی تورم، کبودی و حساسیت در ناحیه تحت درمان است که مدت کوتاهی پس از درمان خود به خود برطرف می‌شود. در طی چند ماه انجام سابسیژن جای جوش و با تولید کلاژن مداوم در ناحیه تحت درمان، اثرات آن بر زیبایی و یکنواختی پوست کاملا قابل مشاهده خواهد بود.

نحوه انجام عمل سابسیژن جای جوش

عمل سابسیژن فقط باید توسط یک متخصص پوست انجام شود. همان طور که گفته شد، روش سابسیژن شامل وارد کردن یک کانولا یا سوزن در پوست برای شکستن رشته‌های فیبروتیک است. پیش از انجام عمل سابسیژن، از فرد مراجعه‌کننده خواسته می‌شود تا یک سری اقدامات مانند عکس گرفتن از ناحیه مدنظر را انجام دهد. پس از جلسه معاینه و مشاوره با پزشک، طبق شرایط و ترجیحات شخصی فرد مراجعه‌کننده، پزشک به فرد توصیه می‌کند که این عمل همراه با عمل‌های پرکنندگی صورت انجام شود یا خیر. انجام عمل سابسیژن جای جوش به صورت زیر است:

  1. یک ساعت قبل از عمل سابسیژن، یک کرم بی‌حس‌کننده موضعی روی پوست تمیز ناحیه تحت درمان استعمال می‌شود.
  2. پس از یک ساعت، کرم بی‌حس‌کننده برداشته و پوست با الکل استریل می‌شود.
  3. جای جوش‌های تحت درمان با قلم جراحی مشخص می‌شوند و از نور بالای سر برای مشاهده ناحیه فرورفتگی‌ها استفاده می‌شود.
  4. یک سوزن با گیج شماره 18 یا 20 با زاویه حاد در نزدیکی جای جوش به داخل پوست وارد می‌شود، در حالی که نوک سرسوزن به سمت بالا و موازی با سطح پوست قرار دارد.
  5. سوزن به صورت افقی به جلو و عقب حرکت می‌کند تا رشته‌های فیبروتیک را جدا و تولید کلاژن جدید را تحریک کند.

سابسیژن جای جوش به همراه سایر روش‌های درمانی زیبایی

ترکیب عمل‌های زیبایی برای درمان جای جوش می‌تواند بهترین نتایج را داشته باشد. امکان عمل‌های زیر همراه با سابسیژن جای جوش وجود دارد:

  • پرکننده‌های پوستی: پرکننده‌های پوستی روش‌های درمانی تزریقی هستند که برای بازگرداندن حجم از دست رفته طراحی شده‌اند. این روش‌ها برای درمان جای جوش‌های آتروفیک (Atrophic acne scars) یا قدیمی ایده‌آل هستند. روش درمانی پرکننده پوستی با تزریق فیلر به جای جوش‌های قدیمی (فرورفتگی‌ها) انجام می‌شود که به ترمیم فوری حجم از دست رفته کمک و تولید کلاژن در محل آسیب‌دیده را تحریک می‌کند. از جمله فیلرهای پرکننده پوستی که به همراه سابسیژن جای جوش انجام می‌شود، عبارتند از: ژوویدرم (Juvederm)، اسکالپترا (Sculptra) و رستیلن (Restylane).
  • لیزر درمانی: انواع زیادی از روش‌های لیزر درمانی با استفاده از لیزرهایی مانند فراکسل (Fraxel)، ای‌ماتریکس (eMatrix)، ویواسه (Vivace) و کلر بریلیانت (Clear Brilliant) وجود دارد که می‌توانند همراه با سابسیژن جای جوش برای درمان فرورفتگی‌های ایجاد شده در پوست استفاده شوند. به عنوان مثال، لیزر فراکسل با ایجاد زخم‌های میکروسکوپی، ظاهر جای جوش را از بین می‌برد. معمولا طول مدت درمانی در این روش طی 5 الی 6 جلسه است.
  • روش کراس (TCA Cross): در این روش یک اسید به نام تری کلرواستیک اسید (TCA) مستقیم روی جای جوش گذاشته می‌شود تا تولید کلاژن و الاستین را برای داشتن پوستی محکم‌تر و صاف‌تر افزایش دهد. این روش درمانی برای ترمیم جای جوش‌های آیس‌پک، چرخشی و واگنی به کار می‌رود. این روش مناسب افرادی با پوست تیره نیست.
  • لایه‌برداری شیمیایی: لایه‌برداری شیمیایی به همراه سابسیژن جای جوش برای بهبود تن و بافت پوست بسیار مناسب است. لایه‌برداری شیمیایی ممکن است بر پایه اسید و بسته به جای جوش، در سه سطح، سطحی یا سبک، متوسط یا عمیق انجام شود.
  • میکرونیدلینگ: میکرونیدلینگ یکی دیگر از روش‌های درمانی برای جای جوش است که می‌تواند با عمل سابسیژن جای جوش ترکیب شود. در این روش، با ایجاد آسیب‌های ریز در اپیدرم، تولید کلاژن و الاستین در پوست تحریک می‌شود که منجر بهبودی بافت سطح پوست می‌شود.

سابسیژن جای جوش صورت

ملاحظات ضروری قبل از انجام سابسیژن جای جوش

اگر قصد انجام سابسیژن جای جوش را دارید، باید پیش از عمل، نکات زیر را درنظر بگیرید:

  • دو هفته قبل از عمل، پوست را برنزه نکنید.
  • دو هفته قبل از سابسیژن، پوست را اپیلاسیون نکنید.
  • سه روز قبل از عمل، از رتینوئیدها، کرم‌های آلفا هیدروکسی اسید یا سایر محصولات لایه‌بردار استفاده نکنید.
  • به مدت دو هفته قبل از عمل، هیچگونه درمان لیزری یا لایه‌برداری شیمیایی انجام ندهید.

ملاحظات ضروری پس از انجام سابسیژن جای جوش

بلافاصله پس از سابسیژن، روی ناحیه تحت درمان کمپرس یخ بگذارید.

  • باید دو بار در روز، آنتی بیوتیک‌های موضعی روی ناحیه تحت درمان استعمال شود.
  • برای به حداقل رساندن کبودی، می‌توانید آرنیکای خوراکی را مصرف کنید.
  • تا دو هفته پس از عمل، از ورزش، سونا، اتاق بخار و فعالیت‌های شدید بدنی خودداری کنید.
  • یک ماه پس از اولین عمل سابسیژن جای جوش، برای ارزیابی مجدد به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

مزایای انجام سابسیژن جای جوش

این روش جراحی، اصلاح فرورفتگی‌های ایجاد شده در اثر جوش، بدون ایجاد بریدگی در سطح پوست است. در نتیجه کمترین آسیب به بافت عصبی – عضلانی محل تحت درمان وارد می‌شود. مزیت اصلی، دائمی بودن نتایج آن پس ازتکمیل دوره درمانی است.

طول دوره بهبودی سابسیژن جای جوش

معمولا پس از سابسیژن، زمان استراحت کمی لازم است. به طور کلی، پوست در حدود یک هفته پس از سابسیژن جای جوش بهبود می‌یابد. اگر سابسیژن به همراه روش‌های پرکنندگی پوستی انجام شود، ممکن است بهبودی کامل 10 روز زمان ببرد. در این مدت استفاده از لوازم و کرم‌های آرایشی بلامانع است. معمولا مکمل گیاهی آرنیکا برای پیشگیری یا درمان بروز کبودی‌های ناشی از عمل تجویز می‌شود.

عوارض جانبی احتمالی سابسیژن جای جوش

مانند هر عمل دیگر، ممکن است سابسیژن جای جوش نیز عوارض داشته باشد که بروز بیشتر آن‌ها بسیار نادر خواهد بود:

  • معمولا پس از عمل، مقدار خفیفی از کبودی یا تورم در ناحیه تحت درمان قابل مشاهده است
  • ممکن است در اثرخونریزی، در ناحیه تحت درمان هماتوم ایجاد شود.
  • عوارض جانبی نادری از جمله عفونت یا بدتر شدن ضایعات آکنه نیز ممکن است رخ دهد.
  • بروز جای زخم‌ها هیپرتروفیک نیز از جمله عوارض جانبی احتمالی سابسیژن است.
  • هیپرپیگمانتاسیون پس التهابی (PIH) یا تیرگی ناحیه درمان به دلیل التهاب ممکن است رخ دهد که خود به خود برطرف می‌شود.

تعداد جلسات لازم برای سابسیژن جای جوش

با این که تنها یک جلسه انجام سابسیژن جای جوش، اثرات درمانی عالی خواهد داشت اما معمولا برای دستیابی به بهترین نتایج سه الی شش جلسه به مراجعین توصیه می‌شود. فاصله بین جلسات نیز 4 الی 6 هفته خواهد بود. نتیجه به دست آمده از این روش دائمی خواهد بود.

تعداد جلسات لازم برای سابسیژن جای جوش

موارد ممنوعیت سابسیژن جای جوش

تحت شرایط زیر، ممکن است عمل سابسیژن جای جوش برای افراد قدغن شود:

  • افراد تحت درمان با داروی آکوتان (ایزوترتینوئین) در طی 12 ماه گذشته
  • افراد دارای ناهنجاری یا اختلال در انعقاد خون
  • افراد دارای عفونت تبخال فعال
  • افراد با سابقه جای جوش کلوئیدی
  • افراد دارای عفونت باکتریایی فعال
  • افراد با سابقه تزریق سیلیکون در ناحیه مدنظر
  • افرادی که به تازگی لایه‌برداری با لیزر انجام داده‌اند.

هزینه انجام سابسیژن جای جوش

تعیین هزینه نهایی عمل سابسیژن جای جوش به عوامل بسیاری از جمله شدت و عمق جای جوش، قدیمی بودن آن، تعداد جای جوش‌ها و انجام عمل با یا بدون سایر روش‌های زیبایی بستگی دارد. به صورت کلی، معمولا یک جلسه درمانی سابسیژن جای جوش 1 میلیون و 500 هزار هزینه برای فرد خواهد داشت.

سخن پایانی

سابسیژن جای جوش که در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز بررسی شد، یک روش درمانی موثر برای ترمیم فرورفتگی‌های پوستی با استفاده از یک سوزن یا کانولا بلانت است. با ایجاد تنها یک سوراخ و حرکت این ابزار در زیر پوست ناحیه آسیب‌دیده، رشته‌های فیبروتیک تشکیل شده، قطع و پوست تحریک می‌شود تا مجدد کلاژن‌سازی کند. مزیت اصلی این روش، دائمی بودن اثرات درمانی آن است. معمولا سابسیژن جای جوش با استفاده از کانولا رضایت بیشتر افراد و عوارض کمتری داشته است.

source