عفونت‌های قارچی یکی از مسائل پزشکی جهانی است که تأثیرات گسترده‌ای بر سلامت انسان دارد. این نوع از عفونت‌ها معمولاً توسط قارچ‌های مختلفی ایجاد می‌شوند، که می‌توانند به شکل‌ها و مراتب مختلفی از پوست تا اعضای داخلی بدن انسان گسترش یابند. یکی از داروهای مؤثر در درمان عفونت‌های قارچی، کلوتریمازول است. کلوتریمازول (clotrimazole) یک آنتی‌فانگال با اثر گسترده است که به‌طور مؤثر در درمان انواع مختلفی از عفونت‌های قارچی اقدام می‌کند. این دارو از خانواده آزول‌ها است و با تأثیر بر فرآیندهای انزیمی در سلول‌های قارچی، به دنبال مهار رشد و تکثیر آن‌ها می‌باشد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

کلوتریمازول چیست؟

کلوتریمازول یک داروی ضد قارچ است که اغلب به صورت پماد، محلول، لوسیون، قرص واژینال و… تولید می‌شود. این دارو با عفونت‌های ناشی از قارچ مبارزه کرده و عفونت را ریشه‌کن می‌کند. عفونت‌های ناشی از قارچ یا مخمر می‌توانند قسمت‌های مختلفی از بدن را تحت تاثیر قرار دهند بنابراین باید مانع از گسترش آنها شد. کلوتریمازول عامل عفونت‌زا را از بین برده و سلامت بدن یا پوست را بهبود می‌بخشد. به منظور درمان عفونت‌های پوستی مثل پای ورزشکاران، خارش ژوک (خارش کشاله ران)، عفونت قارچی کرم حلقوی و بسیاری مشکلات دیگر از Clotrimazole می‌توان استفاده نمود.

اشکال دارویی کلوتریمازول

  1. Troche 10 میلی‌گرم
  2. پاستیل 10 میلی‌گرم
  3. کرم واژینال ۲% و کرم موضعی ۱%
  4. قرص واژینال ۵۰۰ میلی‌گرم و 100 میلی‌گرم
  5. شیاف واژینال ۱۰۰ میلی‌گرم

مکانیسم اثر پماد کلوتریمازول

کلوتریمازول قارچ را با ایجاد سوراخ‌هایی در غشای سلولی آن و نشت محتویات به داخل از بین می‌برد. استفاده از این دارو به صورت موضعی موجب مهار بیوسنتز ارگوسترول که یکی از اجزای تشکیل‌دهنده غشای سلولی قارچی است، می‌‌شود. در این حالت دیگر سلول توانایی ساخت غشای سلولی سالم و فعال را نخواهد داشت و در نتیجه قارچ از بین می‌رود. علائم عفونت قارچی مثل خارش یا درد، طی چند روز پس از مصرف پماد کلوتریمازول باید کاهش یافته و رو به بهبود برود. البته دقت داشته باشید که قرمزی پوست و پوسته پوسته شدن آن ممکن است جهت بهبودی کامل نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشد.

موارد مصرف قرص کلوتریمازول

قرص کلوتریمازول فقط برای درمان عفونت‌های قارچی دهان یا گلو تایید شده است. همچنین این دارو برای جلوگیری از این عفونت‌ها در بیمارانی که درمان‌هایی را دریافت می‌کنند که ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند (مانند شیمی درمانی)، استفاده شود. در حال کلی، کلوتریمازول به عنوان یک عامل ضد قارچ آزول شناخته می‌شود که با توقف رشد قارچ عمل می‌کند.

موارد مصرف قرص کلوتریمازول

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی clotrimazole

مکانیسم عمل داروی کلوتریمازول نفوذپذیری غشای سلولی کاندیدا را تغییر می‌دهد. به فسفولیپیدهای غشای سلولی قارچ متصل می‌شود که نفوذپذیری دیواره سلولی را تغییر داده و منجر به از بین رفتن عناصر داخل سلولی می‌شود. جذب با زمان اوج پلاسما خوراکی با سطح بزاق در عرض 3 ساعت پس از 30 دقیقه از زمان انحلال ایجاد می‌شود. همچنین کرم واژینال با سطوح بالای واژن 8-24 ساعت و قرص واژینال با سطوح بالای واژن 1-2 روز می‌باشد. دفع این دارو از طریق مدفوع (به صورت متابولیت) صورت می‌گیرد.

چه کسانی نباید کلوتریمازول استفاده کنند؟

اکثر کودکان و بزرگسالان بدون هیچ مشکل یا خطری می‌توانند از پماد، اسپری و محلول کلوتریمازول استفاده کنند. تنها در یک صورت است که این دارو منع مصرف دارد؛ آن هم اینکه فرد قبلا نسبت به آن واکنش آلرژیک از خود نشان داده باشد. در این حالت می‌توان پزشک را در جریان قرار داد تا یک داروی جایگزین دیگر به جای آن تجویز نماید.

نام‌ های رایج و اشکال دارویی Clotrimazole

در کشور ما کلوتریمازول، نام‌های رایج دیگری هم دارد. از جمله: آفی تریمازول، کانازول، کلوژین و کاندیزول. همه این نام‌ها به کلوتریمازول 1% اشاره دارند. رایج‌ترین اشکال کلوتریمازول به شرح زیر است:

  • پماد موضعی یک درصد
  • کرم واژینال 2%
  • قرص واژینال 50 و 100 میلی‌گرم
  • شیاف واژینال 100 میلی‌گرم
  • لوسیون 1%
  • محلول 1%

پماد کلوتریمازول ۱ درصد برای چیست؟

برای مبارزه با عفونت‌های قارچی به تجویز پزشک می‌توان از پماد کلوتریمازول 1 درصد استفاده کرد. یکی از کاربردهای این پماد، درمان عفونت‌های قارچی واژن است. این کرم رشد مخمرها یا همان قارچ‌ها را متوقف کرده و علائم عفونت را از بین می‌برد. یکی دیگر از کاربردهای مهم پماد Clotrimazole درمان بیماری پای ورزشکاران است. تعداد دفعات مصرف این پماد در طی روز توسط پزشک باید تعیین شود.

طریقه مصرف پماد کلوتریمازول 1 درصد

بهتر است نحوه مصرف این پماد را پزشک متخصص تعیین کند. اما به طور کلی از پماد کلوتریمازول 2 تا 3 بار در روز باید استفاده شود. معمولا اگر روزی 3 بار از آن استفاده کنید، نتیجه بهتری کسب خواهید کرد. اگر ناحیه آسیب‌دیده وسیع یا مودار باشد، بهتر است به جای پماد از محلول یا اسپری استفاده کنید. چنانچه در قسمت پاهای خود از کلوتریمازول استفاده می‌کنید، قبل از استفاده حتما پاها (به‌ویژه لای انگشتان) را شسسته و کاملا خشک نمایید.

مدت زمان استفاده از پماد کلوتریمازول به نوع عفونت و وسعت آن بستگی دارد. بهتر است حداقل 2 هفته از کلوتریمازول استفاده کنید. حتی اگر کلیه علائم عفونت از بین رفته باشد لازم است جهت جلوگیری از عود مجدد آن، این پماد را بزنید. در صورت نیاز تا 4 هفته نیز می‌توان مصرف را ادامه داد. البته تاکید می‌کنیم که تجویز پزشک بر هر دستور دیگری مقدم است.

برای استفاده از پماد کلوتریمازول بعد از شستن و خشک کردن دست‌ها حدود 0.5 سانتی‌متر از آن را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. از مالیدن این پماد نزدیک لب، دهان و چشم بپرهیزید. ناحیه‌ای از پوست را که تحت درمان است سعی کنید نپوشانید و اجازه گردش هوا را بدهید. کرم کلوتریمازول را در دمای اتاق، دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

مقدار مصرف داروی clotrimazole

داروی کلوتریمازول (clotrimazole) را به صورت خوراکی با قرار دادن آن در دهان و به آرامی در طی 15 تا 30 دقیقه استفاده کنید. اگر این دارو را برای نوزاد یا کودک خود استفاده می‌کنید و کودک شما نمی‌تواند با خیال راحت از این قرص استفاده کند، از پزشک یا داروساز خود راهنمایی بخواهید. اگر از این دارو برای درمان عفونت قارچی دهان استفاده می‌کنید، طبق دستور پزشک، معمولاً پنج بار در روز از آن استفاده کنید. در صورتی که در بلع دارو مشکل یا درد دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

زمان مصرف کلوتریمازول

  1. در برخی موارد پزشک در کنار داروی کلوتریمازول، داروهای دیگر را تجویز می‌کند. مصرف این دارو را تا پایان کامل مقدار تجویز شده ادامه دهید، حتی اگر بیماری شما بهبود یافت باید نسخه را به طور کامل مصرف کنید. قطع زودهنگام دارو سبب بازگشت بیماری و عوارض خواهد شد.
  2. برای پیشگیری کاندیدیاز، 10 میلی گرم به صورت خوراکی و به آرامی در دهان حل می‌شود یا تا زمانی که استروئیدها به سطوح نگهداری کاهش می‌یابند. همچنین برای درمان کاندیدیاز، 10 میلی گرم به صورت خوراکی به آرامی 5 بار در روز به مدت 14 روز متوالی در دهان حل می‌شود. هنگامی که برای درمان اولیه HIV-1 استفاده می‌شود، مدت زمان معمولاً 7-14 روز است.
  3. برای پیشگیری کاندیدیاز اوروفارنکس در کودکان بالای 3 سال، 10 میلی گرم به صورت خوراکی توصیه می‌شود که به آهستگی در دهان حل می‌شود یا تا زمانی که استروئیدها به سطوح نگهداری کاهش یابد، استفاده می‌شود.
  4. همچنین برای درمان کاندیدیاز اوروفارنکس در کودکان بالای 3 سال، 10 میلی گرم به صورت خوراکی به آرامی 5 بار در روز به مدت 14 روز متوالی در دهان حل می‌شود. همچنین هنگامی که برای درمان اولیه HIV-1 استفاده می‌شود، مدت زمان معمولاً 7-14 روز است.

موارد احتیاط

قبل از مصرف داروی کلوتریمازول، اگر به آن یا سایر داروهای ضد قارچی آزول (مانند کتوکونازول) حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله، مشکلات کبدی، اختلال کلیوی شدید، خونریزی داخلی یا گوارشی، مشکلات قلبی و عروقی، زخم معده و… با پزشک مشورت کنید. زنان باردار یا شیرده در رابطه با عوارض این دارو در جنین یا نوزاد با پزشک مشورت کنند.

  1. LFTغیر طبیعی از جمله آسپارتات آمینوترانسفراز غیر طبیعی گزارش شده است. LFTرا به طور دوره‌ای بررسی کنید، این مورد بیشتردر بیماران مبتلا به نارسایی کبدی گزارش شده است.
  2. این دارو برای درمان عفونت‌های قارچی سیستمیک پیشنهاد نمی‌شود. دارو را تنها با نسخه و دستور پزشک مصرف کرده و به موارد مصرف آن دقت کنید.
  3. برای حداکثر اثربخشی، باید فرم دوز را در دهان حل کنید. همچنین بهتر است قبل از مصرف، زمان مصرف اشکال دارویی مختلف کلوتریمازول را بررسی کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
  4. از مصرف همزمان کرم این دارو با دیگر ضدقارچ‌های موجود در بازار خودداری کنید. مصرف همزمان سبب ایجاد عوارض پوستی شدید یا حتی تشدید عفونت خواهد شد.
  5. کرم یا پماد کلوتریمازول برای مصارف در چشم یا دیگر اعضای داخلی بدن ممنوع است (مگر با تایید پزشک). در صورت تماس با چشم، محل مورد نظر را با آب شستشو دهید. اگر وضعیت چشم شما بدتر شد و قرمزی، سوزش و التهاب ایجاد شد، به پزشک مراجعه کنید.
  6. برخی از اشکال دارویی حاوی بنزیل الکل هستند. توجه داشته باشید که مقادیر بالای بنزیل الکل با سندرم مرگبار گسپینگ (Gasping Syndrome) در نوزادان مرتبط است.

موارد منع مصرف داروی کلوتریمازول

  1. حساسیت مفرط
  2. نوزادان

اگر بیش از حد به پوست کلوتریمازول بزنیم چه می شود؟

چنانچه از کرم، اسپری یا محلول کلوتریمازول بیش از حد مجاز استفاده کنید، ممکن است پوست شما تحریک شده و قرمز شود. اگر این اتفاق افتاد سعی کنید در نوبت بعدی این محصول را کمتر مورد استفاده قرار دهید.

استفاده از Clotrimazole در دوران بارداری و شیردهی

به طور کلی استفاده از کلوتریمازول در دوران بارداری کاملا بی‌خطر است. هیچ مدرک علمی دال بر اینکه نباید از این دارو در دوران حاملگی استفاده نمود، وجود ندارد. همچنین در دوران شیردهی نیز می‌توان از داروی کلوتریمازول استفاده کرد. اگر کودک شیرخوار به دلیل برفک دهان تحت درمان است، می‌توانید همچنان که به شیردهی ادامه می‌دهید، تحت درمان هم قرار گرفته و پس از هر بار شیردهی به نوک پستان و اطراف آن کرم کلوتریمازول بزنید.

عوارض پماد کلوتریمازول (clotrimazole)

قرمز و ملتهب شدن پوست، درد یا احساس سوزش، حالت تهوع، استفراغ، خارش خفیف یا احساس ناخوشایند در دهان برخی از عوارض جانبی داروی کلوتریمازول (clotrimazole) می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که این دارو تجویز شده زیرا پزشک شما تشخیص داده که فواید آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. با این حال، در صورت بروز عوارض جانبی جدی مانند بثورات پوستی، خارش و تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی و… به پزشک مراجعه کنید.

  1. قرمز و ملتهب شدن پوست
  2. درد یا احساس سوزش
  3. حالت تهوع
  4. استفراغ
  5. خارش خفیف
  6. احساس ناخوشایند در دهان
  7. سوزش در پوست یا ناحیه واژن (تب واژینال و کرم)

تداخل دارویی کلوتریمازول

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. بیماران لیستی از داروهای مصرفی خود (گیاهی یا شیمیایی) تهیه کرده و در زمان مراجعه به پزشک به وی نشان دهید. در زمان مصرف این دارو، هیچ پماد، کرم، قرص، محلول و دیگر اشکال دارویی را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید. لازم بذکر است از مصرف همزمان این دارو با داروهای زیر پرهیز کنید:

  1. تاکرولیموس
  2. تری مترکسات (trimetrexate)
  3. سیمبیکورت
  4. زاناکس (آلپرازولام)

کلوتریمازول واژینال

کرم واژینال کلوتریمازول

پماد کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت‌های قارچی واژن در بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال قابل استفاده است. این دارو در دسته‌ای از داروهای ضد قارچی به نام ایمیدازول‌ها جای می‌گیرد. این دارو با متوقف کردن رشد قارچ‌هایی که باعث عفونت می‌شوند، عملکرد خود را انجام می‌دهد. از کجا بفهمیم عفونت قارچی واژن داریم ؟ با مشاهده علائم زیر باید شک کنید که ممکن است عفونت واژن داشته باشید؛ پس لازم است به پزشک مراجعه نمایید:

  • خارش، درد، سوزش و التهاب در واژن
  • ترشحات سفید رنگ، غلیظ و شبیه به پنیر
  • سوزش هنگام ادرار
  • درد هنگام برقراری رابطه جنسی

پزشک با بررسی ترشحات واژن می‌تواند به خوبی تشخیص دهد که عامل عفونت قارچی است یا خیر. سپس در صورت لزوم کرم واژینال کلوتریمازول را تجویز می‌کند. اغلب توصیه می‌شود که روزانه 1 اپلیکاتور استفاده شود. اگر نیازی نباشد که این کرم حتما داخل ناحیه واژینال استفاده شود، می‌توان از پماد واژینال کلوتریمازول 2 درصد استفاده کرده و سوزش و خارش را تسکین داد. به منظور جلوگیری از عفونت و حفظ بهداشت بیشتر، خرید ژل بهداشتی بانوان را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

نحوه استفاده از کلوتریمازول واژینال

برای استفاده از پماد کلوتریمازول واژینال طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • اپلیکاتوری را که همراه با کرم خریداری کرده‌اید، تا سطحی که مشخص شده با کرم پر کنید.
  • دراز کشیده، پاها را از هم باز کرده و بالا ببرید. زانوها را خم کنید.
  • اپلیکاتور را به آرامی وارد واژن گرده، پیستون را فشار دهید تا کرم وارد واژن شود.
  • اگر اپلیکاتور یکبار مصرف است آن را دور بیندازید و اگر قابلیت استفاده مجدد دارد، آن را با آب و صابون بشویید.
  • بسته به دستور پزشک به مدت 3 تا 7 روز متوالی باید درمان را ادامه دهید تا به نتیجه برسید.

دقت کنید که در طول دوره درمان از برقراری رابطه جنسی باید بپرهیزید و حتی از محصولات جنسی مثل ژل لوبریکانت ، دوش واژینال و… نیز استفاده نکنید.

قطره کلوتریمازول برای قارچ ناخن

به منظور درمان قارچ ناخن می‌توانید از قطره، محلول یا کرم کلوتریمازول استفاده کنید. علائم قارچ ناخن شامل موارد زیر است:

  • زرد شدن رنگ ناخن
  • نقطه سفید روی ناخن (که کم‌کم بزرگ‌تر می‌شود)
  • شل شدن ناخن از بستر

برای استفاده از قطره یا کرم کلوتریمازول روی ناخن ابتدا باید لاک ناخن را پاک کنید و بعد در حالی‌که ناخن کاملا خشک است، آن را روی ناخن بزنید. طبق دستور پزشک دوره درمان را کامل کنید تا قارچ از روی ناخن‌های شما به طور کامل از بین برود.

 کلوتریمازول برای درمان عفونت قارچی ناخن

قطره کلوتریمازول برای درمان عفونت گوش

محلول کلوتریمازول 1 درصد برای درمان عفونت‌های قارچی در گوش استفاده می‌شود. 2 تا 3 قطره از محلول را 2 تا 3 بار در روز باید مورد استفاده قرار دهید. حداقل 14 روز درمان را باید ادامه دهید تا عفونت گوش به طور کامل از بین برود. البته باز هم تاکید می‌کنیم که دستور پزشک مقدم است.

قوی ترین پماد ضد قارچ

به عنوان پماد درمان قارچ پوستی می‌توانید از پماد Clotrimazole استفاده کنید. بسته به مقدار عفونت، معمولا 2 تا 3 بار در روز این پماد باید مورد استفاده قرار گیرد. کلوتریمازول قوی ترین پماد ضد قارچ است که اکثر افراد بعد از استفاده از آن درمان می‌شوند و بهبود می‌یابند. با این حال شما خودتان نمی‌توانید خودسرانه تصمیم بگیرید که نوع عفونت شما چیست و آیا Clotrimazole می‌تواند برای بهبود آن موثر واقع شود یا خیر.

دوز مصرف Clotrimazole

دوز مصرف کرم، قطره یا پماد کلوتریمازول در بیماران مختلف متفاوت است. برای آگاهی از مقدار مصرف حتما باید نظر پزشک را در نظر بگیرید اما به طور کلی مقادیر زیر قید می‌شود:

  • دوز، تعداد دفعات و زمان مصرف این دارو دقیقا به مشکلی که دارید، بستگی دارد.
  • کرم، لوسیون و محلول کلوتریمازول برای درمان عفونت‌های قارچی در بزرگسالان و کودکان 2 بار در روز (صبح و عصر) باید مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف کلوتریمازول (clotrimazole) در دوران بارداری و شیردهی

کلوتریمازول به طور کلی یک داروی ایمن در دوران بارداری محسوب می‌شود. بر اساس مطالعات متعدد، کلوتریمازول در دوران بارداری با افزایش خطر ناهنجاری‌های مادرزادی ارتباطی ندارد. با این حال، همیشه بهتر است قبل از مصرف هر دارویی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید. مصرف این دارو در دوران بارداری به صورت موضعی، مانند پماد، کرم یا شیاف، بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. این دارو به طور کلی به خوبی تحمل می‌شود و عوارض جانبی کمی دارد. در صورت مصرف کلوتریمازول در دوران بارداری، مهم است که دستورالعمل‌های پزشک یا داروساز خود را به دقت دنبال کنید.

کلوتریمازول برای بیماری پای ورزشکار

بیماری پای ورزشکار یک عفونت قارچی مسری است که پوست پا را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را ایجاد می‌کند. همچنین می‌تواند به ناخن‌های دست و پا سرایت نماید. از آنجایی که این عفونت قارچی بیشتر در پای ورزشکاران دیده می‌شود به آن بیماری پای ورزشکار می‌گویند. این بیماری خطرناک و جدی نیست اما گاهی اوقات درمان آن سخت می‌شود؛ به خصوص اگر ورزشکار دیابت داشته یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد. نشانه‌های بیماری پای ورزشکار به این شرح است:

  • خارش یا سوزش بین انگشتان پا یا کف پا
  • وجود تاول روی پا که خارش ایجاد می‌کند.
  • ترک خوردگی و کنده شدن پوست روی پا (معمولا بین انگشت‌های پا)
  • خشکی پوست کف پا
  • تغییر رنگ ناخن‌های پا و ضخیم و شکننده شدن آنها
  • جدا شدن ناخن‌ها از بستر ناخن

یکی از درمان‌های موثر برای مقابله با بیماری پای ورزشکار، استفاده از پماد کلوتریماوزل است. این پماد دارای ترکیبات ضد قارچ بوده و عامل بیماری را خنثی می‌کند. Clotrimazole خاصیت آنتی باکتریال نیز داشته و باکتری‌هایی را که عامل بوی بد پا هستند، نابود می‌کند.

 کلوتریمازول برای پای ورزشکار

نحوه استفاده از کرم کلوتریمازول برای درمان بیماری پای ورزشکاران

جهت استفاده از این کرم ابتدا ناحیه مربوطه را خوب شسته و خشک نمایید. سپس مقداری از کرم را روی ناحیه آسیب دیده مالیده تا آن قسمت از پوست به طور کامل با یک لایه از کرم پوشانده شود. معمولا 7 روز طول می‌کشد تا عفونت قارچی بهبود یابد. کلوتریمازول را 2 یا 3 بار در روز به مدت حداقل 2 هفته روی ناحیه مورد نظر خوب بمالید تا اثر مطلوبی داشته باشد. اگر پزشک دستور دهد استفاده از این کرم را حتی تا 4 هفته نیز می‌توانید ادامه دهید.

کلوتریمازول برای عفونت قارچی کرم حلقوی

کرم حلقوی یک عفونت شایع پوست و ناخن بوده که عامل ایجاد آن قارچ به حساب می‌آید. از آنجایی که این عفونت می‌تواند باعث ایجاد بثورات خارش‌دار، قرمز و دایره‌ای شکل (کرم مانند) شود، آن را به نام کرم حلقوی می‌شناسند. کرم حلقوی را “تینیا” یا “درماتوفیتوز” نیز می‌گویند. از جمله علائم این بیماری می‌توان به خارش پوست، قرمزی، پوسته پوسته شدن، ترک خورن پوست و ریزش موها اشاره کرد. به منظور درمان این بیماری اغلب از داروهای موضعی نظیر کلوتریمازول استفاده می‌شود. پماد کلوتریمازول سوراخ‌هایی را در غشای سلولی قارچ ایجاد کرده و از طریق خارج کردن محتویات درون آن، باعث از بین رفتن قارچ می‌شود. در این صورت عفونت به طور کامل مداوا می‌شود. البته گاهی هم نیاز است تا بیمار از داروهای خوراکی نیز کمک بگیرد تا درمان به طور کامل انجام شود.

کلوتریمازول برای کودکان بی خطر است؟

بله؛ در اکثر موارد به راحتی می‌توانید از کرم، پماد یا قطره کلوتریمازول به منظور رفع مشکلات قارچی در کودکان استفاده کنید. این داروی موضعی اغلب هیچ نوع خطری ایجاد نکرده و ایمن است.

علائم اوردوز با کلوتریمازول

در اکثر موارد حتی اگر کمی بیش از مقدار توصیه شده از پماد کلوتریمازول استفاده کنید، هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید. اما اگر فردی به طور تصادفی مقداری از این کرم را ببلعد، فورا باید به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه شود. علائم استفاده بیش از حد از کلوتریمازول روی پوست شامل قرمزی و تحریک پوست است.

شرایط نگهداری داروی clotrimazole

داروی کلوتریمازول (clotrimazole) باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

قیمت کلوتریمازول

چنانچه شرح دادیم کلوتریمازول اشکال دارویی مختلفی دارد. بنابراین قیمت آن بستگی به نوع این داروی موضعی، حجم و برند آن داشته و در همه موارد یکسان نیست. خوشبختانه این دارو در دسته داروهای گران‌قیمت قرار نمی‌گیرد و عموم مردم به راحتی می‌توانند آن را تهیه کنند. برای آگاهی از قیمت دقیق این محصول می‌توانید با شماره تلفن ۷۲۲۵۴ ۰۲۱ (داروخانه دکتر حق نژاد) تماس بگیرید یا برای خرید به صورت حضوری به این داروخانه مراجعه نمایید.

کلام آخر

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز پی بردیم که پماد کلوتریمازول یکی از بهترین درمان‌ها برای عفونت‌های قارچی است.

از مزایای کلوتریمازول می‌توان به اثر گسترده آن بر روی انواع قارچ‌ها، مکانیسم عمل دقیق آن در مهار رشد و تکثیر سلول‌های قارچی و قابلیت استفاده در درمان عفونت‌های پوستی تا عفونت‌های داخلی اشاره کرد. همچنین، اطلاعات به دست آمده از این مقاله نشان می‌دهد که کلوتریمازول به‌عنوان یک ضدقارچ، درمانی مؤثر و ایمن در مواجهه با چالش‌های عفونت‌های قارچی به بیماران ارائه می‌دهد.

درست بعد از حدود 3 روز از شروع درمان با این دارو می‌توانید نتایج رضایت‌بخشی را احساس کنید. اما معمولا توصیه می‌شود درمان را تا 14 روز ادامه دهید. اگرچه ممکن است بدون نیاز به نسخه پزشک نیز بتوانید کلوتریمازول را تهیه کنید اما به هر حال توصیه می‌شود در مورد استفاده از آن و دوز مصرف با یک پزشک مشورت کنید تا مشکلی برای شما بوجود نیاید.

منبع سایت: Medscape

source