نمایشگاه تحول صنعت خودرو که برای اولین بار در شهریور ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، محلی برای ارائه و معرفی نوآوری‌ها و محصولات آینده خودروسازن ایرانی بود. دومین دوره نمایشگاه تحول صنعت خودرو در آبان ماه ۱۴۰۲ با حضور وزیر صمت افتتاح شد و این بار هم خودروسازان داخلی جدیدترین تولیدات خود را پیش روی بازدیدکنندگان قرار دادند، البته با رویکردی متفاوت.

موضوع اصلی نمایشگاه در این دوره، خودروهای برقی بود. همه شرکت‌هایی که در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو حاضر بودند، ماشین‌های برقی، چه تولیدی و چه وارداتی را معرفی کردند.

ایران خودرو، بهمن موتور، سایپا، کرمان موتور، مکث موتور و مدیران خودرو از تولیدکنندگان خودروهای سواری هستند که در این نمایشگاه حضور پیدا کردند. علاوه بر این گروه صنعتی آمیکو و شایان دیزل نیز خودروهای تجاری خود را معرفی کردند. ایرانسل، نیرو موتور و پاریزان صنعت از دیگر شرکت‌های حاضر در نمایشگاه بودند.

ایران خودرو

ایران خودرو به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز ایران، با محصولات آینده‌اش به دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو آمده بود. هر چند به جز ری را برقی، سایر خودروهای موجود در غرفه این شرکت، پیشتر در نمایشگاه‌های قبلی معرفی شده بودند یا اینکه نسخه جدید محصولات قبلی محسوب می‌شدند.

تارا برقی

تارا برقی





تارا برقی یک سال پیش معرفی شده بود. البته آن نسخه‌ها نیمه صنعتی و آزمایشی محسوب می‌شدند و از همان بدنه تارا معمولی استفاده می‌کردند. در نمایشگاه تحول، مدل جدیدتر و مدرن‌تری از تارا EV به نمایش درآمد. این خودرو دارای جلوپنجره پوشیده است تا از نظر ظاهری یک خودرو برقی به نظر برسد و همچنین به جای آینه‌های جانبی، دوربین نصب شده است. پیشرانه مدل برقی تارا نیز مثل ری را برقی ۱۶۱ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن.متر گشتاور دارد. در کنار خودرو تارا برقی، پلتفرم نیز به نمایش در آمده بود، تا بازدیدکنندگان بیشتر با قطعات فنی آن آشنا شوند.

ری را برقی

ری را برقی





ری را برقی در حالی وارد دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو شد و پیش روی بازدیدکنندگان قرار گرفت که هنوز نسخه بنزینی آن وارد بازار نشده است. تنها تفاوت ری را EV با ری را بنزینی، در جلوپنجره پوشیده آن و تزیینات آبی رنگ روی بدنه است. ایران خودرو در کنار محصول برقی خود، پک باتری را نیز به نمایش گذاشت. ری را برقی با باتری ۵۳ کیلووات ساعتی امکان پیمایش ۴۲۰ کیلومتر را در بهترین حالت دارد. قدرت حرکت این خودرو نیز از یک پیشرانه ۱۶۱ اسب بخاری و ۳۰۰ نیوتن.متری تامین می‌شود.

محصولات دیگر

تارا LX





تارا LX، دنا پلاس توربو آپشنال، ری را بنزینی، شاین مکس هیبریدی و پلتفرم‌های بنزینی و برقی تارا، دیگر محصولاتی بودند که در غرفه ایران خودرو به چشم می‌آمدند.

بهمن موتور

بهمن موتور غرفه خود را به دو بخش خودروهای وارداتی با برند بی ام کارز و خودروهای مونتاژ داخل تقسیم کرده بود.

بستیون T77

بستیون T77





بستیون T77 یکی از محصولات گروه فاو چین است که توسط بی ام کارز، زیرمجموعه گروه بهمن وارد ایران می‌شود. موتور ۱.۵ لیتری این خودرو ۱۶۶ اسب بخار و ۲۵۸ نیوتن.متر را در اختیار راننده قرار می‌دهد. اتوهلد، کروز کنترل هوشمند، رادار خط‌خوان، ترمز اضطراری و هشدار برخورد از جلو امکاناتی است که در این خودرو دیده می‌شود.

دانگ فنگ فنگون E5

دانگ فنگ فنگون E5





دانگ فنگ فنگون E5 ماشین پلاگین هیبریدی است که بهمن موتور روانه بازار ایران خواهد کرد. این خودرو از یک موتور ۱.۵ لیتری بنزینی با قدرت ۱۰۸ اسب بخار و یک موتور برقی با قدرت ۱۷۴ اسب بخار استفاده می‌کند. پیمایش دانگ فنگ E5 در حالت تمام برقی ۸۷ کیلومتر و در حالت هیبریدی ۱۱۵۰ کیلومتر است.

هونگچی E-QM5

هونگچی E-QM5





هونگچی E-QM5 خودرو برقی است که با هدف استفاده در سیستم‌های آنلاین و آفلاین حمل و نقل توسعه پیدا کرده است. این خودرو روی پلتفرم هونگچی H5 بنزینی طراحی و ساخته شده و از موتور برقی به قدرت ۱۴۴ اسب بخار بهره می‌برد. زمان مورد نیاز برای شارژ سریع خودرو برقی هونگچی حداکثر ۳۰ دقیقه است و بعد از آن می‌تواند ۴۳۱ کیلومتر راه را بپیماید. هونگچی E-QM5 در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو با برچسب TAXI روی بدنه معرفی شد و بنابراین اولین مشتریان آن رانندگان تاکسی خواهد بود.

محصولات دیگر

بهمن ریسپکت و بهمن G9





به جز خودروهای وارداتی، ریسپکت، بهمن G9، دیگنیتی پرستیژ، فیدلیتی پرستیژ و اینرودز دیگر ماشین‌هایی بودند که در غرفه گروه بهمن حضور داشتند.

سایپا

گروه خودروسازی سایپا با همه توان در نمایشگاه تحول ۱۴۰۲ شرکت کرد و علاوه بر خودروهای ملی و وارداتی بنزینی، ماشین‌های برقی و هیبریدی را نیز در معرض دید قرار داد.

اطلس برقی

اطلس برقی





اطلس برقی به عنوان یک خودرو ملی تمام الکتریکی در دومین نمایشگاه تحول صنعت معرفی شد. طراحی ظاهری این خودرو به جز جلوپنجره پوشیده، تفاوتی با نسخه بنزینی سایپا اطلس ندارد. پیشرانه‌ای که برای اطلس EV در نظر گرفته شده، ۹۴ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن.متر گشتاور دارد. باتری با ظرفیت ۳۵ کیلووات ساعت امکان پیمایش ۲۷۰ کیلومتر را فراهم می‌کند. نکته جالب اینجاست که هنوز نسخه بنزینی اطلس به بازار نیامده، اما سایپا مدل برقی این خودرو را معرفی کرده است.

چانگان ایدو EV460

چانگان ایدو EV460





چانگان ایدو EV460 سدان برقی است که توسط سایپا وارد کشور خواهد شد. طراحی به‌روز، کابین جادار و صندوق عقب بزرگ از نظر ظاهری برای خریداران ایرانی جالب است. پیشرانه برقی این خودرو حداکثر ۱۶۱ اسب بخار قدرت و ۲۴۵ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. ظرفیت باتری ۴۷.۷۸ کیلووات ساعتی چانگان EV460 این امکان را به راننده می‌دهد تا ۴۰۱ کیلومتر با خودرو برقی رانندگی کند.

چانگان شنلان SL03

چانگان شنلان SL03





چانگان شنلان SL03 لوکس‌ترین و مدرن‌ترین خودرو در غرفه سایپا و همین طور نمایشگاه تحول صنعت بود. این خودرو تمام برقی از پیشرانه به قدرت ۲۱۸ اسب بخار و گشتاور ۳۲۰ نیوتن.متر بهره می‌برد و با باتری ۷۹.۹ کیلووات ساعتی، قابلیت پیمایش ۷۰۵ کیلومتر را دارد. شنلان SL03 به سیستم خودران سطح ۳ و انواع رادارها و لایدارها مجهز شده است. با توجه به سطح تجهیزات، این خودرو قیمت بالایی در بازار ایران خواهد داشت.

چانگان CS15

چانگان CS15





چانگان CS15 کوچک‌ترین خودرو از سری کراس اوورهای CS محسوب می‌شود و بعد از عرضه چانگان CS35 پلاس و چانگان CS55 پلاس به بازار ایران خواهد آمد. موتور خودرو چانگان با ۱.۵ لیتر حجم و تنفس طبیعی ۱۰۶ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. این نیرو از طریق یک گیربکس دوکلاچه ۷ سرعته به چرخ‌های جلو می‌رسد.

چانگان E-Star

چانگان E-Star





چانگان E-Star یا بنی (Benni) در غرفه سایپا معرفی شد. این خودرو برقی، یک هاچبک سوپرمینی محسوب می‌شود و برای رانندگی در شهرهای شلوغ و پرترافیک مناسب است. قدرت پیشرانه برقی چانگان ای استار حداکثر ۷۴ کیلووات ساعت است و با پک باتری ۳۲.۲ کیلووات ساعتی امکان پیمایش ۳۰۱ کیلومتر را فراهم می‌کند. این خودرو کوچک گنجایش ۴ سرنشین را دارد. شارژ چانگان E-Star با برق شهری ۸.۳۵ ساعت و با شارژ سریع ۵۰ دقیقه طول می‌کشد.

سنیا R9

سنیا R9





سنیا R9 خودرو کراس اوور و از محصولات گروه فاو چین است که در نمایشگاه تحول صنعت خودرو با برند سایپا و نام R9 EV-R معرفی شد. این خودرو دارای دو نسخه هیبریدی و بنزینی است، اما سایپا قرار است R9 EV-R هیبریدی را به بازار ایران بیاورد. زیر کاپوت سنیا R9 یک موتور بنزینی ۱.۵ لیتری به قدرت ۱۰۲ اسب بخار و یک پیشرانه برقی ۱۷۴ اسب بخاری قرار دارد. اتوهلد، ترمز کمکی، کنترل پایداری، کنترل کشش، کنترل حرکت در سربالایی و کنترل حرکت در سراشیبی از امکانات این خودرو است. از آنجایی که سایپا لوگوی خود را روی جلوپنجره و در صندوق نصب کرده، به زودی شاهد مونتاژ R9 EV-R در ایران خواهیم بود.

سینوگلد

سینوگلد





سینوگلد سدان برقی است که توسط سایپا برای کاربری تاکسی عرضه خواهد شد. اگر بازار خودرو ایران را دنبال کرده باشید، چهره این خودرو برایتان کاملا آشنا خواهد بود. سینوگلد در اصل همان ام وی ام آریزو ۵ برقی است که امتیاز مونتاژ آن به برند سینوگلد چین واگذار شده است. مشخصات فنی این خودرو شامل باتری ۴۸.۱۶ کیلووات ساعت، پیشرانه ۱۳۴ اسب بخار، پیمایش ۴۰۵ کیلومتر، سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت و شتاب ۶ ثانیه می‌شود.

محصولات دیگر

سایپا اطلس





اطلس، چانگان CS35 پلاس، چانگان CS55 پلاس، زوتی DL5، ساینا دوگانه سوز، سهند، شاهین اتوماتیک و کوییک GX دیگر محصولات سایپا و زیرمجموعه‌های آن در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو است.

کرمان موتور

کرمان موتور غرفه خود در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو را به محصولات آینده خود اختصاص داده بود.

کی ام سی ایگل

کی ام سی ایگل





کی ام سی ایگل خودرو اختصاصی کرمان موتور است که روی پلتفرم جک J4 ساخته شده است و حتی طراحی مشابهی با محصول مونتاژی دارد. هنوز مشخصات فنی دقیق و طراحی داخلی خودرو ملی کرمان موتور اعلام نشده است. کی ام سی ایگل در اولین نمایشگاه تحول صنعت خودرو نیز معرفی شده بود.

کی ام سی E10X

کی ام سی E10X





کی ام سی E10X یک سوپرمینی هاچبک است که در غرفه کرمان موتور معرفی شد. این خودرو کوچک که در اصل محصول جک موتور چین است، از یک موتور برقی ۴۵ کیلو واتی (۶۰ اسب بخاری) استفاده می‌کند. باتری ماشین برقی کرمان موتور ۳۰.۲ کیلووات ساعت ظرفیت دارد و با یک بار شارژ می‌توان ۳۰۲ کیلومتر مسیر را پیمود.

کی ام سی J4 EV

کی ام سی J4 EV





کی ام سی J4 EV نسخه برقی جک J4 محسوب می‌شود و در دوره قبلی نمایشگاه تحول صنعت در بخش مجزای خودروهای برقی حضور داشت. قدرت پیشرانه برقی ۱۲۰ کیلووات، معادل ۱۶۱ اسب بخار است و انرژی آن توسط پک باتری ۴۱ کیلووات ساعتی تامین می‌شود. با یک بار شارژ می‌توان حداکثر ۳۸۵ کیلومتر با کی ام سی J4 برقی رانندگی کرد.

کی ام سی J7 EV

کی ام سی J7 EV





کی ام سی J7 EV مدل برقی کی ام سی J7 است. طراحی این خودرو با نسخه بنزینی موجود در ایران متفاوت است و طراحی مشابهی با جک J7 چینی دارد. حداکثر مسافت قابل پیمایش با این سدان برقی ۴۰۱ تا ۵۰۰ کیلومتر است. پیشرانه برقی کی ام سی J7 EV قدرت بیشتری از مدل بنزینی، معادل ۱۹۰ اسب بخار تولید می‌کند و انرژی خود را از بسته باتری ۵۰.۱ کیلووات ساعتی می‌گیرد.

کی ام سی JS6 PHEV

کی ام سی JS6 PHEV





کی ام سی JS6 PHEV کراس اوور جدید کرمان موتور است که در نمایشگاه تحول صنعت با دو چهره عرضه شد. طراحی ظاهری این خودرو بر اساس زبان طراحی جدید شرکت جک موتور انجام شده است و شبیه به کی ام سی J7 است. پیشرانه پلاگین هیبرید این خودرو ترکیبی از موتور ۱.۵ لیتری بنزینی و موتور برقی است که به ترتیب ۱۰۹ و ۲۰۱ اسب بخار قدرت تولید می‌کنند. مصرف سوخت کی ام سی JS6 در حالت هیبریدی ۱.۳۳ لیتر در هر صد کیلومتر است.

محصولات دیگر

کی ام سی X5





کی ام سی J7 و کی ام سی X5 خودروهای بنزینی بودند که در غرفه کرمان موتور برای بازاریابی حضور داشتند.

مکث موتور

مکث موتور برعکس دیگر خودروسازانی که تولیدات قدیمی‌تر خود را نیز به نمایشگاه آورده بودند، فقط با محصولات آینده در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو حضور پیدا کرده بود. علاوه بر این، لوگوی جدید مکث موتور نیز معرفی شد تا نشان دهد که قصد دارد با قدرت بیشتری در بازار خودرو ایران فعالیت کند.

کلوت EV

کلوت EV





کلوت EV اولین پیکاپ تمام برقی است که در ایران رونمایی و معرفی شده است. نسخه بنزینی کلوت دو سال قبل به بازار آمد. طراحی کلوت برقی تفاوتی با نسخه بنزینی ندارد، البته به جز درگاه شارژ که پشت گلگیر جلو نصب شده است. حداکثر قدرت موتور پیکاپ برقی به ۱۷۴ اسب بخار می‌رسد و از آنجایی که وانت‌های برقی انرژی بیشتری مصرف می‌کنند، باتری ۶۵ کیلووات ساعتی برای آن در نظر گرفته شده است. با این حال، پیمایش کلوت برقی با یک بار شارژ به ۳۰۰ کیلومتر می‌رسد.

ونوسیا استار

ونوسیا استار





ونوسیار استار کراس اوور هیبریدی است که شرکت مشترک دانگ فنگ و نیسان در چین تولید می‌شود. پیشرانه ۱.۵ لیتری ساخت میتسوبیشی همراه با سیستم هیبرید خفیف ۴۸ ولتی، ۱۸۸ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و در هر صد کیلومتر ۶.۱ لیتر بنزین می‌سوزاند. امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبولی برای ونوسیا استار هیبریدی در نظر گرفته شده است.

ونوسیا D60 EV پلاس

ونوسیا D60 EV پلاس





ونوسیا D60 EV پلاس سدان برقی موجود در غرفه مکث موتور بود. قدرت پیشرانه این خودرو ۱۶۱ اسب بخار است و از پک باتری ۴۷ کیلووات ساعتی بهره می‌گیرد. اگر باتری‌های ونوسیا D60 برقی را با پریزهای شهری شارژ کنید، ۶ ساعت زمان می‌برد و در صورت استفاده از ایستگاه‌های شارژ، تنها ۳۰ دقیقه وقت نیاز است. بعد از آن می‌شود تا ۴۲۰ کیلومتر با این خودرو برقی رانندگی کرد.

ونوسیا V-Online پلاگین هیبرید

ونوسیا وی آنلاین پلاگین هیبرید





ونویسا V-Online پلاگین هیبرید، با نام کامل V-Online DD-i در غرفه مکث موتور معرفی شد. این خودرو یک کراس اوور پلاگین هیبرید است که یک موتور بنزینی ۱.۵ لیتر توربو ۱۶۱ اسب بخاری و یک موتور برقی ۲۰۱ اسب بخار، پیشرانه آن را تشکیل می‌دهند. ظرفیت باتری ۱۸.۱ کیلووات ساعتی امکان پیمایش تمام برقی تا ۱۱۰ کیلومتر را فراهم می‌کند و حداکثر مسافت قابل رانندگی در حالت ترکیبی بنزینی و برقی به ۱۳۰۰ کیلومتر می‌رسد.

لوگوی جدید مکث موتور

لوگوی جدید مکث موتور





مکث موتور در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو از لوگوی جدیدش رونمایی کرد. این نشان شامل حروف به‌هم‌پیوسته MAX و به رنگ سرمه‌ای است. مکث موتور با رونمایی از لوگوی جدید و همین طور عرضه خودروهای هیبرید و برقی نشان داده است که دوره جدیدی از فعالیتش را آغاز کرده است.

مدیران خودرو

مدیران خودرو در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو با ماشین‌های بنزینی و هیبریدی حضور پیدا کرد. مدل‌های اکستریم بعد از نمایشگاه اصفهان، دومین حضور خود را در یک رویداد خودرویی تجربه می‌کردند و پیش‌نمایشی از فونیکس تیگو ۷ پرو e پلاس در معرض دید قرار گرفت.

فونیکس تیگو ۷ پرو e پلاس

فونیکس تیگو ۷ پرو e پلاس





فونیکس تیگو ۷ پرو e پلاس، بعد از تیگو ۸ پرو e+، دومین محصول هیبریدی مدیران خودرو با برند فونیکس است. طراحی ظاهری این خودرو در نمای جلو و رینگ‌ها کمی با نسخه بنزینی متفاوت است. کابین تیگو ۷ هیبرید مشابه همانی است که در تیگو ۸ پرو استفاده شده بود. این خودرو از یک پیشرانه پلاگین هیبریدی بهره می‌برد که ترکیبی از یک موتور ۱.۵ لیتری توربو و دو موتور برقی است. حداکثر قدرت این پیشرانه ۳۲۵ اسب بخار و بیشینه گشتاور آن نیز به ۵۸۰ نیوتن.متر می‌رسد. از آنجایی که فونیکس تیگو ۷ پرو مکس به‌تازگی معرفی شده است و طبق روالی که در رونمایی از نسخه‌های تیگو ۸ شاهد بودیم، به زودی فونیکس تیگو ۷ پرو e پلاس را در بازار خواهیم دید.

محصولات دیگر

اکستریم TXL و اکستریم LX





در غرفه مدیران خودرو همه محصولات تازه‌وارد این شرکت شامل اکستریم LX، اکستریم TXL، ام وی ام آریزو ۵ اسپرت، ام وی ام آریزو ۵ برقی، ام وی ام X33 کراس، فونیکس آریزو ۶ GT، فونیکس تیگو ۷ پرو مکس، فونیکس تیگو ۸ پرو مکس و فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس دیده می‌شدند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو / عکاس: میلاد قزللو

source