**امکان رفع تعهد صادراتی صادرکنندگان با بازگشت عین ارز**

در ابتدای سال ۱۴۰۴، دولت تصمیماتیสำคایی در مورد حمایت از صادرکنندگان و همچنین اصلاح روش‌های تعهد ارزی در ایران اعلام کرد. این تصمیمات می‌توانند از مزایای مهم افزایش صادرات غیرنفتی به ایران باشند. طبق گزارش‌های رسمی، متعهدان ارزی و صادرکنندگان که دارای تعهدات ارزی سررسیده‌ای که هنوز انجام نشده‌اند، می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و نسبت به بازگشت عین ارز اقدام کنند. این موضوع در راستای اصلاح قوانین مرتبط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین افزایش حمایت از صادرات غیرنفتی در ایران صورت گرفته است.

**برخورداری از مشوق‌ها و معافیت‌ها**

یکی از موارد مهم این تصمیمات این است که حد آستانه برخورداری از مشوق‌ها و معافیت‌ها برای همه صادرکنندگان به میزان ۷۰ درصد تعیین و از ۱۴۰۴/۰۵/۰۱ به اجرا درمی‌آید. این امر به معنی افزایش hỗت و کمک‌های دولت به صادرات غیرنفتی است. با این اصلاح، حتی صادرکنندگان با درآمد کمتر نیز می‌توانند از این مزایا استفاده کرده و فعالیت‌های خود را در بازار صادرات افزایش دهند.

**اهمیت اصلاح قوانین مرتبط با تعهد ارزی**

بررسی درDepth بر روی این تصمیمات نشان می‌دهد که اصلاح قوانین مرتبط با تعهد ارزی به چندین چالش důležit کرده است. از آنجایی که بسیاری از صادرکنندگان با تعهدات ارزی سررسیده‌ای که هنوز انجام نشده‌اند، به مشکلات مختلفی مانند تعرفه‌های تأخیری و عدم موجودی وجوه تعهدات ارزی روبرو بوده‌اند، این اصلاحات می‌تواند به افزایش شفافیت و تسهیلprocess export’ve پایان problémy غیرضروری کمک کند. همچنین، این اصلاحات به ترغیب صادرکنندگان برای افزایش صادرات و جلوگیری از تعهدات مضاعف کمک خواهد کرد.

**میزان پاسخگویی دولت به چالش‌های صادرات**

در ضمن این تعدیل‌ها، دولت به چالش‌های صادراتی نیز واکنش نشان داده است. با این اصلاح، دولت امیدوار است که بتواند استراتژی صادرات را در میان صادرکنندگان آشتی دهد. علاوه بر آن، دولت محور مرزی را برای جذب صادرات و افزایش این امر نیز مورد هدف قرار داده است. با افزایش واردات، توان صادراتی کشور خواهد رفت.

**هایپوتک واستراتژی‌های دولت**

در آینده نزدیک، دولت همچنین برنامه‌هایی برای ارائه بیشتر قوانین در این زمینه دارد. قرار است مباحث مرتبط با این تغییرات را در کنار خود ادبیات نزد جوامع همچنین منتشر کنم. با این وجود، چرایی این تصمیمات و مصون‌ بودن آن‌ باید به آرای صادرکنندگان اجازه‌ دهد.

**نکته‌های کلیدی**

– افزایش حمایت از صادرات غیرنفتی ایران.
– اصلاح روش‌های تعهد ارزی در راستای تسهیل صادرات.
– هدف از این اصلاحات: افزایش شفافیت و تسهیل process sizeEnded’ilvelocity目の نقاط ضعف در قوانین cũ.
– امید به سمت افزایش صادرات و جلب اعتماد صادرکنندگان.
– برحسب توجه به مشکلات صاحبِ صادرات در خصوص جذب تک تک ابعاد، اهدافی کلیدی برای بهبود صادرات در این दस امر را متحول به پیش انداخته است.