دوره بارداری: گودی هشدار برای بیماری‌های قلبی‌عروقی

دوره بارداری دوران مهمی در زندگی هر خانوم است. اتفاقات این دوران ممکن است سلامت آینده افراد را پیش‌بینی کند. طبق گزارش‌های جدید، ایجاد شرایط خاص در هر زمان از بارداری یک علامت هشدار اولیه برای بیماری‌های قلبی‌عروقی در سال‌های پس از زایمان است. ما به تحلیلی در مورد عوامل خطرزا و راه‌حلی می‌پردازیم.

پره اکلامپسی: علامت هشدار برای فشار خون بالا

پره اکلامپسی زمانی است که فشار خون در دوران بارداری به طور منظم بالا می‌رود و به تغییراتی در مادر و نوزاد خطرناک می‌انجامد. پره اکلامپسی می‌تواند پس از زایمان نیز ایجاد شود. این مشکل می‌تواند آثار طولانی‌مدت داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که 20 درصد از زنان مبتلا به پره اکلامپسی در طی 15 سال پس از بارداری دچار فشار خون بالا می‌شوند، حتی اگر سطح فشار خون پس از زایمان به حالت عادی بازگردد.

دیابت بارداری: تنها پرده از بیماری‌های ناشی از آن

دیابت بارداری نوعی دیابت است که در افراد باردار رخ می‌دهد. بر اساس بررسی‌ها، حدود 8 درصد از تمام بارداری‌های ایالات متحده به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند. این بیماری می‌تواند شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را 10 برابر افزایش دهد. عوامل شایع در ابتلا به دیابت بارداری عبارتند از:

1. مادران مسن‌تر
2. افراد دارای اضافه وزن
3. زنان که 2 بار یا بیشتر زایمان کرده‌اند
4. سابقه خانوادگی افراد
5. زایمان زودرس افراد

سقط جنین: پیامد ناخوشایندی برای مادر و نوزاد

سقط جنین از دست دادن بارداری در کمتر از 20 هفته است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که زنانی که یک بار سقط جنین زودهنگام را تجربه کرده‌اند، فشار خون آنها اندکی افزایش یافته است. همچنین زنانی که سه بار یا بیشتر سقط جنین داشته‌اند در مقایسه با زنانی که هرگز سقط جنین نداشته‌اند شانس بسیار بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند. این موضوع در ارتباط با دیابت نوع 2 نیز صدق می‌کند.

مرده‌زایی: بر سلامت آینده تأثیر می‌گذارد

مرده‌زایی یا از دست‌دادن بارداری پس از هفته بیستم بارداری، بر سلامت آینده مادر نیز تأثیر می‌گذارد. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که دیابت نوع 2 و فشار خون بالا در زنانی که مرده‌زایی را تجربه کرده‌اند، شایع‌تر است.

حفظ سلامت در دوران بارداری

همه اتفاقات دوران بارداری را نمی‌توان کنترل کرد. اما یک یا چند عارضه بارداری به این معنی نیست که زنان با مشکلات سلامتی در آینده مواجه شوند. با مدیریت صحیح سلامتی و پیروی از این توصیه‌ها می‌توان به داشتن یک بارداری سالم و آمادگی برای چالش‌های بعد از زایمان کمک کرد:

1. برنامه غذایی سالم برای قلب
2. فعالیت بدنی منظم
3. اجتناب از مصرف سیگار و کارهای استرس‌زا

با حامی سلامت خود باشید و تجربیات دوران بارداری را با پزشک در میان گذاشته و با افزایش سن، سلامت به طور منظم تحت نظر باشد.